Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Ziua Eroilor si Martirilor Holocaustului, in amintirea celor sase milioane de evrei ucisi

Adaugat la :  9.05.2019
Vizualizari :  5
+ Add To

Israelul a tinut Ziua Eroilor si Martirilor Holocaustului, in amintirea celor sase milioane de evrei ucisi de nazisti in al Doilea Razboi Mondial, dar si a eroilor care au rezistat. Ceremoniile din acest an au avut loc pe cand rapoartele indica o noua crestere a antisemitismului in intreaga lume.

Sirenele au chemat Israelul la doua minute de reculegere in onoarea memoriei celor sase milioane de evrei ucisi in Holocaust.

„Suntem pentru prima data aici in timpul comemorarii Holocaustului si am fost miscati profund. E ceva ce n-am vazut niciodata, cum toti sunt uniti in toata tara, ceva nemaipomenit!”

„M-am rugat pentru pace si gandul imi era la Holocaust si la victime. Intreaga lume ar trebui sa comemoreze aceasta zi, dar cu tristete constat ca zi de zi memoria se sterge, asa incat copiii mei nu mai stiu nimic despre Holocaust.”

Acesti frati din California spuneau ca nu au studiat Holocaustul la scoala, dar stiau despre ce e vorba: „Stam nemiscati. Ne amintim de evreii din razboi care au murit, ca asa ceva sa nu mai aiba loc. Tatal meu tocmai mi-a povestit despre aceasta si ma gandesc la strabunica mea, Ida, care a supravietuit Holocaustului.”

Evenimentele au inceput in seara precedenta, cand steagul israelian a fost coborat in berna la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si presedintele Reuven Rivlin au tinut cate un discurs la deschiderea ceremoniei, cu ocazia Zilei Eroilor si a Martirilor Holocaustului. Ambii au vorbit despre antisemitismul in crestere si despre nevoia de a-l contracara.

„Traim un paradox astazi. Admiratia la nivel mondial pentru statul evreiesc apare impreuna cu ura in crestere fata de evrei din unele zone. Extrema de dreapta si de stanga, gruparile islamiste radicale au un lucru in comun: ura pentru evrei. Nu e vorba de o critica justificata adusa Israelului, ci de o ura sistematica, veninoasa si la suprafata care submineaza permanent legitimitatea natiunii evreiesti si doar a acestei natiuni.”

„Fortele politice in ale caror vocabular, mostenire si ideologie apar antisemitismul si rasismul nu pot fi niciodata aliatii nostri. E imposibil sa iubesti Israelul si sa urasti evreii, asa cum e imposibil sa iubesti evreii si sa urasti Israelul.”

Israelul comemoreaza Holocaustul in fiecare an, potrivit calendarului evreiesc, la momentul aniversarii rascoalei din 1943 de la ghetoul din Varsovia.

Desi luptatorii evrei au fost ucisi aproape toti, aceasta a reprezentat o schimbare de mentalitate, de la cea de victima, in cea de luptator.

Mai tarziu a ajutat la modelarea identitatii nationale a Israelului, simbolizand taria si lupta pentru libertate in fata mortii.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 276 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Un proiect rutier se desfasoara in Ierusalim, insa nu in scopul fluidizarii traficului rutier. Arheologii descopera...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In timp ce tensiunile dintre SUA si Iran continua sa creasca, premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a exprimat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Poate veti fi surprinsi sa aflati ca biserica avand cea mai mare crestere din lume e cea din Iran, insa chiar asa stau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii sunt de parere ca au gasit locul precis unde David s-a ascuns de regele Saul. Haideti sa ne amintim putin...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum trei ani, arheologii care faceau sapaturi in Israel spuneau ca au sapat intr-un cimitir filistean pentru prima...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 10

O fetita de noua ani dintr-o familie budista se temea de duhuri. Dar, dupa ce a vizionat un episod din Cartea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

A crescut in mod alarmant numarul de atacuri impotriva bisericilor din Franta. Multi se preocupa pentru viitorul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 156

Un pastor chinez si familia sa vorbesc despre persecutia cu care s-au confruntat din partea guvernului chinez....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 115

Sute de femei si fete din comunitatea crestina din Pakistan au fost vandute in China ca sotii in ultimele luni. Tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Papa Francisc a tinut un serviciu special pentru a chema oamenii la rugaciune pentru imigranti. Serviciul a fost tinut...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 38
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.