PROFETIE BIBLICA - Planul lui Dumnezeu cu privire la intoarcerea poporului evreu in Israel

PROFETIE BIBLICA - Planul lui Dumnezeu cu privire la intoarcerea poporului evreu in Israel

Scris în . Publicat în Israel.

Întoarcerea poporului evreu în țara de unde a fost expulzat aproape 2000 de ani în urmă, este unul din cele mai mari minuni înfăptuite vreodată. Și la fel de uimitor este faptul că, profeții evrei au profețit despre această întoarcere acum mai bine de 3000 de ani în urmă!

Dumnezeu Însuși îi adună pe poporul evreu de la marginile pământului să-i aducă înapoi în Israel, împlinind astfel numeroasele profeții biblice. Multe din aceste profeții se referă în mod specific la „țara de la miazănoapte”. Mai pe înțeles, aceasta face referire la țările din fosta Uniune Sovietică, dat fiind faptul că Moscova, fosta capitală a Uniunii Sovietice, se află exact la nord de Ierusalim.

Această reunire a evreilor din țara de la miazănoapte și din toate țările unde au fost împrăștiați, este cunoscută sub denumirea de aliyah, cuvând ebraic ce înseamnă „a se sui”, „a se ridica”. Atunci când poporul evreu emigrează în Israel, el împlinește „aliyah”, deoarece „se suie” în țara pe care Dumnezeu i-a dat-o. Cunoașterea profețiilor biblice oferă o înțelegere cu privire la scopurile lui Dumnezeu pe care le are cu poporul evreu, cât și la vremurile în care trăim – zile ce preced venirea lui Mesia al lui Israel.

Evreii au fost exilați din țara lor ca rezultat al neascultării lor, cu toate acestea însă sunt multe pasaje în scrierile evreiești (cunoscute de către creștini ca fiind Vechiul Testament), care consemnează promisiunea lui Dumnezeu de a-Și strânge poporul din toate națiunile și a-l așeza în țara lor.

În cartea Ezechiel ni se arată că aliyah înseamnă mult mai mult decât întoarcerea unui popor în țara lui; este vorba de o multitudine de binecuvântări pe care Dumnezeu le oferă, dintre care cea mai însemnată este schimbarea inimii poporului de la una neascultătoare, la una ascultătoare și plină de dragoste. Este vorba de resturarea atât a poporului, cât și a Țării.

Ezechiel 36 încheie judecata profetică a lui Dumnezeu cu privire la națiunile vecine care au invadat și au ruinat țara Israel.

Ezechiel a preofețit în Babilon, imediat după ce Nebucadnețar i-a dus în captivitate pe poporul evreu din Iudea. Mai devreme, asirienii luase în captivitate poporul din cele zece triburi ale lui Israel, astfel încât în acel moment poporul evreu a fost practic deposedat de țara lor. Ezechiel a înțeles că Dumnezeu va aduce poporul Său din Babilon înapoi în țara lui, întocmai cum a fost vestit prin profetul Daniel, dar a mai înțeles și faptul că Dumnezeu îi vorbea atât lui, cât și prin el, despre un seceriș mai însemnat îndepărtat – din rândul tuturor națiunilor unde poporul evreu avea să fie împrăștiat.

Secerișul final va aduce cinste numelui Dumnezeului lui Israel, prin care va arăta lumii credincioșia și dragostea Sa față de poporul Lui și Își va demonstra caracterul ca Unul care Își ține mereu promisiunea.

Parcurgând această broșură, vom putea urmări inaugurarea planurilor lui Dumnezeu. Vom începe cu un scurt studiu al capitolului 36 din Ezechiel, citând din acesta o selecție de versete care arată ce spune Dumnezeu despe planurile și scopurile Lui pentru poporul Său ales.

Organizația Ebenezer Operation exodus este un instrument folosit de Dumnezeu pentru a-i ajuta pe evrei să se întoarcă acasă, în patria lor Israel, din țara de nord și din toate națiunile, și pentru a proclama scopurile Împărăției lui Dumnezeu cu privire la întoarcerea lor. Organizația Ebenezer Operation reprezintă grupul operațional al Fondului Ebenezer Emergency International. Lucrarea misiunii a început în anul 1991, cu doar trei oameni, iar în prezent are mai multe de 40 de baze reprezentative pretutindeni în lume.

Acest articol este extras din broșura PROFEȚIE BIBLICĂ - Planul lui Dumnezeu cu privire la întoarcerea poporului evreu în Israel.

Descarcă această broșură

22014 accesări
sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.