Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

25 de sate creștine bombardate în Irak: supraviețuitorii fug pentru a scăpa de atacuri | Știri creștine

În Irak, satele de creștini au fost vizate de către teroriști. După mai multe cercetări, estimările arată faptul că satele Chalik, Bersiveh și Sharanish sunt printre cele mai afectate.

În Kurdistanul irakian, de-a lungul graniței cu Turcia, satele creștine sunt scena conflictelor violente. Potrivit Asia News, chiar dacă atacurile de la Ankara îi vizează în primul rând pe membrii Partidului Muncitorilor Kurzi, satele creștinilor sunt atacate în mod brutal, aparent fără motiv. De la începutul anului, cel puțin 25 de sate creștine au fost golite de locuitori.

 

„De câteva luni de zile aceștia au dat atacuri prin munți pentru a-i ucide pe membrii PKK sau pentru a-i atacă pe kurzi, indiferent dacă sunt înarmați sau nu, dacă au alimente asupra lor sau orice altceva de care să poată fi jefuiți”, spune Samir Youssef, pastor al eparhiei Amadiya.

El adaugă că mai multe sate creștine „au fost atacate cu mai multă intensitate” și că „imagini făcute publice arată familii care își părăsesc casele pentru a scăpa de aceste atacuri”.

Pe pagina de Twitter a organizației „Christians of Irak” apare o postare în care sunt prezentate aceste încercări ale oamenilor de a fugi din fața atacurilor. „Turcia bombardează orașele asiriene din Iraq, vizând PKK care ne folosește pe noi și orașele noastre ca scut. Cum putem fi întotdeauna prinși în mijlocul conflictului altora? Bersiveh a fost vizat azi-noapte, trimițând familiile îngrozite într-o frenezie.”

Preotul din Enishke deplânge intensificarea violenței:

„Luna trecută au ucis o mulțime de oameni doar pentru că erau aproape de zonele controlate.”

O sursă a declarat pentru Asia News că bombardamentele sunt întotdeauna urmate de incendieri care distrug casele și culturile agricole.

SURSA | InfoChrétienne

Preluat pe site-ul Alfa Omega TV de la Știri Creștine.

Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.