Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mantuirea tinerei generatii

Conform unui studiu, numarul tinerilor care merg la biserica scade. Echipa Stirilor CBN a vorbit cu tinerii despre experienta lor legata de biserica. A discutat si cu un pastor care a spus cum a avut succes in randul acestei generatii. Heather Sells vine cu detalii.

Heather Sells: De-a lungul secolelor, bisericile s-au confruntat cu diverse provocari. Cea mai recenta provocare este abandonul. Conform unor studii, sase din zece tineri care au crescut intr-o biserica, au plecat din biserica. Conform cunoscutei firme Barna Research Group miscarea „None” a luat amploare. In cadrul acestei miscari, oamenii afirma ca nu apartin niciunei religii. Tinerii care au crescut intr-o biserica spun ca bisericile nu abordeaza probleme importante pentru ei.

Kelsey Spadaro: Multe dintre subiecte sunt tabu, precum sexualitatea si rasa. Sunt subiecte despre care nu vorbim.

Austin Fedale: Uneori vad ca pastorii ar dori sa vorbeasca despre subiecte tabu, dar in alte momente, simt ca incercam doar sa le abordam.

Heather Sells: Austin Fedale era si el pe cale sa faca parte din acea statistica. El a parasit biserica pentru ca a simtit ca nimeni nu il asculta si nimeni nu il intelege. Austin si oamenii din grupul nostru tematic de mileniali nu cred ca este doar vina Bisericii.

Austin Fedale: Nu stiu de ce au ajuns milenialii sa abordeze totul cu o mentalitate atotstiutoare.

Kelsey Spadaro: Am putea avea o lista cu tot ce vrem sa gasim intr-o biserica. Insa, cea mai mare provocare este sa predam totul Tatalui si sa fim dispusi sa vorbim despre subiecte stanjenitoare.

Heather Sells: Si sa se focalizeze pe lucruri importante, asa cum face pastorul unei biserici din Vriginia. Jeremy Miller, pastorul Bisericii New Life a gasit o modalitate pentru a-i atrage pe tineri in biserica.

Jeremy Miller: Sincer, nu cred ca ei sunt publicul nostru tinta. Noi vrem sa atragem oameni care sa umble in plinatatea identitatii lor in Hristos, sa devina ucenici. Intreaga Biblie vorbeste despre acest fapt, de a face ucenici.

Heather Sells: Miller conduce un serviciu saptamanal care se numeste Citylife.

Jeremy Miller: Nu sunt doar eu liderul acestei lucrari. Suntem cu totii lideri. Suntem vreo 30 de lideri, 30 de tineri adulti care tanjesc dupa Isus.

Heather Sells: Cu totii au in comun dorinta pentru adevar si pentru o relatie autentica cu liderii bisericii.

Jeremy Miller: Problema cu tinerii o reprezinta faptul ca noi, ca biserica, ii vrem doar sa faca parte din sistem. Ei vor sa se alature unei familii, vor o relatie autentica.

Nic Reynolds: Cred cu desavarsire ca generatia noastra tanjeste dupa ucenicie, deoarece ei cauta autenticitatea si vor sa fie autentici.

Stuart McCloud: Biserica are o responsabilitate enorma nu doar de a dezvolta programe de ucenicie, ci sa fie autentica.

Jeremy Miller: Eu cred ca toate generatiile, nu doar tinerii tanjesc dupa realitate si adevar in prezenta Domnului.

Heather Sells: Majoritatea liderilor de biserici sunt de acord ca nu exista o solutie simpla cu ajutorul careia sa-i poata pastra pe tineri in biserici. Insa, legarea relatiilor este un bun inceput.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 758 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.