Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Vindecarea Americii dezbinate Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  3.12.2020

O casă dezbinată nu poate dăinui. Acest verset e valabil nu doar pentru țară, ci și pentru Biserică. Dezordinea pe care alegerile prezidențiale au lăsat-o în urmă în Statele Unite a dus la conflicte asemănătoare și în biserici. Ce ar trebui să facă pentru a deveni uniți? Charlene Aaron de la CBN vine cu mai multe detalii.

Charlene Aaron: Potrivit unei știri recente, multe dintre bisericile din prezent oglindesc dezbinarea țării pe plan politic. Potrivit multor pastori, această problemă devine tot mai îngrijorătoare într-o perioadă în care este nevoie de unitate și de vindecare, și nu doar la Washington. Dr. Eb Stetzer de la Centrul Billy Graham la Wheaton College, susține că atunci când politica răspândește dezbinare între oameni, Biserica nu își poate permite să porcedeze la fel.

Dr. Ed Stetzer: În cele din urmă, cei din Trupul lui Hristos au nevoie unul de celălalt. Scriptura ne spune să nu ne mușcăm și să nu ne mâncăm unii pe alții.

Charlene Aaron: Pastorul Dan Backens de la Biserica New Life din Virginia Beach subliniază faptul că atât credincioșii republicani, cât și cei democrați împărtășesc o credință care încurajează dragostea față de semeni.

Dan Backens: În biserică, în casa lui Dumnezeu, avem un ideal mai măreț, potrivit căruia s-ar putea să nu fim de acord unii cu alții, dar ne putem iubi semenii. Ambele tabere ar trebui să facă demersuri pentru a ajunge la un consens.

Charlene Aaron: În timp ce mulți adoptă o politică dură, Backens ne avertizează în privința unei amenințări la adresa mărturiei Bisericii. Iată un caz tipic. Autorul Creștin Trillia Newbell a postat o rugăciune pe internet, cerându-I lui Dumnezeu să vegheze asupra președintelui Trump. Când a procedat la fel și în cazul vice-președintelui Biden, oamenii au avut această reacție.

Charlene Aaron: Apoi, ea a scris următorul mesaj pe Twitter: ”Mă îngrijorează prietenii necreștini de pe Facebook, potrivit cărora creștinii ar trebui să aibă o disciplină creștină neutră din punct de vedere politic.”

Dan Backens: Acest zel a cauzat radicalizare în ambele tabere. Când cineva se radicalizează, e greu să porți o dezbatere cu acea persoană. Fac apel la Biserică, care e prinsă la mijloc, și fac apel la pastori să ia atitudine. Să construim poduri între oameni și să facem pace.

Charlene Aaron: Mesajul său pentru cei care au votat la aceste alegeri:

Dan Backens: Aș spune persoanei care ține cu adevărat la domnul Trump că e în regulă, să se roage și să mijlocească. Dacă nu câștigă, atunci să se gândească la regele David. El s-a rugat ca fiul lui să trăiască, însă acesta a murit. El nu a obținut ce a vrut. Ce a făcut? S-a ridicat, s-a spălat, s-a închinat și s-a dus acasă. Continuați să vă închinați lui Dumnezeu și mergeți acasă. Iată mesajul meu pentru cealaltă tabără. Dacă va câștiga Biden, nu triumfați și nu arătați cu degetul la cei care au pierdut.

Charlene Aaron: Dr. A. R. Bernard de la Centrul Cultural Creștin din Brooklyn citează și el din Scriptură.

Dr. A. R. Bernard: Dumnezeu lucrează potrivit scopurilor Sale, indiferent cine se află la putere. Dacă credem în suveranitatea lui Dumnezeu, atunci știm că El este mereu Suveran, indiferent dacă este la putere canditatul nostru sau cineva pe care nu l-am alege.

Charlene Aaron: Liderii credincioși scot în evindență smerenia și înțelegerea ca fiind de o importanță majoră pentru reconciliere.

Dan Backens: Supărarea lumii nu poate afecta neprihănirea lui Dumnezeu și 95% din supărare este ca urmare a neprihănirii. Acel duh al supărării nu duce la consens, la unitate.

Charlene Aaron: Rugăciunea este, de asemenea, de o importanță vitală.

Dr. A. R. Bernard: Sunt de părere că supărarea nu este o chemare la acțiune. Supărarea este o chemare la rugăciune, deoarece prin rugăciune ajungem cu inima și mintea la Dumnezeu. Îi permitem să ne scoată dintr-o situație pentru a o putea privi prin prisma Sa, pentru a o vedea din perspectiva Sa. Asta ne eliberează de anxietate, care e legată de supărare.

Charlene Aaron: Între timp, Stezer dorește ca Biserica să fie unită, indifernet cine este la Casa Albă.

Dr. Ed Stetzer: Până la urmă, ceea ce contează este crucea însângerată și mormântul gol, nu-i așa? Isus a fost înviat din morți și Același Isus, care a fost înviat din morți, locuiește în noi. Și acest fapt, că El locuiește în noi, ne unește.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 855, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.