Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Rusia suspendă activitățile seminarelor teologice baptiste și penticostale

Celor mai importante școli teologice ale uniunilor penticostale și baptiste din Moscova li s-a interzis să mai accepte studenți.

Principalele centre de instruire teologică ale Uniunii Penticostale și Uniunii Baptiste din Rusia au fost obligate să-și stopeze activitățile.

Potrivit unui raport realizat de Forum 18, creștinii evanghelici ruși văd controlul crescând asupra instituțiilor de acest fel drept „o modalitate prin care autoritățile încearcă să le reducă activitățile și să le pună sub o cercetare oficială și mai amănunțită”.

Seminarul penticostal

Seminarul Teologic Eurasiatic al Uniunii Penticostale ruse a fost obligat să înceteze a mai oferi cursuri certificate când i s-a anulat licența în noiembrie 2018, după o serie de procese intentate de către Serviciul federal de supraveghere în Domeniul Educației și Științei, Rosobrnadzor, privind administrarea programului teologic de licență.

Seminarul nu a mai putut oferi niciun curs. În prezent, se află în procesul de aplicare pentru o nouă licență, a afirmat avocatul Uniunii Penticostale, Vladimir Ozilin, pentru Forum 18. Este singura modalitate de a-și relua complet activitatea.

„Inspecțiile făcute universităților evanghelice în 2018-2019 au demonstrat inconsecvența legislației în ceea ce privește educația și libertatea de conștiință. Astfel s-au creat numeroase probleme pentru instituțiile noastre educaționale”, a comentat rectorul Seminarului Teologic Eurasiatic, Aleksei Gorbachev.

„Cred că, sub pretextul monitorizării activităților educaționale, aceste acțiuni au un caracter sistematic și intenționat”, a adăugat avocatul Uniunii Penticostale, Vladimir Ozolin. „În acest fel se exercită presiuni asupra confesiunilor netradiționale; probabil că e un alt act de intimidare”.

Seminarul baptist

Seminarul Teologic din Moscova, aparținând Uniunii Baptiste, a ajuns la sfârșitul perioadei de 60 de zile de suspendare a tuturor activităților, perioadă începută în 25 ianuarie 2019. Un tribunal din Moscova a impus suspendarea după ce Rosobrnadzor a găsit neregularități în ceea ce privește programul de licență și calificarea personalului.

În februarie, seminarului i s-a interzis să accepte noi studenți.

Niciunul dintre cei 138 de studenți care urmează cursurile de licență, sau din cei aproximativ 1500 de studenți care sunt la pregătire de nivel mediu, inclusiv cei care urmează cursuri la distanță, nu pot merge la cursuri.

„Din păcate, niciunul dintre documentele comisiei nu a specificat clar nicio neregularitate identificată în organizarea seminarului”, au comentat reprezentanții seminarului Uniunii Baptiste. „Toate sunt date prin reiterări ale articolelor din Legea Educației, sau mai degrabă ca presupusă lipsă de conformitate cu cererile unor articole din această lege”.

„Vestea suspendării activităților a fost o surpriză”, a declarat pentru Forum 18 rectorul Pyotr Mitskevich. „Studenții seminarului sunt persoane spirituale, și pe tot parcursul acestei perioade de sancțiune s-au rugat și au sprijinit personalul”.

Seminarul contestă acțiunile serviciului federal de supraveghere în domeniul educației și al științei la Curtea de Arbitraj de la Moscova.

Legea religiei permite educația neacreditată

Legea religiei face distincția între activitatea „educațională” - pentru care o organizație religioasă are nevoie de o autorizație de la stat – și „predare”, care nu necesită autorizație.

Organizațiile religioase au dreptul de a decide dacă vor implementa sau nu programe educaționale conforme cererile statului federal.

Prin urmare, dacă o instituție alege să nu primească acreditare de la stat, are dreptul să se ghideze după regulamentul ei intern în ceea ce privește organizarea cursurilor. Lucrurile stau astfel atât în cazul Seminarului Teologic Eurasiatic, cât și în cazul Seminarului Teologic din Moscova.

Sursă: Evangelical Focus

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.