Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Presiunea de a face ceea ce este drept

Cartea Tit ne spune că harul ni s-a dat, pentru a avea putere să trăim vieți cumpătate și sfinte: „Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat  şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie, aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor, Isus Hristos” (Tit 2:11-13).

Citeste mai departe

Devotional - Duhul de cerere

„Ascultă dar, acum, Dumnezeul nostru, rugăciunea şi cererile robului Tău... Pleacă urechea, Dumnezeule, şi ascultă! Deschide ochii şi priveşte la dărâmăturile... Căci nu pentru neprihănirea noastră Îţi aducem noi cererile noastre, ci pentru îndurările Tale cele mari” (Daniel 9: 17-18).

Citeste mai departe

Devotional - Inaltati laudele voastre spre ceruri

În 2 Cronici 20 citim că regele Iosafat a primit un mesaj înspăimântător: „O mare mulțime înaintează împotriva ta de dincolo de mare, din Siria,... în spaima sa, Iosafat și-a îndreptat fața să caute pe Domnul și a vestit un post pentru tot Iuda” (2 Cronici 20:2-3).

Citeste mai departe

Devotional - O sursa de putere in mijlocul incercarilor noastre

Data viitoare când vă confruntați cu o problemă de neînvins, vă sfătuiesc să priviți cerurile într-o noapte senină. Dovada măreției lui Dumnezeu este chiar deasupra capului vostru. Oamenii de știință declară că există aproximativ 7.000 de stele vizibile cu ochiul liber, deși numai aproximativ 2.000 dintre acestea pot fi văzute la un moment dat și într-un singur loc. Deci, chiar și în cea mai clară noapte, vedeți mai puțin de o treime din toate stelele vizibile de oamenii din întreaga lume.

Citeste mai departe

Devotional - Odihniti-va in iubirea lui Dumnezeu

Crezi că ai slăbit în credință? Te-ai rugat cu sârguință pentru o nevoie și te-ai încrezut în Dumnezeu cu toată inima că El va purta de grijă și totuși nu ai primit un răspuns? Ai citit promisiunile glorioase cu privire la toate lucrurile care sunt posibile pentru cei care cred: "Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi." (Matei 21:22). "Orice veți cere când vă rugați, să credeți că ați și primit și veți avea" (Marcu 11:24). Tu ai revendicat aceste promisiuni! Totuși, pe măsură ce încerci să le crezi cu adevărat, ești deseori confuz, pentru că răspunsul este întârziat sau nu apare.

Citeste mai departe

Devotional - Inca mai face Domnul Isus miracole?

Cuvântul lui Dumnezeu este plin de relatări despre mulțimi de care veneau la Isus pentru a primi vindecare. "I s-a dus vestea în toată Siria; şi aduceau la El pe toţi cei ce sufereau de felurite boli şi chinuri: pe cei îndrăciţi, pe cei lunatici şi pe cei slăbănogi; şi El îi vindeca" (Matei 4:24).

Citeste mai departe

Devotional - O dorinta de a pleca

Aceste trupuri muritoare sunt doar niște cochilii, iar viața nu este în cochilie. Este o limită temporară care consolidează o putere de viață în continuă creștere și maturizare, și acționează asemenea unui păzitor temporar al vieții interioare. Cochilia este sintetică, în comparație cu viața veșnică pe care o îmbracă.

Citeste mai departe

Devotional - O ramasita puternica

Există vești minunate pentru fiecare creștin care este descurajat de apatia și lipsa de credință din această națiune. Indiferent de cât de rea și de coruptă devine această societate, de cât de mulți creștini fac compromisuri și cad în păcat, Dumnezeu încă are o rămășiță puternică de ucenici sfinți și puși deoparte.

Citeste mai departe

Devotional - Revarsarea inimii

Următorul cuvânt, care mi s-a dat din partea Duhului Sfânt este pentru cei care au nevoie de un răspuns la rugăciune, care au nevoie de ajutor în vreme de necaz, care sunt gata și doresc să miște inima lui Dumnezeu după Cuvântul Său.

