Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Politicienii tineri sunt impotriva Israelului

Este clar ca relatia Americii cu Israel va reprezenta o mare problema pentru democrati in 2020. Sustinerea statului evreiesc a fost prezenta de multa vreme in ambele tabere politice. Acum, insa, cu noile fete din cadrul partidului democrat, aceasta s-ar putea schimba.

De la Alexandria Ocasio-Cortez la Ilhan Omar si Rashida Tlaib, democratii tineri care sunt alesi in Congres vorbesc impotriva Israelului si, in unele cazuri, li se spune ca sunt antisemiti.

Omar a fost fortata sa-si ceara scuze pentru postarea sa pe Twitter, in care se sugereaza ca AIPAC, grupul iubitorilor Israelului, a cumparat sustinerea colegilor sai.

Toate acestea aduc dureri de cap conducerii democrate si partidelor aspirante la alegerile din 2020, care vor trebui sa aduca problema in dezbatere.

„Cu siguranta cred ca republicanii vor spune ca aceasta e o problema, la fel ca si evreii democrati.”

A.B. Stoddard, de la Real Clear Politics, spune ca aceasta ar putea crea o poarta pentru republicani, iar democratii stiu aceasta.

„Ei sunt foarte ingrijorati de directia in care merge partidul, cu sustinerea miscarii BDS si altele. A fi sceptic in privinta lui Netanyahu e un lucru, dar sa mergi pana acolo incat sa subminezi legatura noastra stransa cu Israelul, cred ca aceasta va genera multe lupte interne in partid dar si printre votantii sai.”

Conform unui sondaj din 2018, doar 27% din democrati simpatizeaza Israelul, pe cand in 2001 erau 38%. Votantii tineri sunt mult mai inversunati decat cei mai in varsta.

„Cred ca e o framantare interna care nu se vrea a fi facuta publica, nu se vrea o dezbatere deschisa, insa, in spatele cortinei, se lucreaza din greu si intr-un mod foarte agresiv pentru ca oamenii sa stie clar ca noi sustinem Israelul.”

Un grup de democrati de seama a format un grup pro-Israel pentru a contracara scepticismul. S-ar putea insa sa nu fie destul pentru alegerile din 2020.

„Cand presedintele Trump va candida anul viitor, nu va fi nuantat, ci va expune pe fata aceasta situatie, in termeni simpli, ceea ce va complica foarte mult lucrurile pentru candidatul democratilor.”

In loc sa vorbeasca despre alte idei, democratii probabil vor trebui sa se apere si sa aduca explicatii intr-o problema pe care putini dintre ei vor sa o abordeze.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 267 - martie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.