Zbor istoric Reportaj Mapamond Creștin

Adaugat la :  4.06.2020

Pentru prima dată în istorie, un avion din Emiratele Arabe Unite a ajuns printr-un zbor direct, în Israel. Avionul fără nicio inscripție a venit din Abu Dhabi în Tel Aviv cu cel puțin 14 tone de ajutoare pentru combaterea noului coronavirus, destinate palestinienilor din Cisiordania și Fâșia Gaza. Ajutorul ar fi trebuit să sprijine eforturile depuse de ONU pentru a lupta împotriva pandemiei. Însă Autoritatea Națională Palestiniană a declarat că nu va accepta echipamentele, deoarece nu dorește să normalizeze legăturile cu Israelul. Zborul direct a fost un moment public rar de cooperare între Israel și Emiratele Arabe Unite, între care nu există legături diplomatice oficiale.

Rabinul Marc Schneier: Acestea sunt rezultate remarcabile pentru promovarea relațiilor dintre Israel și țările din Golful Persic în timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus. Din cele șase țări din Golful Persic, patru au legături cu Israelul.

Emily Jones: De ani de zile circulă zvonul potrivit căruia există discuții în culise între Israel și țările din Golful Persic, mai ales legate de dușmanul lor comun, Iranul.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 829, difuzată în iunie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii