Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Persecutia religioasa la nivel mondial

Poate vi se pare incredibil, dar in Washington, un grup de democrati si republicani colaboreaza pentru a aduce in atentia publicului persecutia religioasa din intreaga lume. Jennifer Wishon ne va prezenta o femeie care a raspuns chemarii de a-i proteja pe cei persecutati.

Jennifer Wishon: Gayle Manchin este sotia senatorului Partidului Democrat din Virginia de Vest, Joe Manchin. Ea abordeaza demersul ei recent din perspectiva familiilor, a familiilor care se destrama cand un membru al familiei ajunge in inchisoare pentru practicarea credintei.

Gayle Manchin: Cand vezi oameni care nu vor sa renunte si sunt dispusi sa moara pentru credinta lor, ti se schimba mentalitatea.

Jennifer Wishon: Manchin a observat acest fapt dupa ce s-a alaturat Comisiei SUA pentru Libertatea Religioasa Internationala. Va surprinde cat de mare este aceasta problema pe plan mondial?

Gayle Manchin: Da. Fiindca desi stiam ca exista o problema, nu aveam idee cat de mare este abuzul si incalcarea drepturilor omului si a libertatii religioase.

Jennifer Wishon: Compus din noua membri care reprezinta toate spectrele ideologice, comisia reprezinta diverse credinte si traditii. Aveti un program pentru constientizare. Povestiti-mi despre acest program.

Gayle Manchin: Am inteles ca daca personalizam o problema, oamenii inteleg mai bine mesajul si se identifica cu persoana in cauza.

Jennifer Wishon: Un exemplu este acela al lui Andrew Brunson, pastorul eliberat recent, dupa ce a stat doi ani intr-o inchisoare din Turcia. Un membru al Comisiei l-a adoptat pe Brunson, l-a vizitat in inchisoare, si a pus presiune pe Turcia in vederea eliberarii sale. Vorbiti-ne despre persoanele pe care le-ati adoptat.

Gayle Manchin: Ei sunt din Iran. Domnul Taheri este un scriitor. El a fost luat din inchisoare, i s-a reluat cazul si a fost condamnat la moarte. Recent, i s-a retras condamnarea la moarte, insa a mai primit cinci ani de inchisoare. Poate faptul ca a fost condamnat pentru convingerile sale a ajutat la sensibilizarea publicului, astfel scapand de condamnarea la moarte. Nu cunoastem adevarul, dar speram ca asa a fost. Celalalt prizonier este o femeie, Golrokg Iraee. Ea a scris ca delapidarea femeilor care comit adulter este o injustitie. Astfel, ea a fost arestata, deoarece a incalcat sanctitatea islamului. Scrierile sale nici macar nu erau publicate. Autoritatile s-au dus la ea acasa si i-au confiscat scrierile. Astfel, au gasit acel articol pe care l-au folosit impotriva ei.

Jennifer Wishon: Manchin a aflat de la sora lui Iraee ca atentia acordata de SUA conteaza foarte mult.

Gayle Manchin: Fiindca slujesc in cadrul acestei Comisii si vizitez alte tari, am aflat ca lor le pasa de parerea Statelor Unite despre ei. Faptul ca vorbim deschis despre aceste incalcari si discriminari, ii pune pe ganduri.

Jennifer Wishon: Insa, este nevoie de rabdare. Noua prizonieri arestati din cauza constiintei lor au fost eliberati insa, pe zi ce trece, situatia devine tot mai serioasa.

Gayle Manchin: Este nevoie de devotament pentru o problema atat de mare, globala, care, din nefericire se inrautateste. Se pare ca in tarile pe care le monitorizam, situatia se deterioreaza, nu se imbunatateste. Nu ne putem opri.

Jennifer Wishon: SUA promoveaza libertatea religioasa in intreaga lume, pentru ca tarile in care oamenii se pot inchina in mod liber sunt considerate tari prietene.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.