Citeste mai departe

Devotional - Confruntandu-l pe dusman fata in fata

Într-unul din psalmii regelui David, unul dintre cel mai des citați, dar totuși greșit înțeles, el spune: „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de nici un rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie” (Psalmul 23:4). Nu cred că David cerea lui Dumnezeu să îndepărteze acest rău; el cerea să fie împins în față spre bătălie, să fie forțat să confrunte dușmanul față în față. El era gata să meargă la război împotriva Satanei, nu să se ascundă de el!

Citeste mai departe

Devotional - Hristos in noi

Cărarea spre nădejde este una a suferinței, a tristeții și a durerii. Nu contează cât de pios, iubitor sau de bun ești, dacă Hristos este în tine, tu vei deveni părtaș la suferințele Lui.

Citeste mai departe

Devotional - Placut Domnului

Probabil tu zici: „Cred că sunt bine pregătit pentru orice furtună. La urma urmei, sunt un martor credincios al Domnului. Nu mi-e rușine de Evanghelie și trăiesc o viață morală și curată. Dau zeciuiala, citesc Biblia și merg regulat la biserică”.

Citeste mai departe

Devotional - Aduceti inapoi Regele!

„Şi în toate seminţiile lui Israel, tot poporul se certa zicând: „Împăratul ne-a izbăvit din mâna vrăjmaşilor noştri, el ne-a scăpat din mâna filistenilor, şi acum a trebuit să fugă din ţară dinaintea lui Absalom. Şi Absalom, pe care-l unsesem să domnească peste noi, a murit în bătălie. De ce nu puneţi o vorbă pentru întoarcerea împăratului?” La rândul său, împăratul David a trimis să spună preoţilor Ţadoc şi Abiatar: „Vorbiţi bătrânilor lui Iuda şi spuneţi-le: ‘Pentru ce aţi fi voi cei din urmă pentru întoarcerea împăratului în casa lui?” (Căci ce se spunea în tot Israelul ajunsese până la împărat)” (2 Samuel 19: 9-11).

Citeste mai departe

Devotional - Ce este adevarata trezire

Nu contează ce fel de manifestări vezi în așa-zisele treziri. Nu este o adevărată mișcare a lui Dumnezeu decât dacă este concentrată pe recoltă! Ploile Duhului Sfânt cad mereu pentru a produce un seceriș de suflete.

Citeste mai departe

Devotional - Incredintati-va cererile in grija lui Dumnezeu

Unul dintre motivele pentru care rugăciunile noastre nu ar avea încă răspunsuri este faptul că încercăm să prescriem lui Dumnezeu cum ar trebui să ne răspundă. Iar toate acestea duc la o lipsă de încredere. Sufletul credincios, după ce și-a descărcat inima în rugăciune înaintea Domnului, va ceda înaintea credincioșiei, bunătății și înțelepciunii lui Dumnezeu. Adevăratul credincios va lăsa să formeze răspunsul mila lui Dumnezeu și va primi orice cale prin care Dumnezeu va alege să răspundă.

Citeste mai departe

Devotional - Ce a putut schimba inima unui rege?

Cu toții știm ce înseamnă suferința, acele vremuri pline de necazuri și de stres care ne țin treji noaptea. Ele pot fi atât de dureroase și ne pot slăbi atât de mult încât să ne pierdem somnul din cauza durerii și a neliniștii. Totuși, pe cât de dureroase sunt necazurile, Dumnezeu le folosește pentru a-Și atinge scopurile în viața noastră. David scrie: "De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă întotdeauna din ea" (Psalmul 34:19). Cu toate acestea, s-ar putea să fiți surprinși să știți că Dumnezeu poate folosi suferințele pentru a-i vindeca atât pe cei păcătoși, precum și pe sfinți.

Citeste mai departe

Devotional - Cand Dumnezeu intarzie in a ne raspunde

A aștepta cu răbdare răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunea noastră nu este întotdeauna ceva ce ne place să facem. Mulți credincioși doresc răspunsuri imediate. Firea noastră, ca și cultura din jurul nostru, dorește o confirmare instantanee. Cu toate acestea, Dumnezeu lucrează adesea în viața noastră prin procesul înârzierii.  

