Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Urmează căderea regimului iranian?

Adaugat la :  22.01.2020

Haideți să discutăm despre starea actuală a Iranului și viitorul său. Îndurând sancțiuni grele și având protestatari iranieni pe străzi, să fie acesta momentul căderii regimului iranian ?

Iată perspectiva lui Reza Pahlavi, fiul fostului șah al Iranului !

Cred că oamenii simt că au ocazia, pentru prima dată după 40 de ani, una foarte diferită de cea din 2009, diferită și de cea din 1997... Oamenii s-au săturat. Generația de tineri iranieni nu mai suportă situația așa cum e, vor să aibă oportunitatea unui viitor mai bun și să aibă parte de modernitatea și libertatea care era mai demult în țară. Singurul lucru care stă între ei și lumea liberă e acest regim. Pentru a discuta mai multe despre Iran, am vorbit cu corespondenții seniori la nivel internațional, Gary Lane și George Thomas, de la sediul „Știrile CBN”.

George și Gary, mă bucur să fiu împreună cu voi la „Jerusalem Dateline” ! Gary, asistăm cumva la un protest fără precedent în Iran și care ar putea fi începutul sfârșitului regimului islamic ?

Chris, cred că aceasta e, în mare parte, o gândire optimistă a oamenilor, dar, în realitate, noi n-am crezut că Zidul Berlinului va cădea, dar eu eram în Berlin când s-a întâmplat și nici măcar atunci nu ne-am dat seama ce se întâmpla. Nu știm dacă acesta ar putea fi unul dintre acele momente, depinde de Dumnezeu și de alți câțiva factori. Iranul, în acest moment, e la pământ din punct de vedere economic.

Rata șomajului în rândul tinerilor între 15-24 de ani ajunge la 30%. Inflația e peste 12% și o familie de iranieni trăiește cu 10 000 de dolari pe an. Oamenii sunt sătui de regim și un alt motiv e corupția. Oamenii s-au săturat, vorbesc despre un regim corupt și despre doborârea acelui avion care avea și 82 de iranieni la bord, care a pus capac la toate acestea și oamenii au ieșit în stradă.

După cum spui și tu, Chris, e fără precedent, dar rămâne de văzut dacă va duce la căderea regimului.

George, Gary a făcut referire la președintele Reagan când îl îndemna pe Gorbaciov să dărâme zidul din țara sa. Zidul Berlinului a căzut și el... Ce informații ai din Iran în acest moment ?

Aici e o criză fără precedent și e o problemă care există de ceva vreme, unii spun că de 40 de ani, fiindcă își aduc aminte cum era viața înainte să vină la putere ayatollahul în 1979. S-au schimbat însă atâtea în 40 de ani și, în ultimii 5-6 ani, criza s-a accentuat, mai ales în ultimii trei ani, de când administrația Trump continuă să pună presiuni economice și politice asupra țării. Criza e foarte răspândită aici.

Oamenii nu mai au speranță legat de viitor, oamenilor nu le ajung banii dacă trebuie să cumpere medicamente sau să-i îngrijească pe cei dragi care sunt bolnavi, nu au produse de bază, alimente de bază precum uleiul, făina, pâinea și alte lucruri pe care oamenii le socotesc normale. Există o mare incertitudine, oamenii nu știu ce va fi mâine.

Gary, spuneai de Zidul Berlinului. Mulți nu credeau că va cădea. Acum, dacă regimul islamic ar cădea, care ar fi alternativele ?

Una dintre persoanele propuse de Vest este Reza Pahlavi, fiul de 59 de ani al ultimului șah, care a fost detronat în timpul revoluției islamice din 1979.

Mulți oameni se uită la el cu speranță, mai ales iranieni mai bătrâni care își amintesc că viața era mult mai bună în vremea șahului. Săptămâna asta, la Institutul Hudson, el a spus foarte clar că e timpul să oprim negocierile cu clericii de la conducerea Teheranului și că e vremea ca SUA să susțină poporul.

Scopul e susținerea poporului și să i se permită să se ridice fără conducerea actuală. Apelul lui Reza Pahlavi a fost unul foarte clar. El mai vorbea de schimbarea de regim, deși președintele Trump n-a spus niciodată că SUA ar avea astfel de intenții, ci mai degrabă a dorit să vadă schimbări în comportamentul guvernului iranian, nu schimbare de regim. Poate că, în spatele cortinei, această politică e regândită.

George, Gary, mai știm că în Iran are loc o trezire spirituală fără precedent. George, tu ai relatat despre acest lucru. O ultimă întrebare pentru voi: cât de importantă e rugăciunea pentru poporul iranian în acest moment?

- Gary, tu primul !

- Poftim, Gary !

E extrem de importantă fiindcă vedem că rugăciunea aduce schimbare. Cum spuneam mai devreme, oamenii nu credeau că Zidul Berlinului va cădea, dar creștinii au fost implicați și acolo.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 311 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.