Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Creștini iranieni preferă închisoarea decât să renunțe la Cristos

Înaintea ultimei înfăţişări în faţa instanţei, pe 15 ianuarie, doi creştini iranieni au fost întrebaţi de către judecătorii Hassan Babaee şi Ahmad Zargar dacă doresc să renunţe la credinţa creştină, lucru pe care aceştia l-au refuzat. După ce au auzit decizia lor, judecătorii le-au spus să aştepte verdictul, conform organizaţiei Christian Solidarity Worldwide (CSW).

În luna septembrie a anului 2018, Saheb Fadaie şi Fatemeh Bakhteri au fost acuzaţi şi condamnaţi pentru „răspândire de propagandă împotriva regimului.” Amândoi au fost condamnaţi la închisoare între 12 – 18 luni. Fadaie a primit în plus şi o condamnare la un exil de doi ani în Nehbandan, o zonă izolată situată aproape de graniţa cu Afganistanul.

Surse locale au confirmat că sentinţă a fost pronunţat pentru vina de a fi avut discuţii despre învăţătura creştină în biserici de casă, lucru care este interpretat ca fiind un atac la adresa islamului.

Fadaie executa în prezent o pedeapsă de 10 ani în închisoare. Conform CBN News, acesta a fost arestat împreună cu un membru al Bisericii din Iran, pastorul Yousef Nadarkhani, şi alți doi credincioși, pe 13 mai 2016, într-o serie de razii efectuate de agenţi de securitate în casele creştinilor din oraşul Rasht. În iulie 2017, toţi cei patru au primit sentinţe de 10 ani petrecuți în închisoare, pentru „comportament împotriva securităţii naţionale” şi „promovarea creştinismului sionist,” conform CSW.

În mai 2018, judecătorii Babaee şi Zargar au menţinut sentinţele celor patru oameni.

„Aceasta condamnare, pentru afirmarea credinţei creştine, reprezintă nu doar o gravă violare a dreptului de a adopta o credinţă religioasă conform alegerii lor, dar şi incriminează credinţa creştină pe care constituţia Iranului o recunoaşte,” a declarat Mervyn Thomas, directorul executiv al CSW. „Este un fapt îngrijorător că judecătorii Babaee şi Zargar sunt cei care judecă şi apelul pe care aceştia l-au făcut, având în vedere atitudinea acestora de a cere creştinilor să renunţe la creștinism, precum şi de acuzaţiile ce au fost aduse acestor judecători că sunt implicaţi în încălcarea drepturilor omului.”

„Cerem autorităţilor iraniene ca verdictul împotriva domnului Fadaie să fie anulat, şi cerem asigurarea unor procese corecte în cazurile în care sunt implicate minorităţile religioase,” a mai spus Thomas. „Cerem de asemenea guvernului iranian să înceteze toate formele de hărţuire şi intimidare la adresa comunităţilor religioase paşnice, şi eliberarea tuturor celor deţinuţi în legătură cu credinţa lor religioasă.”

Sursa: CBN News

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.