Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Alegerile locale în Turcia - eșec pentru Erdogan

Opoziția ar putea controla, după 25 de ani, cele mai mari orașe ale țării: Istanbul, Ankara și Izmir.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a suferit luni o înfrângere după 16 ani la putere, rezultatele parțiale la alegerile locale derulate cu o zi în urmă indicând că partidul său se îndreaptă spre înfrângere la Istanbul, după ce a pierdut deja Ankara, scrie AFP.

Confruntat cu recesiune economică și cu o inflație record, președintele s-a aruncat cu toate forțele în această campanie pentru un scrutin local considerat un barometru al popularității sale, organizând până la 8 mitinguri pe zi în întreaga țară.

Deși coaliția lui Erdogan a terminat prima la scară națională, cu 51% din voturi, opoziția a câștigat Ankara și este pe punctul de a cuceri și Istanbulul, două orașe pe care partidul prezidențial AKP și predecesorii săi islamiști le controlau de 25 de ani.

AKP a refuzat orice înfrângere și a anunțat că va contesta rezultatul la alegerile locale.

Sursă: HotNews

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.