Realitati si perspective 30 - Alegerile prezidentiale din Republica Moldova - 2016
Invitat special: pastorul Samuel Tutac. Am discutat impreuna optiunile de vot cetatenilor din Republica Moldova, implicatiile votului din perspectiva spirituala, economica, sociala si geopolitica, precum si viitorul Moldovei. De asemenea, am discutat si despre implicatiile alegerilor din SUA. Emisiune difuzata sambata, 5 noiembrie 2016.
Despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova
E o luptă puternică între anumite forțe care vor să țină Republica Moldova în obscuritate și alte forțe care vor o orientare către Europa, pentru această țară. Un alt lucru care se vede, este faptul că oamenii sunt confuzi. Există foartă multă dezinformare, de asemenea. Tinerii nu s-au înghesuit foarte tare la vot.
Corespondenta Vasile Filat - prin Skype - Candidatul socialist la președinție, Igor Dodon, a făcut parte din Partidul Comunist și se arată ca un simpatizant al Bisericii majoritare. Mitropolitul a făcut un apel la creștinii ortodocși pentru a vota această persoană. Candidatul socialist a vorbit in biserica ortodoxă. Acest lucru s-ar putea sa nu sfârșească bine în ce privește libertatea religioasă. Referitor la Maia Sandu, candidatul numărul doi, reprezentanții organizației LGBT din Moldova au ieșit cu o declarație prin care au spus că își vor da votul pentru această candidată, deci au anumite așteptări în ce privește agenda lor din partea acesteia.
Valeriu a venit cu o platformă în care au dominat principiile biblice, ceea ce este lăudabil. Cand alegi un candidat, trebuie să te uiți la ceea ce el a făcut până în momentul respectiv, care sunt principiile după care își conduce viața și ce ar putea să ofere ca și președinte.
Corespondenta: Vasile Filat – prin Skype - Conflictul geo-politic din Republica Moldova nu se va rezolva cu aceste alegeri. Mișcarea homosexualilor prinde o viteză tot mai mare.
În Moldova este foarte multă corupție. Unii lideri politici au afișat valori pro-europene, dar în realitate au jucat jocurile deja știute, reprezentând interesele Rusiei. În ochii oamenilor au reușit să compromită ideea de integrare europeană.
Dacă în cele două săptămâni, până la alegerile prezidențiale finale tinerii și diaspora reușesc să se mobilizeze și să vină la vot (la fel cum s-a întâmplat și în România), atunci există premise pentru schimbare. Dorința multora care se află în clasa conducătoare este de a ține poporul în confuzie, pentru că ei profită, nepăsându-le. Maia Sandu mi se pare ca și candidată la președinție mult mai sinceră în ceea ce face, mult mai capabilă și mai bine pregătită să reprezinte Moldova.
Sami Tuțac susține că dincolo de mesajul Evangheliei cu care merge în mod constant pentru a sluji în Republica Moldova, a încercat să meargă și cu o idee de schimbare a perspectivei. Republica Moldova are nevoie de România, pentru că România este cel mai fidel aliat și frate. Noua gardă de politicieni români tineri care vin, vor fi mult mai pregătiți și vor avea o abordare mult mai pragmatică. Aceste alegeri pentru Moldova sunt un ultim tren favorabil.
Despre alegerile prezidențiale din America
America este într-o situație penibilă, jenantă. Dacă vorbim strict de oameni, cei care votează au de ales dintre doi oameni catastrofe: o doamnă mincinoasă dovedită, celălalt cu multe nebunii.
Oricât de mare putere are președintele Americii, el nu poate să facă singur mare lucru. De aceea, americanii nu se uită doar la cei doi candidați. Ei sunt interesați ce echipă au candidații în spate, Guvernul cu care vor să conducă. Americanii se uită la candidatul pentru vice-președinte, care este președintele Senatului.
E important ce miniștrii se propun în acest caz. Donald Trump a propus o echipă de oameni foarte serioși. Vice-președintele propus de Trump este un creștin serios, pe când cel propus de Clinton este un amator al sexului în grup. Apoi, Hillary a spus că vrea să pună la Curtea Supremă un homosexual. La curtea supremă, în America, nominalizarea este pe viață.
Constituția Statelor Unite este făcută în așa fel încât poporul să aibă puterea. În California și printre statele cele mai liberare, unde s-au încercat de 2-3 ori referendul la nivel de guvernatori pentru recunoașterea căsătoriilor sexuale, a fost întotdeauna respins. La nivelul popoulației, oamenii nu acceptă așa ceva.
Fanatismul religios de care vorbea și președintele României Iohannis, este un clișeu din propaganda progresistă, care vede numai extremismul de dreapta.
Niciodată în istoria Americii nu a fost un președinte care să „întindă coarda” atât de tare cum a făcut-o președintele Obama, în a impune cu forța așa-zisele drepturi, unei minorități ce reprezintă 1,5% din populație și care vrea să îți legalizeze perversiunile.
În acest moment, dacă Donald Trump nu face nici o greșeală majoră în ultimele zile, va fi noul președinte.
Alegătorul creștin din America se uită la câteva aspecte înainte să voteze: opinia candidaților despre: sanctitatea vieții, căsătorie, libertatea religioasă, justiție, apărare și alinațe, drepturile omului, refugiați, pornografie (mass-media, internet), muncă (impozitare, ajutorare socială), respectul pentru lege și ordine și despre Israel (Ierusalim).
Donald Trump a mărturisit că dacă va fi ales președinte, va declara capitala Israelului la Ierusalim și că aceasta nu aparține musulmanilor, ci evreilor.
Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV.
Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective
#RSP #RealitatiSiPerspective
V2 | Insert: Vasile Filat - prin Skype Candidatul socialist la președinție, Igor Dodon, a făcut parte din Partidul Comunist și se arată ca un simpatizant al Bisericii majoritare. Mitropolitul a făcut un apel la creștinii ortodocși pentru a vota această persoană. Candidatul socialist a vorbit in biserica ortodoxă. Acest lucru s-ar putea sa nu sfârșească bine în ce privește libertatea religioasă. Referitor la Maia Sandu, candidatul numărul doi, reprezentanții organizației LGBT din Moldova au ieșit cu o declarație prin care au spus că își vor da votul pentru această candidată, deci au anumite așteptări în ce privește agenda lor din partea acesteia. |