Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Chiar a scris Moise primele cinci carti ale Bibliei? Dovezile sunt clare

De sute de ani, civilizatia vestica e fondata pe adevarurile Bibliei. Ce se intampla insa cand acele adevaruri sunt puse la indoiala de chiar oamenii care ar trebui sa le promoveze? Dupa cum ne relateaza Chris Mitchell, un nou film studiaza dovezile ca Biblia e o carte vrednica de crezare.

Noul film, Patterns of Evidence: Moses Controversy, abordeaza o dezbatere tot mai frecventa in cadrul facultatilor din zilele noastre.

Controversa Moise se reduce la intrebarea daca Moise chiar a scris primele cinci carti ale Bibliei. Pentru multi crestini, nu exista niciun dubiu, insa imediat ce ti-ai trimis fiul sau fiica la facultate, ei vor auzi o alta poveste acolo.

Producatorul filmului, Timothy Mahoney spune ca aceasta lipsa de intelegere e in voga astazi printre profesorii universitari: „E enorm de mare numarul profesorilor din universitati care nu cred ca Moise a fost autorul primelor cinci carti din Biblie. De fapt, ei spun ca acele carti sunt o literatura buna, dar nu e istorie.”

Mahoney spune ca aici e problema: „Problema e ca daca Isus crede ca Moise a scris primele cinci carti ale Bibliei, chiar Isus spune undeva: Daca ati crede pe Moise, M-ati crede si pe Mine, pentru ca el a scris despre Mine. Dar, daca nu credeti cele scrise de el, cum veti crede cuvintele Mele?

Mahoney a calatorit mii de kilometri si a petrecut ani intregi investigand controversa legata de Moise: „Mi-am dat seama ca, daca Moise n-ar fi existat si n-ar fi scris aceste prime carti din Biblie, acest lucru ar afecta restul Bibliei. Consecintele sunt ca, daca Moise nu e unul din autorii Scripturii, ce ramane e un castel de carti de joc.”

Desi multi eruditi pun la indoiala istoria si arheologia legata de Moise, Mahoney spune ca el poate arata unde ei gresesc: „Acest film va va arata dovezi confirmate de Scripturi cum ca Moise a avut abilitatea sa scrie primele cinci carti ale Bibliei.”

In cultura de azi, in care valorile biblice sunt sub asediu, Mahoney spune ca proiectul sau poate vorbi atat credinciosilor... „Vorbeste de faptul ca Dumnezeu a actionat in istorie, S-a revelat pe Sine de-a lungul timpului si acele revelatii sunt inregistrate in cartile Bibliei.”

... cat si scepticilor. „Acum, daca aveti un membru necredincios in familie si cautati oportunitati sa ii vorbiti din Biblie, acest film e o unealta potrivita fiindca e facut intr-un mod stiintific, avem multe puncte de vedere si, pana la urma, trebuie sa fim in stare sa luam o decizie, dupa ce am auzit mai multe perspective.”

Mahoney spune ca generatia de azi are dubii si pune intrebari grele: „Provocarea din vremea noastra e ca multi tineri spun ca vor sa creada in stiinta si in alte lucruri decat in religie mitologica. Exista insa raspunsuri pentru aceste intrebari si nu trebuie ca fiii si fiicele noastre sa devina sceptici, fiindca exista raspunsuri.”

Filmul Patterns of Evidence: The Moses Controversy ofera multe raspunsuri la intrebarile grele.

Mahoney mai spune ca, pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu, trebuie mai intai sa cunoastem Cuvantul Lui. El spera ca filmul sau va reusi sa intipareasca aceasta intelegere: „Arata ca abilitatea de a face ceea ce ni se porunceste in Biblie se potriveste cu istoria si descoperirile arheologice. Sablonul dovezilor se potriveste.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 270 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.