Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

IRAN: Vise, viziuni și tehnologie

Mulți musulmani vin la credința în Isus Hristos prin întâlniri supranaturale. Dumnezeu lucrează în zone unde întunericul pare a fi stăpân. În timp ce Statul Islamic cucerea părți din Irak și Siria și persecuta minoritățile creștine, și în timp ce Iranul continua suprimarea libertății religioase, s-a întâmplat ceva surprinzător: Evanghelia a început să se răspândească.

În timp ce întunericul încearcă să se impună și să înlăture lumina și sarea, frânge atâtea vieți și aduce atâta suferință, pe de altă parte, vedem cum prezența lui Dumnezeu se intensifică prin închinare și rugăciune și oamenii Îl întâlnesc pe Isus, se deschid pentru Evanghelie și ajung să-L cunoască și să-L urmeze, chiar provenind din context musulman.

iran harta

Fabian conduce Casa de rugăciune „Mesopotamia”, în Kurdistanul irakian. El spune că a întâlnit oameni care au avut întâlniri supranaturale cu Isus: „Oameni, pe stradă și în taberele de refugiați, în locuri cucerite de ISIS, chiar și oameni de aici, Îl întâlnesc pe Isus în vise și viziuni.”

Acele întâlniri supranaturale sunt un fenomen care se petrece pe întreg Orientul Mijlociu. Câțiva iranieni în vizită în Kurdistan, sub protecția anonimatului, spun povestea lor.

Femeie: „Într-o noapte am avut un vis și Lumina îmi vorbea, mă chema pe nume și îmi spunea: ‘Vino la Mine. Te voi salva și te voi mântui’, dar eu nu am înțeles atunci. În urmă cu șapte luni, am luat decizia să-L urmăm pe Isus cu toată inima. Când am venit aici, ni s-a explicat despre viața lui Hristos și împărăția lui Dumnezeu așa cum e scris în Evanghelie. Aici mi-am dat seama că în visul meu a fost Isus. El ne cheamă să ne dea mântuire, pace și viață”.

Multe pericole o pândesc la reîntoarcerea în Iran. „Dacă oamenii ar afla despre credința mea, aș avea parte de respingere și persecuție socială. Dacă guvernul ar afla de credința mea, aș putea fi executată sau spânzurată în public.”

Altă femeie a venit la credință citind Scriptura și printr-un prieten: „Pe când citeam Biblia, nu le puteam cere altora să-mi explice pasajul, dar, când am mers la facultate, am întâlnit o fată din Armenia și i-am pus multe întrebări despre viața creștină. Răspunsurile ei m-au determinat să iau o decizie care mi-a schimbat viața. Hristos mi-a adus multe binecuvântări. Ori de câte ori mă rog și îmi înalț sufletul către Dumnezeu, cred din toată inima mea și simt cum Dumnezeu îmi atinge inima și o mișcă.”

Alt bărbat iranian a avut și el un vis: „Îmi amintesc că, în vis, am văzut urme pe fața Lui și că purta o coroană de rege pe cap. O lumină puternică emana din tot trupul Său și mulți oameni se aplecau înaintea Lui. Acel vis încă e viu în mine și mă urmărește zilnic. Mi se părea că am văzut cerul. Domnul mi-a arătat multe lucruri de când am crezut în El, însă acel vis a fost unul de cotitură pentru viața mea.”

L-am întrebat dacă și alții din Iran vin la Isus. „Da, mulți oameni vin la Hristos prin vise. Nu vă puteți imagina modul în care Isus apare oamenilor în vis! Fiecare pare să fie într-o căutare, caută un cămin, caută adevărul. Iranienii trec prin vremuri foarte dificile. Singurul care poate schimba situația e Hristos. Rugați-vă pentru noi, cei din Iran, ca să experimentăm puterea învierii.

În 1979, a avut loc revoluția islamică în Iran. Ayatollahul Khomeini l-a îndepărtat pe șahul Iranului, transformând Iranul într-o teocrație islamică șiită unică în lume. Liderii iranieni au încercat să înăbușe creștinismul în republica lor islamică. Misionarii creștini au fost alungați din țară fiind acuzați de a fi spioni occidentali. Multă lume se temea pentru firava comunitate creștină din Iran. „Atunci erau cam 350 de creștini în Iran din context musulman. Astăzi, 40 de ani mai târziu, statisticile estimează că sunt 1-3 milioane de creștini din context musulman trăind în Iran”, declara Shadi Fatehi, de la Centrul teologic PARS din Londra.

Fatehi continuă: „Sunt multe căi prin care oamenii Îl cunosc pe Hristos. Una e prin tehnologie, o unealtă extraordinară pentru a duce Evanghelia în locuri unde nu poți merge fizic. Dar o altă modalitate întâlnită adesea la musulmani este prin vise și viziuni. Sunt multe-multe astfel de istorisiri, pare să fie un mod prin care Dumnezeu alege să Se descopere oamenilor din acea parte de lume. Iar iranienii, când devin creștini, sunt foarte dornici să împărtășească Vestea Bună cu cei din jur.”

În timp ce politicienii și extremiștii rearanjează Orientul Mijlociu, mulți creștini spun că Duhul Sfânt lucrează la un nivel mult mai înalt în a schimba vieți. Creștinismul evanghelic se răspândește în Iran mai mult decât în orice altă țară din lume, conform lui Patrick Johnstone, WEC International, autor al „Operation World”.

Televiziunea Mohabat TV transmite non-stop emisiuni creștine în limba farsi prin satelit, pentru Iran. Mike Ansari, de la Mohabat TV, spune: „Am văzut rezultate uimitoare, nemaivăzute până acum.  Are loc o trecere spontană a musulmanilor din Iran la creștinism. Iranienii își dau seama că Iranul are o istorie creștină bogată care datează din Ziua Cincizecimii, însă, odată cu apariția islamului în Orientul Mijlociu, comunitățile creștine au fost marginalizate și uneori distruse. Suntem contactați zilnic de peste 800 de iranieni care doresc să afle mai mult despre moștenirea lor creștină.”

El spune că e adevărat că creștinismul se răspândește în Iran mai mult decât în oricare altă țară. „Credința creștină a apărut la nivel organic în Iran și regiune. Iranienii au devenit creștini într-un număr record. Lunar, sute de iranieni doresc să împărtășească cu noi viața lor nouă în calitate de creștini noi. Ei au înțeles că creștinismul nu este o credință europeană sau a albilor. Ei își redescoperă rădăcinile creștine și ne cer ajutorul în această privință.”

Însă Fatehi spune că, odată ce Biserica începe să crească, ea începe să fie și persecutată. „Să fii creștin în Iran nu e ușor. Mulți sunt dați afară din universități, de la servici, sunt amenințați, copiii lor sunt răpiți, sunt amenințați să plece din țară. Liderii sunt arestați, interogați, torturați și aruncați în închisoare pentru săptămâni sau chiar ani. Biserica e complet în clandestinitate, există doar rețele de biserici în case.”

Pentru creștinismul din Iran, alături de rugăciune, cea mai mare nevoie este de ucenicizare, de lideri ai Bisericii din case din Iran care să așeze o fundație solidă și să ajute la maturizarea numeroșilor creștini noi.

  Abonează-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tipărit în revista Alfa Omega TV Magazin 8.6 - Forme atipice de evanghelizare (noiembrie-decembrie 2018). Această revistă se distribuie gratuit.
Abonează-te să o primești acasă

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.