Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

UNRWA promoveaza ura dintre Israel si palestinieni

Adaugat la :  13.09.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Una din problemele majore cu UNRWA e ca, spun unii, sistemul lor educational promoveaza conflictul dintre Israel si palestinieni si chiar ca ar ridica o noua generatie de teroristi.

Aceasta domnisoara purtand un fular palestinian pare nevinovata, nu-i asa? Dar cine e domnisoara? Dalal Mughrabi, care a condus un atac terorist in care a ucis 38 de oameni, intre care 13 copii, pe drumul de langa mare, in Israel, in 1978. Imaginea ei apare intr-un manual de clasa a V-a si e parte dintr-o lectie de patru pagini in care Mughrabi e glorificata ca fiind un martir care a pictat prin efortul ei o imagine a provocarii si a eroismului... Textul din fata noastra ofera o privire la calea si lupta ei. In aceste patru pagini, ea este laudata: ce eroina a fost ea si cum generatia de acum trebuie sa calce pe urmele ei!

Membri ai Knessetului israelian, Sharren Haskel si David Bedein, de la Israel Resourse News Agency, au tinut o conferinta de presa despre reformele care ei cred ca trebuie sa apara. Una dintre marile probleme ale UNRWA e ca ei promoveaza conflictul, ura si violenta dintre palestinieni si israelieni.

Stirile CBN a intrebat UNRWA despre manuale si sistemul educational. Intr-o scrisoare, purtatorul de cuvant Christopher Gunness ne spunea ca UNRWA preda in conformitate cu valorile si principiile ONU: „Noi predam conform planului de invatamant al tarilor gazda, adica cel dictat de Autoritatea Palestiniana din teritoriul aflat sub ocupatie. Analizam fiecare manual utilizat, verificam sa nu existe partinire pe criterii de gen, folosim materialele pentru varsta potrivita si promovam neutralitate politica. In medie, in manuale am gasit material problematic undeva sub 3%. Avem proceduri pentru sustinerea profesorilor nostri in predarea acestor portiuni-problema din manuale.”

Sunt 515 000 de copii palestinieni in cadrul scolilor UNRWA, iar Bedein spunea ca daca doar 2% dintre ei raspund provocarii de a deveni teroristi, aceasta va crea mai apoi alti 10 000 de teroristi.

Bedein mai intrevede si alte probleme la UNRWA: „UNRWA e diferita de toate celelalte organizatii pentru ajutorarea refugiatilor. Alte organizatii ii invata pe acei oameni sa-si faca un rost in viata, insa UNRWA are aceasta politica de a invata conceptul revendicarii dreptului de reintoarcere prin forta si arme.”

Acest asa-numit „drept de reintoarcere e exacerbat si de definitia refugiatului palestinian.

UNRWA are o cu totul alta definitie pentru refugiati decat toate celelalte organizatii internationale. In acceptiunea UNRWA, statutul de refugiat poate fi mostenit, insemnand ca ei nu reusesc sa implineasca mandatul pentru care aceasta organizatie a fost infiintata initial. Ei continua insa construirea de tabere de refugiati din ce in ce mai mari si sa le ofere gratuit locuinta, asistenta medicala si sistem educational permanente, ceea ce tine de rolul unei natiuni si nu a unei organizatii de ajutorare.

Haskel si Bedein spera ca decizia presedintelui Trump de a taia intreaga finantare va obliga UNRWA sa faca schimbari.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 245 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Un proiect rutier se desfasoara in Ierusalim, insa nu in scopul fluidizarii traficului rutier. Arheologii descopera...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In timp ce tensiunile dintre SUA si Iran continua sa creasca, premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a exprimat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Poate veti fi surprinsi sa aflati ca biserica avand cea mai mare crestere din lume e cea din Iran, insa chiar asa stau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii sunt de parere ca au gasit locul precis unde David s-a ascuns de regele Saul. Haideti sa ne amintim putin...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum trei ani, arheologii care faceau sapaturi in Israel spuneau ca au sapat intr-un cimitir filistean pentru prima...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 10

O fetita de noua ani dintr-o familie budista se temea de duhuri. Dar, dupa ce a vizionat un episod din Cartea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

A crescut in mod alarmant numarul de atacuri impotriva bisericilor din Franta. Multi se preocupa pentru viitorul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 156

Un pastor chinez si familia sa vorbesc despre persecutia cu care s-au confruntat din partea guvernului chinez....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 115

Sute de femei si fete din comunitatea crestina din Pakistan au fost vandute in China ca sotii in ultimele luni. Tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Papa Francisc a tinut un serviciu special pentru a chema oamenii la rugaciune pentru imigranti. Serviciul a fost tinut...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 38
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.