Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu Gary Lane despre crestinii persecutati

George Thomas: Gary Lane, corespondentul-sef al departamentului politic e cu noi in studio. Ai avut parte de surprize sau totul este la fel?

Gary Lane: Nu m-a surprins Coreea de Nord care se afla, din nou, pe primul loc, al 18-lea an la rand. Insa, ce ma preocupa este faptul ca alte 23 de milioane de crestini sunt persecutati in mod grav fata de anul trecut. Mai mult, conform organizatiei Open Doors, femeile crestine sunt mult mai persecutate fata de anul trecut. Ei sunt foarte preocupati de acest fapt, deoarece din punct de vedere cultural, mereu a fost mai greu pentru femeile crestine mai ales in tarile musulmane. Acestea sunt preocuparile principale. Mai este ceva. Este o surpriza ca Bahrain nu mai este pe lista. Acest fapt se datoreaza unei delegatii de lideri crestini care au vizitat tara anul trecut. Regele a alocat o proprietate unde sa se construiasca o catedrala catolica. Aceea urma sa fie a 20-a biserica permisa in Bahrain. Aceasta va fi o biserica mare care isi va deschide portile in doi ani. Deci, Bahrain nu mai este pe lista.

George Thomas: Pozitia Chinei s-a schimbat in mod dramatic pe lista organizatiei Open Doors.

Gary Lane: Cunosti motivul. China a fost pe locul 41, iar acum se afla pe locul 27 deoarece s-a intensificat persecutarea crestinilor din China. Stim ca autoritatile din China merg in biserici. Cer bisericilor sa afiseze postere cu continut patriotic, sa cante cantece patriotice. Ei aresteaza pastori si lideri de biserici. Stim ca pastorul Wang Yi a fost arestat recent, la sfarsitul anului trecut. Inca nu sunt stiri despre el.

George Thomas: Mai avem putin timp. Care sunt tarile pe care ar trebui sa le monitorizam?

Gary Lane: Ma preocupa India care se afla pe locul 10. Crestinii sunt persecutati in mod intens. Extremistii hindusi ataca crestinii din India. Ma preocupa si Nepalul unde s-a votat o noua lege care interzice convertirea. Crestinii din Nepal sufera. Insa, vestea cea buna este ca, pe masura ce creste persecutia, creste si Biserica.

George Thomas: Asa este. Gary, iti multumesc.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 758 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.