Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Senatul New York adoptă legea care permite avortul până la momentul nașterii

Legislativul statului New York a aprobat marţi o iniţiativă care acordă medicilor și altor cadre medicale, precum moașe sau asistenţi, permisiunea de a efectua avort în orice stadiu al sarcinii, până la momentul nașterii, informează Christian Post.

Documentul, care se intitulează Actul pentru Sănătatea Reproducerii, a făcut în ultimii 12 ani atât obiectul militantismului pro-avort, cât și obiectul opoziţiei grupurilor religioase și conservatoare. În aplauzele furtunoase ale camerei Senatului, iniţiativa a fost votată cu 38 de voturi pentru și 28 împotrivă.

Propunerea care a fost votată cerea codificarea în lege a verdictului dat în cazul Roe versus Wade, proces în cadrul căruia avortul a fost permis chiar și după cele 24 de săptămâni de sarcină până la care legislaţia curentă nu considera avortul ca fiind omucidere.

Actul pentru Sănătatea Reproducerii elimină avortul din codul penal și notează că „fiecare individ are dreptul fundamental de a alege sau de a refuza contracepţia ori sterilizarea. Fiecare persoană care rămâne însărcinată are dreptul fundamnetal de a alege să ducă sarcina la termen, de a naște un copil, sau de a efectua un avort, în temeiul acestui articol.”

Tot marţi, organizaţia neguvernamentală cu origini new yorkeze Planned Parenthood, ale cărei clinici activiează la nivel federal în Statele Unite, a raportat că numărul naţional al avorturilor efectuate în clinicile sale a ajuns la 332.757. Statistica reprezintă o creștere cu 11.373 avorturi faţă de anul trecut.
În mesajul care a însoţit raportul anual, dr. Leana Wen, președintele organizaţiei a descris avortul ca făcând parte din îngrijirea medicală standard și un „drept fundamental al omului”.

Citește continuarea pe www.semneletimpului.ro

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.