Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Biserica din Venezuela - cetateni si copii ai lui Dumnezeu

Venezuela se confrunta cu o criza derutanta si periculoasa, avand doua guverne si doua congrese cu ideologii politice opuse.

Cetatenii obisnuiti sunt victimele conflictului.

Resursele lor sunt pe sfarsite. Protestatarii umplu strazile, inflatia a scapat de sub control si nimeni nu stie ce va urma.

Crestinii din Venezuela se simt confuzi si intimidati. Situatia e complexa. Am ajuns in acest punct din cauza ca nu facem ce trebuie in multe domenii si din pricina incapacitatii de dialogare.

Presedintele Nicolas Maduro a inceput al doilea mandat in ianuarie. Alegerea lui a fost respinsa de parlamentul Venezuelei din pricina unor neregularitati electorale grave.

Cine are autoritate functionala? Aici e confuzia. Din perspectiva legislativa, e clar ca exista lipsa de putere. Guvernul a implementat o procedura neconstitutionala, asa-numitul electorat comunitar. Acest organ electoral nu are niciun drept sa organizeze alegeri. Acest organ a solicitat alegeri prezidentiale in lipsa unui proces electoral.

Statele Unite si multe alte tari din America Latina si Europa l-au recunoscut pe presedintele Adunarii Nationale, Juan Guaido, drept presedinte interimar. Potrivit Constitutiei venezuelene, Guaido trebuie sa infiinteze un guvern de tranzitie si sa solicite noi alegeri prezidentiale.

Biserica trebuie sa iasa in fata, cum s-a intamplat in Europa de Est, in Romania si Ucraina. Acolo, bisericile au iesit in strazi ca sa se roage pe genunchi. Cu toate ca a fost un proces dureros si insangerat, a durat numai cateva zile. Trebuie sa fim acolo, sa fim prezenti, sa binecuvantam oamenii si sa avem compasiune si mila. Trebuie sa facem ce putem sa ajutam oamenii in mod practic. Consiliul evanghelic al Venezuelei a vorbit in favoarea schimbarii, dar multe biserici nu s-au grabit sa raspunda.

Tara sufera din cauza unei crize umanitare fara precedent. Prioritatea Bisericii priveste credinta, dorinta de a oferi speranta si sprijin umanitar. E nevoie sa cautam fiecare mod posibil pentru a ajunge la solidaritate.

Suntem chemati sa impartim putinul pe care-l avem.

In acelasi timp, asteptam sprijinul comunitatii internationale si al comunitatii evanghelice internationale pentru a ajuta Venezuela. Ati urmarit un reportaj pentru GNA realizat de Fundacion H2D.

Sursa: GNA

Etichete: imigranti, biserica, venezuela

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.