Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Alfa Omega News - 22 martie 2019

1. In SUA va fi creat cel mai puternic supercomputer capabil de 1 cvintilion de calcule pe secunda

SUA colaboreaza cu Israelul pentru a construi cel mai puternic supercalculator din lume, capabil sa faca un cvintilion de calcule pe secunda. Botezat Aurora, se spera ca acest supercomputer va determina un progres „spectaculos” al cercetarii ştiinţifice intr-un vast domeniu care acopera medicina, armamentul şi energia, informeaza Telegraph.co.uk

Aurora va fi cam de şapte ori mai rapid decat cele mai puternice supercomputere de azi şi va permite Statelor Unite sa preia conducerea in competiţia de varf cu China din sfera informaticii. Oficialitaţile de la Departamentul american al Energiei susţin ca aceasta maşina de 500 de milioane de dolari va fi gata in 2021.

(Citiţi integral pe www.rador.ro)

2. Un lac din Chile, sters de pe harta din cauza secetei

Lacul Aculeo din Chile, principala atracţie turistica de la periferia capitalei ţarii, Santiago de Chile, a disparut, fiind o victima a secetei şi a supraconsumului de apa, informeaza AFP.

Cu o suprafaţa de aproape 12 kilometri patraţi şi o adancime de aproximativ şase metri, acest lac a fost timp de multe decenii una dintre principalele atracţii turistice din regiunea capitalei chiliene, aflandu-se la o distanţa de 70 de kilometri in raport cu aceasta.

3. Tel Aviv a instalat treceri pietonale cu LED-uri pentru a-i stopa pe pietonii „smartphone zombie”

Centrul economic şi de afaceri al Israelului, oraşul Tel Aviv, depune eforturi pentru stoparea aşa-numiţilor pietoni „smartphone zombie”, scrie Reuters.

Astfel, edilii oraşului au instalat in asfalt benzi de LED-uri care işi schimba lumina din roşie in verde şi invers la toate trecerile de pietoni de pe o strada pietonala centrala, sperand ca astfel vor atrage atenţia pietonilor care merg cu privirile aţintite in telefoanele mobile şi nu observa semnele de circulaţie şi pe cele pietonale, şi care nici macar nu ridica ochii din telefon cand traverseaza o strada. (Citiţi integral pe www.rador.ro)

4. Potrivit UNICEF, 2018 a fost cel mai sangeros an pentru copiii din Siria

ONU anunţa ca, pentru copiii din Siria, anul trecut a fost cel mai sangeros de pana acum. UNICEF (Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite) a anunţat ca peste o mie o suta de copii au fost ucişi in 2018 in timpul conflictelor. Potrivit agenţiei ONU, dispozitivele neexplodate reprezinta unul dintre cele mai mari pericole pentru copii, acum, cand familiile de sirieni se intorc acasa, relateaza BBC.

5. Persoanele varstnice care petrec mai mult de trei ore pe zi in faţa televizorului sufera o degradare accelerata a memoriei

Persoanele care petrec mai mult de trei ore in faţa televizorului sufera de o degradare a memoriei intr-un ritm accelerat. Un nou studiu cu participarea a 3.662 de adulţi a constatat un declin semnificativ al aptitudinilor care ţin de memoria verbala o data cu creşterea timpului petrecut de aceştia in faţa televizorului, informeaza Telegraph.co.uk

Echipa de cercetatori de la University College London este de parere ca natura „alerta dar pasiva” a privitului la televizor ar putea crea un stres cognitiv care contribuie la declinul memoriei.

(Citiţi integral pe www.rador.ro)

Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.