Unde s-a născut credința creștină?

Adaugat la :  19.07.2021

Chris Mitchell, reporter: Acum că Israelul încearcă reluarea călătoriilor la nivel internațional, mai multe grupuri încearcă să profite de acest lucru. După cum ne arată Julie Stahl, între acestea este un grup de americani care aduce studenți creștini în Țara Sfântă.

Julie Stahl, corespondenta CBN în Orientul Mijlociu: Programul Passages încearcă să îi ajute pe studenții creștini să-și descopere rădăcinile spirituale și nu numai.

Scott Philips, director executiv la programul „Passages”: Aici este locul unde s-a născut credința noastră creștină. Este moștenirea noastră spirituală.

Julie Stahl: Directorul executiv Scott Phillips a făcut parte din unul din primele grupuri care a putut merge în Israel după închiderea din cauza covidului.

Scott Philips: Credem că este foarte important pentru creștinii tineri de azi să aibă legături cu Israelul modern, cu poporul evreu. Avem atât de multe în comun, atât de multe valori comune ca și creștini, datorită poporului evreu.

Julie Stahl: Passages a adus în Israel peste 8 000 de studenți din 2015 până acum. Acum ei speră să poată aduce alți 3 000 pe an.

Kennedy Lee, absolventă al programului „Passages”: Passages este o organizație care nu dorește doar să organizeze o excursie de nouă zile în Israel. Am fost implicată în multe organizații din toată lumea, iar Passages, mai mult ca oricare altă organizație, investește în absolvenții săi, investește în viitorii creștini ai Americii.

Julie Stahl: Aceasta a fost a treia excursie a lui Kennedy Lee.

Kennedy Lee: Este la fel, în sensul că toată lumea este pe stradă, totul este plin de viață, în mișcare, și oamenii se simt plini de viață. Poți să simți pulsul poporului Israel.

Julie Stahl: Sunt și alte lucruri care au afectat Israelul, cum ar fi recentul război de 11 zile cu Hamas, la fel ca și revoltele din orașele israeliene mixte în care sunt și evrei și arabi.

Scott Philips: Ultimul an și jumătate a fost foarte dificil pentru poporul Israel. Desigur, a fost greu în toată lumea, dar pe lângă toate acestea, în urmă cu o lună, 4 500 de rachete au fost trimise din Gaza, de Hamas, în Israel plus toate acele conflicte și revolte care au avut loc în orașele israeliene din țară.

Kennedy Lee: Am discutat cu o mamă din Lod care ne-a spus că s-a mutat în această comunitate intenționat pentru a-și putea crește familia, într-un loc în care arabii și evreii locuiesc împreună în pace. Ne spunea că acum îi este greu să-și privească vecinii în ochi, că este foarte dureros, ceva la care nu s-a așteptat și că în acest moment situația este una diferită, pentru care nu era pregătită.

Julie Stahl: Lee spunea că excursiile organizate de Passages o echipează să le vorbească celor de vârsta ei.

Kennedy Lee: Generația tânără nu discută atât de mult fapte la rece, mai ales în ce privește această situație care implică atât de multe emoții și trăiri interioare ! Pentru mine este important faptul că mă pot întoarce acasă pentru a fi un fel de ambasador pentru oamenii cu care am discutat în timpul excursiei și să pot să împărtășesc emoția lor, pe care am văzut-o în ochii lor, în comportamentul și cuvintele lor. Mă bucur să pot să duc această pasiune înapoi în țară și să le pot spune prietenilor mei tineri din America faptul că am fost acolo la câteva săptămâni după conflict și că știu ce se petrece acolo. Sunt atât de bucuroasă că Passages este aici împreună cu studenții și că putem face toate acestea !

Julie Stahl: Phillips spune că și israelienii sunt fericiți să îi vadă.

Scott Philips: Suntem bucuroși să putem reveni și să putem să oferim bucurie. Ne bucurăm să putem fi împreună cu prietenii noștri din Israel și sperăm că putem să împărtășim și altora de aici bucuria noastră.

Julie Stahl: Julie Stahl, Știrile CBN, la Ierusalim.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 385, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.