Citeste mai departe

Devotional - Fugind departe in vreme de criza

Ai vrut vreodată să fugi de toate? Dar unde ai fi mers? Și ce ai fi făcut când ai fi ajuns acolo? S‑ar putea să fiți surprinși dacă ați afla câți creștini buni își păstrează în secret gândul momentului de a fugi de toate. Gândul de a nu avea responsabilități și poveri sună destul de bine...

Citeste mai departe

Devotional - Eliberat de puterea pacatului

S-au scris multe despre originea păcatului: De unde a venit păcatul? Cum ne-am contaminat cu el? Cum rămâne cu implicarea lui Lucifer într-o revoltă împotriva lui Dumnezeu? Cum a fost transmis păcatul de la Adam la restul rasei umane?

Citeste mai departe

Devotional - O mai mare misiune in viata

Familiile de astăzi - atât creștine, cât și necreștine - sunt supuse unei presiuni enorme pentru a se conforma opiniilor societății. Atât părinții, cât și copiii, se luptă sub tensiunea unei lumi înclinate spre păcat și ispită. Uneori se pare că ne aflăm într-un război al unui singur front, în care trebuie să ne rezistăm, să rămânem în bătălie, să luptăm pentru integritatea familiei și pentru sufletele copiilor noștri.

Citeste mai departe

Devotional - De ce suntem binecuvantati?

Dumnezeu vrea să aducă binecuvântarea și bunăvoința în viața ta. El abia așteaptă să îmbogățească viața ta, căsnicia ta, viața ta spirituală. El dorește să îți dea înțelepciune, pricepere și discernământ, astfel încât deciziile tale să-ți aducă binecuvântare.

Citeste mai departe

Devotional - Isus vrea sa intrerupa vechile tipare

Fiind legați de frică, putem deveni împotrivitori umblării prin credință. Dar Isus are un remediu pentru frica noastră. La sărbătoarea Corturilor, El a stat în picioare și a declarat: „Acest râu de apă vie nu se va opri. Dacă va crede cineva în Mine, această apă îl alimenta cu viață. Aceasta va curge din el precum un râu, demonstrând bunătatea Tatălui ceresc” (vezi Ioan 7: 37-38).

Citeste mai departe

Devotional - El este credincios sa izbaveasca

Cu o anumită ocazie Pavel predica în Efes, un oraș care se închina zeiței Diana. Argintarii din Efes făcuseră averi bune vânzând replici la scară mică a zeiței. Dar când Pavel intră în scenă, el a predicat: „Dumnezeul vostru este fals. Există doar un singur Dumnezeu adevărat. Și Fiul Lui a trăit și a murit pentru ca acei care morți în păcat să trăiască”.

Citeste mai departe

Devotional - Fa calea Mea dreapta

Nu ascultați de învățătorii mincinoși, care ar vrea ca să credeți că Dumnezeu poate fi folosit precum un spiriduș care vă împlinește dorințele. Să nu puneți niciodată niciun ban la vreo colectă de biserică sperând să primiți înapoi mai mult. Dumnezeu este foarte întristat din cauza acestui fel de învățătură mincinoasă și din cauza oamenilor care o îmbrățișează. Rugăciunea noastră nu poate fi: „Doamne, binecuvântează-mă”, ci mai degrabă „Doamne, aliniază-mă. Îndreaptă-mi inima. Fă dreaptă calea mea. Atunci niciun leu nu mă va înghiți și voi avea autoritatea Ta să fac lucrările Împărăției Tale”.

Citeste mai departe

Devotional - Un cuvant ce da siguranta

Când eu personal am nevoie de speranță, doresc să vorbesc cu cineva pe care să îl cunosc, cineva care are experiență în îndurarea necazurilor și durerii. Nu vreau pe cineva care să-mi ofere platitudini lipsite de fond, precum, „Mai rezistă puțin” sau „Doar încrede-te în Dumnezeu”. Sufletul meu plin de suferință nu poate fi mișcat sau atins de cuvinte ce izvorăsc dintr-o simplă simpatie umană.

Citeste mai departe

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.