Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Ziua Eroilor si Martirilor Holocaustului, in amintirea celor sase milioane de evrei ucisi

Adaugat la :  9.05.2019
Vizualizari :  5
+ Add To

Israelul a tinut Ziua Eroilor si Martirilor Holocaustului, in amintirea celor sase milioane de evrei ucisi de nazisti in al Doilea Razboi Mondial, dar si a eroilor care au rezistat. Ceremoniile din acest an au avut loc pe cand rapoartele indica o noua crestere a antisemitismului in intreaga lume.

Sirenele au chemat Israelul la doua minute de reculegere in onoarea memoriei celor sase milioane de evrei ucisi in Holocaust.

„Suntem pentru prima data aici in timpul comemorarii Holocaustului si am fost miscati profund. E ceva ce n-am vazut niciodata, cum toti sunt uniti in toata tara, ceva nemaipomenit!”

„M-am rugat pentru pace si gandul imi era la Holocaust si la victime. Intreaga lume ar trebui sa comemoreze aceasta zi, dar cu tristete constat ca zi de zi memoria se sterge, asa incat copiii mei nu mai stiu nimic despre Holocaust.”

Acesti frati din California spuneau ca nu au studiat Holocaustul la scoala, dar stiau despre ce e vorba: „Stam nemiscati. Ne amintim de evreii din razboi care au murit, ca asa ceva sa nu mai aiba loc. Tatal meu tocmai mi-a povestit despre aceasta si ma gandesc la strabunica mea, Ida, care a supravietuit Holocaustului.”

Evenimentele au inceput in seara precedenta, cand steagul israelian a fost coborat in berna la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si presedintele Reuven Rivlin au tinut cate un discurs la deschiderea ceremoniei, cu ocazia Zilei Eroilor si a Martirilor Holocaustului. Ambii au vorbit despre antisemitismul in crestere si despre nevoia de a-l contracara.

„Traim un paradox astazi. Admiratia la nivel mondial pentru statul evreiesc apare impreuna cu ura in crestere fata de evrei din unele zone. Extrema de dreapta si de stanga, gruparile islamiste radicale au un lucru in comun: ura pentru evrei. Nu e vorba de o critica justificata adusa Israelului, ci de o ura sistematica, veninoasa si la suprafata care submineaza permanent legitimitatea natiunii evreiesti si doar a acestei natiuni.”

„Fortele politice in ale caror vocabular, mostenire si ideologie apar antisemitismul si rasismul nu pot fi niciodata aliatii nostri. E imposibil sa iubesti Israelul si sa urasti evreii, asa cum e imposibil sa iubesti evreii si sa urasti Israelul.”

Israelul comemoreaza Holocaustul in fiecare an, potrivit calendarului evreiesc, la momentul aniversarii rascoalei din 1943 de la ghetoul din Varsovia.

Desi luptatorii evrei au fost ucisi aproape toti, aceasta a reprezentat o schimbare de mentalitate, de la cea de victima, in cea de luptator.

Mai tarziu a ajutat la modelarea identitatii nationale a Israelului, simbolizand taria si lupta pentru libertate in fata mortii.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 276 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Ultimele stiri crestine la Alfa Omega TV: 1. Lupta pentru inlocuirea premierului Theresa May complica negocierile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 183

Razboiul cuvintelor dintre SUA si Iran se aprinde din nou. Secretarul de stat american Mike Pompeo a emis o avertizare...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 108

Israelul a implinit 71 de ani si a sarbatorit Ziua Independentei, in ciuda contextului tensiunilor crescande cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 36

Cum spuneam, cu cateva zile inainte de Ziua Eroilor, Israelul a fost sub asediu din partea gruparilor Hamas si Jihadul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 50

Pentru mai multe informatii despre ce motiveaza atacurile din Gaza si unde se afla Israelul la 71 de ani, George...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 57

Acum 71 de ani, o declaratie facuta la galeria de arta din Tel Aviv a schimbat lumea pe veci. Contrar previziunilor...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

Am vorbit despre miracolul independentei Israelului. Haideti sa vedem ce fac israelienii de Ziua Nationala si ce au ei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

In aceasta luna, India trece prin schimbari politice, dar si prin schimbari sociale si religioase. Multi locuitori din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Wendy Griffith: George, aceste alegeri istorice se apropie de sfarsit. Alegerile se vor termina spatamana viitoare....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

De-a lungul vietii sale de 101 de ani, Orville Rogers a parcurs foarte multi kilometri pe uscat, dar si in aer. Fie ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.