Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Siguranta pentru victimele traficului de carne vie

Pentru copiii care au scapat de ororile traficului de carne vie, nu sunt raspunsuri. Exista putine centre care le pot oferi tratamentul de care au nevoie. Insa, aceasta situatie s-ar putea sa se schimbe in curand in Texas. O noua institutie din Texas spera sa devina un model. Heather Sells vine cu detalii.

Heather Sells: Acest adapost se va deschide in 2018 si va oferi ingrijire pentru 48 de copii, doar o parte dintre cei care au nevoie de ajutor in Texas. Nevoia este coplesitoare. Toni McKinley, fosta victima a traficului de carne vie, va lucra ca psihiatru la acest refugiu.

Toni McKinley: Primesc numeroase telefoane. Acum cateva zile m-a sunat un politist sa ma intrebe cand vom deschide, ce alt centru e disponibil si cand poate duce victima.

Heather Sells: In calitate de politist care se ocupa de cazuri de trafic de carne vie, sergentul Kevin Covington pune des aceste intrebari.

Kevin Covington: Putem incerca diverse metode, dar dupa ce ies de la refugiu, ii trimitem acasa. Nu avem un raspuns cu adevarat bun.

Heather Sells: Cati copiii sunt victimele traficului de carne vie? Conform unui studiu efectuat de Universitatea din Texas, numarul victimelor este de 79.000. Este un numar uimitor, avand in vedere ca estimarile efectuate la nivel national ajung la zeci de mii de victime. Indiferent de numarul total de victime, nu sunt destule locuri, sa nu mai vorbim de unitati de tratament pentru acesti copii raniti profund. Acesta poate deveni un cerc vicios.

Toni McKinley: Cu cat gasim mai multi copii si nu avem unde sa ii ducem ca sa ii vindecam, cu atat mai putin vor avea incredere in noi.

Heather Sells: Iata cine a conceput acest proiect. Brooke Crowder spune ca Dumnezeu i-a dat planuri.

Brooke Crowder: Am tot spus: „De ce nu facem asta?” Apoi, am continuat sa spun: „De ce nu fac asta?”

Heather Sells: In prezent, in Texas sunt vreo 20 de locuri la o mie de victime. Este greu de crezut, dar Crowder recunoaste:

Brooke Crowder: Este o problema despre care nu vrem sa vorbim. Este greu sa auzi despre ea.

Heather Sells: Si este si mai greu sa facem ceva in aceasta privinta.

Brooke Crowder: Raspunsul este complex si costisitor. Nu avem niciun model in aceasta privinta pe care sa il urmam.

Heather Sells: Modelul de refugiu nu ridica preturile. Construieste parteneriate strategice cu cei care deja ii ajuta pe tineri.

Brooke Crowder: Nu suntem noi cei care suportam costurile cursurilor, ci Universitatea din Texas prin programul lor minunat. Nu platim noi pentru ingrijire medicala, ci colaboram cu o clinica federala.

Heather Sells: Se acorda ajutor si prin terapie asistata de animale si prin alte servicii. Fiecare fosta victima primeste un plan personalizat si ramane la centru cel putin un an sau chiar mai mult. Crowder spera ca aceasta locatie rurala va oferi sentimentul de siguranta si de comunitate si astfel, copii nu vor dori sa plece. McKinley nu a avut asa o optiune. Ea a fost victima a traficului de carne vie din scoala primara. Mai tarziu, in adolescenta, a continuat sa fie victima traficului cu carne vie din cauza unui politist aflat la pensie.

Toni McKinley: Am avut incredere deplina in el. Am avut nevoie si de un model de tata. Nu m-am indoit de nimic, desi mi-a fost teama.

Heather Sells: Atat McKinley cat si Crowder spera ca refugiul va da posibilitatea fostelor victime sa invete din nou despre bazele relatiilor umane. Scopul lor cel mai mare este de a ajuta victimele sa scape de rusine si sa invete sa aiba incredere in oameni.

Toni McKinley: Cei care cumpara copii si tineri sunt medici, politisti, avocati, profesori. Cum poti sa procesezi sute de violuri? Aceste fete sunt violate de 10, de 15 ori pe zi, aproape zilnic, timp de ani. Asta inseama foarte mult. Oamenii nu construiesc astfel de locuri, pentru ca este o problema dificila.

Heather Sells: Daca refugiul va avea succes, atunci ei vor sa construiasca astfel de refugii si in alte orase din Texas si, in cele din urma, si in alte state, pentru a ingriji mii de copii care au o nevoie disperata de ajutor.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 757 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Etichete: trafic uman

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.