Va încerca Joe Biden să convingă Arabia Saudită să producă mai mult petrol?

Adaugat la :  30.06.2022

Chris Mitchell, reporter CBN: Casa Albă a confirmat că președintele Joe Biden va călători în Israel și Arabia Saudită luna viitoare, în perioada 13-16 iulie. Vizita vine în contextul unor predicții economice sumbre pentru SUA și o criză politică serioasă aici, în Israel. Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a ținut conferința de presă din avionul Air Force One. Cu prețul la combustibili la nivele istorice, ea a evitat sugestia că vizita președintelui Biden are ca rescop să convingă Arabia Saudită să producă mai mult petrol.

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe: Deși securitatea energetică este o problemă importantă, nu este singura. Arabia Saudită este șeful OPEC+ și, după cum știm cu toții, este cel mai mare exportator. Desigur, vom discuta probleme legate de energie cu guvernul saudit.

Chris Mitchell: Relația președintelui Biden cu Arabia Saudită a fost una dificilă. El a emis un raport al CIA prin care învinuia prințul încoronat că l-ar fi ucis pe jurnalistul Jamal Khashoggi. În timpul campaniei prezidențiale chiar a numit împărăția deșerturilor ca fiind paria.

Jason Greenblatt, autor, ”In the Path of Abraham”: Gândiți-vă, îi numește paria, spune că ei au o valoare socială foarte mică. Dintr-odată, acum avem nevoie de ei și, da, vă rugăm mult de tot să produceți petrol la un preț mai mic, nu-i așa ?

Chris Mitchell: Jason Greenblatt, unul din creatorii din spatele Acordurilor Avraam, speră că cei de la Casa Albă înțeleg rolul Arabiei Saudite în regiune.

Jason Greenblatt: Cred că ei i-au numit un partener strategic în prezentarea viitoarei delegații. Arabia Saudită este mult mai mult decât un partener strategic, ei sunt un aliat-cheie, esențiali pentru stabilitatea din Orientul Mijlociu. Așa cum Israelul este important pentru regiune și stabilitatea sa, la fel este și Arabia Saudită.

Chris Mitchell: Președintele va vizita și Israelul și pe surse se spune că va vizita și Ierusalimul de Est. Fostul ambasador israelian la ONU, Danny Danon, spune că aceasta ar fi ceva fără precedent.

Danny Danon, fostul ambasador israelian la ONU: Așa ceva nu s-a întâmplat în timpul unei vizite prezidențiale. De obicei președinții vin la Ierusalim, apoi merg la Ramala să viziteze liderul Autorității Palestiniene. Cred că va fi o mare greșeală dacă niște elemente radicale din jurul președintelui vor încerca să îl tragă într-o dispută politică cu Israelul vizitând instituțiile palestiniene din Ierusalimul de Est.

Chris Mitchell: Autoritatea Palestiniană solicită ca Ierusalimul de Est să fie capitala unui viitor stat palestinian. Danon spune că vizita lui Biden ar putea da speranțe false palestinienilor privind viitorul Ierusalimului.

Danny Danon: Cu cât mai repede vor pricepe palestinienii că Ierusalimul va rămâne permanent nedivizat, cu atât va fi mai bine pentru ei. Ei trebuie să accepte realitatea. Trebuie să accepte acest lucru și să treacă la rezolvarea altor probleme.

Chris Mitchell: Vizita lui Biden vine și în contextul în care guvernul de coaliție al premierului Naftali Bennett trece printr-o criză politică. Coaliția fiind deja fragilă, este posibil ca guvernul să cadă chiar înainte de vizita președintelui.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 432, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.