Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Cazurile de suicid in randul adolescentilor japonezi sunt in crestere

Japonia se confrunta cu cea mai mare rata de suicid din ultimii 30 de ani, mai ales in randul copiilor din cauza hartuirii si presiunii din scoli. O comunitate mica de crestini este de parere ca japonezii trebuie sa afle despre speranta in Isus. Lucille Talusan vine cu detalii din Tokyo.

Lucille Talusan: Lui Aiko Kudou ii e greu sa se impace cu ideea ca prietenul ei din copilarie s-a sinucis.

Aiko Kudou: Cum a putut sa isi ia propria viata si sa-si lase familia sa sufere? El a ajuns depresiv fiindca mama lui nu a fost de acord cu scoala pe care a ales-o, si a fugit de acasa. Dupa trei zile a fost gasit mort in toaleta unui parc. Isi taiase venele.

Lucille Talusan: Rata sinuciderilor in randul tinerilor japonezi a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimele trei decenii. Conform Ministerului Educatiei, anul trecut s-au sinucis 250 de elevi din scoli elementare si de liceu. Conform biletelor lasate in urma de acesti copii, hartuirea copiilor la scoala i-a impins sa se sinucida.

Miyahara Tatsuhiro: In cultura noastra e foarte important sa faci parte dintr-un grup. Astfel, daca un copil este diferit, ajunge sa fie hartuit.

Lucille Talusan: Pastorul Miyahara spune ca oamenii care iau o astfel de decizie, adesea nu au un scop in viata. De-a lungul istoriei, in Japonia nu a existat o religie dominanta. Religia este vazuta ca fiind o traditie, nu o cale de a gasi un scop in viata. Religia nu este o prioritate. Japonezii cauta alte metode de implinire. Mina Kuboi imbratiseaza oamenii gratis in gara Shibuya.

Mina Kuboi: Imbratisez oamenii, fiindca vreau ca ei sa fie relaxati.

Lucille Talusan: Cand am intrebat-o ce stie despre Isus...

Mina Kuboi: Isus...

Lucille Talusan: Crezi ca religia e importanta?

Mina Kuboi: Da, dar nu si pentru mine.

Lucille Talusan: Mai putin de 1% din populatia Japoniei este crestina. Acesta este motivul pentru care pastorul Miyahara este hotarat sa impartaseasca Evanghelia. El predica zilnic in fata garii, cand oamenii se intorc acasa de la lucru.

Miyahara Tatsuhiro: Isus m-a trimis sa vestesc Evanghelia si asta fac. Unii se opresc si stau de vorba cu mine. Atunci le povestesc despre dragostea lui Isus si despre sacrificiul Sau. Mai am si oportunitatea de a-i conduce in rugaciune.

Lucille Talusan: Pastorul Miyahara este de parere ca Hristos poate solutiona problema suicidului, ajutand oamenii sa gaseasca nadejde si un scop in viata.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 758 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.