Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Milioane de crestini sunt persecutati in intreaga lume

In Orientul Mijlociu, in unele regiuni din Africa si Asia, adeptii lui Isus Hristos sunt in pericol. Conform unui sondaj recent, mai bine de 245 de milioane de crestini din intreaga lume sunt persecutati din cauza credintei lor. Situatia se inrautateste anual. Organizatia Open Doors, a intocmit o lista cu tarile unde persecutarea crestinilor este cea mai severa. Ben Kennedy, corespondentul Stirilor CBN de la Casa Alba vine cu detalii.

Ben Kennedy: Presedintele Trump s-a intalnit cu multi dintre liderii tarilor de pe lista. Este vorba de China, Nigeria, Arabia Saudita si Coreea de Nord. Acestea sunt doar cateva dintre tarile vizate. Libertatea religioasa reprezinta o prioritate pentru administratia Trump care a luptat, de exemplu, pentru eliberarea pastorului Andrew Brunson dintr-o inchisoare din Turcia. Insa, guvernul poate face mai mult. Iata motivul intocmirii acestei liste.

Abu Muthanna al Yemeni: Voi, care credeti, raspundeti chemarii…

Ben Kennedy: Din cauza raspandirii islamului extremist, crestinii din intreaga lume sunt supusi unui pericol tot mai mare.

Daniel Alkory: Multi crestini sunt ucisi din cauza credintei lor. Cunosc familii care au pierdut multi membri, care au fost ucisi din aceasta cauza.

Ben Kennedy: Parintele Daniel predica pentru aproape 200 de familii in Irak. El este persecutat in mod intens de al-Qaida. Mi-ati spus ca multi preoti parasesc zona pentru ca este periculoasa. Dumneavoastra de ce ramaneti?

Daniel Alkory: Eu raman alaturi de oamenii mei si ii ajut pentru ca au nevoie de ajutor. Daca eu nu raman, cine ii va ajuta?

Ben Kennedy: Irakul se afla pe locul al 13-lea pe lista intocmita de organizatia Open Doors cu tarile unde crestinii sunt persecutati. In fiecare an, organizatia Open Doors SUA documenteaza tarile cele mai tiranice si restrictive fata de crestini. Prima tara pe lista este Coreea de Nord, urmata de Afganistan, Somalia, Libia si Pakistan.

David Curry: Conform cercetarilor noastre, peste 245 de milioane de crestini traiesc in zone unde persecutia este intensa. Este o cifra mare.

Ben Kennedy: El a mai spus ca actele de violenta impotriva crestinilor au crescut in mod dramatic in ultimul an in China.

David Curry: China a fost pe locul 41, iar acum se afla pe locul 27 pe lista.

Ben Kennedy: E un salt enorm.

David Curry: Este un salt enorm. E evident ca Biserica din China se confrunta cu dificultati. Este o Biserica numeroasa. Sunt afectati milioane de oameni.

Ben Kennedy: De 18 ani, Coreea de Nord ramane pe primul loc, in ciuda tratativelor intre presedintele Trump si dictatorul Kim Jong-un.

David Curry: As dori sa se vorbeasca si despre drepturile omului, nu doar despre armele nucleare pentru ca in 30, 60, 90 de zile se va putea observa daca situatia crestinilor s-a imbunatatit in lagarele de munca fortata. In prezent se afla 60 000 de crestini in lagarele de munca fortata din Coreea de Nord. Multi nu stiu asta.

Ben Kennedy: Conform vicepresedintelui Mike Pence, Casa Alba va lupta mereu in prima linie pentru oamenii credinciosi.

Mike Pence: Protejarea si promovarea libertatii religioase este o prioritate a politicii externe a acestei administratii.

Ben Kennedy: Organizatia Open Doors continua sa depuna eforturi pentru a ajuta guverne, grupuri care lupta pentru drepturile omului si alte organizatii, sa observe, sa se implice si sa ajute credinciosii. De exemplu, din acest an, Bahrain nu se mai afla pe lista, dupa o intalnire intre Bahrain si cativa lideri crestini, in cadrul careia s-au inteles ca se va infiinta un spatiu sigur unde oamenii se pot inchina. Directorul executiv al organizatiei Open Doors spune ca Bahrainul este un model pentru Orientul Mijlociu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 758 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.