Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Zeci de morți și răniți în Mexic în timp ce încercau să fure combustibil

Zece de persoane au decedat sau au fost rănite în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea centrală a Mexicului, au anunţat autorităţile locale, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Televiziunile locale au difuzat imagini cu incendiul izbucnit după explozia produsă vineri seară în apropiere de o rafinărie din zona oraşului Tlahuelilpan, statul mexican Hidalgo.

Omar Fayad, guvernatorul statului Hidalgo, a declarat că "multe persoane" au suferit arsuri, fără să precizeze cât victime există.
 
Potrivit DPA, bilanţul victimelor se ridică la 79 de morţi, au anunţat duminică autorităţile. De asemenea, alte cel puţin 66 de persoane sunt tratate în diferite spitale, a spus ministrul Sănătăţii, Jorge Alcocer. Multe dintre victime au suferit arsuri atât de grave din cauza mingii de foc produse încât nu au putut fi încă identificate.
 
Se pare că explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil, relatează agenţia The Associated Press.
 
Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care ţâşnea din conducta spartă. 
 

Tragedia vine după ce președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrado, a promis că va elimina hoții de combustibil. Așadar, în decembrie, Lopez Obrdor a ordonat închiderea conductelor, ceea ce a dus la o lipsa de benzină în centrul Mexicului. Mai mult de jumătate din stațiile de benzină din Hidalgo au fost închise, potrivit presei. 

Lopez Obrador a cerut "întregului guvern" să ajute persoanele afectate de explozie. 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.