Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Conferinta PENIEL CELEBRATE: Sarbatoreste Viata - 1-2 mai 2015

Inregistrarile conferintei Peniel 2015 Celebrate (needitate)


Sesiunea 1 - Vineri dimineata
Peniel Band; predica Ionut Benea, Stefan Coman

Sesiunea 2 - Vineri seara
Inchinare: Decean; predica Doru Cirdei

Sesiunea 3 - Sambata dimineata
Inchinare: Revers; sesiune aniversara Peniel

Sesiunea 4 - Sambata seara
Corul Zorilor; predica Gabi Zagrean

Concert special Not an Idol

Seminar special Iosif Ton

PROGRAM

Vineri, 1 mai (11:00 –13:00) – sesiunea I
închinare cu Peniel Band
mesaj – Ionut Benea si Stefan Coman

Vineri, 2 mai(18:00 - 20:00) – sesiunea II
închinare cu Decean Band
mesaj – Doru Cîrdei

21:00 – 22:00 concert Not An Idol

Sambata, 2 mai (10:00 - 12:00) – sesiunea III
închinare cu Revers Band
interviuri: Grady, Iuliu, Chiva, George, Rick 

Sambata, 2 mai(17:00 – 19:00) – sesiunea IV
închinare cu Corul Zorilor
mesaj – Gabi Zăgrean

Peniel va sărbători în acest an 20 de ani de lucrare. Dacă ai participat cel puțin o dată la un eveniment Peniel – tabără sau conferință – te invităm pe 1-2 mai la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, să sărbătorim împreună ceea ce a făcut Dumnezeu în acești 20 ani, în noi și prin noi.

Dacă nu ai mai participat niciodată la vreun eveniment Peniel, dar ai vrea să te închini lui Dumnezeu împreună cu alte câteva mii de tineri, conduși de unele dintre cele mai bune echipe de închinare din țară, și dacă dorești să fii întărit în credință prin mesaje biblice relevante, vino și tu la Peniel! Să ne vedem cu bine.

Pe parcursul celor 20 ani de existență, mișcarea Peniel a atins mii de tineri cu Cuvântul lui Dumnezeu, viețile acestora stând ca mărturie a faptului că Dumnezeu Își pregătește și Își sfințește o generație a cărei inimă să fie întreagă a Lui.

.

Mișcarea Peniel a apărut în 1995 ca organizaţie interconfesional-evanghelică de tineret. Totul a început din dorinţa a doi lideri de tineret de a-şi vedea tinerii din bisericile lor revigoraţi spiritual şi trăind o viaţă sfântă înaintea lui Dumnezeu. Prima activitate, care a devenit şi piatra de temelie a tot ce se numeşte astăzi Peniel, a fost o tabără de corturi organizată pe perioada unei săptămâni în Munţii Bârgăului din jud. Bistrița Năsăud. Chiar dacă din punct de vedere organizatoric a înregistrat lacune, din punct de vedere spiritual, tabăra a fost un mare succes şi o mare binecuvântare. Taberele de vară anuale au devenit emblema Peniel în primii ani de viaţă ai mişcării.

Din 1997, la insistenţa tinerilor, s-a început organizarea unor conferinţe intermediare taberelor, evenimente care au avut loc atât în incinta unor biserici, cât și în alte spații publice precum case de cultură sau săli de sport.

Numele “Peniel”, inspirat din Geneza 32, reprezintă dorința de a-i duce pe tineri în prezența lui Dumnezeu, pentru ca ei să vadă fața Lui și să fie transformați.

Asemenea lui Iacov, fugarul, înșelătorul, având o credință “de ocazie” în Dumnezeu, mulți tineri ajung în situația critică de a sta singuri în fața lui Dumnezeu, confruntați cu nevoia de a-și pune viața spirituală în rânduială. Când Iacov L-a văzut pe Dumnezeu, a devenit un om nou. “Peniel” înseamnă “fața lui Dumnezeu”, iar acțiunile Fundației Peniel creează un cadru propice pentru ca Dumnezeu să-Și arate fața, astfel încât fiecare partici­pant să aibă ocazia de a se întâlni personal cu El.

oli oniga lider peniel 500Fundația “Peniel” are misiunea de a prezenta noii generații Evanghelia lui Isus Hristos, folosind toate mijlo­acele adecvate, pentru a împlini „Marea Poruncă” și „Marea Trimitere”. Ea nu reprezintă o denominație sau o biserică, și nu le înlocuiește pe acestea, ci este o mișcare adresată tinerilor ce are drept scop transformarea pozitivă a vieților lor, ca apoi, ei să aibă impact în bisericile și în contextul din care provin.

