Vor exista schimbări politice după explozia de la Beirut? Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  14.08.2020

Vor exista schimbări politice în Liban după acest dezastru? Aceasta a fost promisiunea președintelui francez, Emmanuel Macron, care a mers pe străzile din Beirut pentru a vedea amploarea dezastrului. El a primit numeroase solicitări din partea libanezilor care îl rugau să fie președintele lor:

„Vă rugăm frumos, avem nevoie de o schimbare majoră, să ne depărtăm de politica actuală care e atât de departe de oameni. Noi nu știm cum să o schimbăm, dar dumneavoastră aveți puterea să schimbați asta. Vă rugăm, ajutați-ne! Primul mesaj ar fi să faceți o investigație așa cum trebuie. Trageți la răspundere pe cei vinovați de toată această pagubă și criză. Faceți ca Libanul să stea din nou în picioare! Furia dumneavoastră este sursa mea de optimism.”

Mai târziu, Macron s-a adresat presei și liderilor politici din Liban: „Dincolo de această explozie, am putut vedea indignarea oamenilor din stradă. Există o criză la nivel politic, moral, economic și financiar, prezentă de câțiva ani chiar, și aceasta cere inițiative politice de anvergură, despre care am și început să vorbim”.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 340, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!