Lucrarea Peniel, în colaborare cu bisericile locale, s-a focalizat pe 3 obiective: mântuirea oamenilor pierduți și integrarea lor într-o biserică locală, restaurarea în inimile creștinilor reci a unei părtășii veritabile cu Dumnezeu și cu alți frați și activarea credincioșilor pasivi în vederea lucrării de slujire.

În acest sens, realizând faptul că un tânăr participă, în general, 4 ani în şir la evenimentele Peniel (în ultimii doi ani de liceu şi primii ani de facultate), am creat un curriculum de 4 ani format din patru subiecte esenţiale pentru viaţa spirituală, care să ajute la împlinirea obiectivelor propuse. Acestea sunt:

  • Pocăinţa autentică – mântuirea;
  • Sfinţirea vieţii de creştin;
  • Trăirea prin Duhul;
  • Provocarea la misiune.

Din 1995 până în 2015, mișcarea Peniel a organizat în Romania 34 de tabere, 18 conferințe naționale, 17 conferințe de instruire a liderilor și a voluntarilor Peniel, 14 conferințe regionale, 9 conferințe pentru familii tinere și 5 conferințe de apologetică.

Începând cu anul 2009, la îndemnul lui Dumnezeu, lucrarea Peniel s-a extins și în afara țării, organizând câte două conferințe în Spania, Austria și Germania, 3 conferințe în Londra și 9 tabere de tineret în SUA.

Dimensiunea mai nouă a lucrării Peniel, conferințele de apologetică, are menirea de a pregăti tinerii să știe de ce cred ceea ce cred și să poată face față cu succes noilor atacuri ale celor care resping credința creștină, invocând “descoperirile” pseudo-științei sau teoriile altor religii.

Având în vedere atacurile tot mai furibunde ale celui rău asupra instituției familiei, conferințele anuale pentru familiile tinere sunt atât educative, cât și preventive.

Un alt domeniu de dezvoltare recent este cel social-umanitar. Începând cu anul 2011, la conferințele naționale am motivat tinerii să se implice în diverse proiecte de ajutorare, adevărate predici fără cuvinte.

De asemenea, tot în cadrul conferințelor naționale recente am inclus maratoanele de închinare necurmată și de citire a Noului Testament pe întreaga durată a întâlnirii (două zile).

Prin mișcarea Peniel se estimează că au fost în mod direct atinși cu Evanghelia lui Hristos peste 34.000 de tineri care au participat cel puțin o dată la vreun eveniment Peniel. Mulți alții au fost atinși indirect, prin mass-media. În ultimii ani, toate conferințele Peniel au fost transmise în direct prin diverse canale TV online și/sau prin diferite radiouri creștine. Alfa Omega TV a avut un rol major în acest sens nu doar prin faptul că a transmis conferințele naționale în direct, ci mai ales prin acela că a retransmis toate conferințele naționale Peniel din 2002 încoace în reluări repetate.

peniel sarbatoresteviata 650Dintre tinerii care au participat sau au urmărit evenimentele Peniel, un mare număr L-au primit pe Isus ca Mântuitor personal, au fost vindecați spiri­tual și fizic, au fost botezați în Duhul Sfânt și s-au implicat în slujirile bisericii lor sau în misiunea interculturală.

Dorința noastră este să continuăm parcursul trasat de Dum­nezeu în urmă cu 20 ani, prin organizarea unor conferințe și tabere de tineret, prin oferirea de resurse pentru ucenicizarea tinerilor, prin colaborarea cu bisericile locale în vederea sprijinirii în acțiunile lor de tineret și prin încurajarea misiunii transculturale. Totodată, ne dorim dezvoltarea unui nou domeniu de slujire: instruirea de lideri pentru diverse domenii de activitate. Prin toate acestea, vrem să motivăm tinerii români de pretutindeni să caute Fața lui Dumnezeu pentru a fi transformați după chipul Lui și pentru a intra pe deplin în destinul lor.

peniel 2015 cover conferinta

www.peniel.ro

{jcomments off}

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.