Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Autoritatile din China continua sa inchida biserici

Autoritatile din capitala Chinei au inchis una dintre cele mai cunocute biserici din oras. In data de 23 martie, 20 de ofiteri de politie au facut o razie in doua locuri unde se tineau studii biblice, in Biserica Shouwang, si au dat ordin membrilor congregatiei sa paraseasca intrunirea. Biserica Shouwang a atras aproape 1.000 de oameni in fiecare duminica. Este a patra mare biserica ilegala inchisa de guvern in urma unei reprimari constante a libertatii religioase. Acum noua ani, Stirile CBN a devenit prima televiziune careia i s-a permis sa filmeze serviciile Bisericii Shouwang. Iata acel reportaj din 2010.

George Thomas: Recent, intr-o duminica dimineata, la cateva strazi de cartierul financiar din Beijing, sute de crestini s-au intalnit sa I se inchine lui Dumnezeu.

Jim Tian Ming: Acum 20 de ani nu v-am fi permis sa filmati intrunirea noastra. Insa in prezent, China se schimba si biserica trebuie sa se schimbe la randul ei.

George Thomas: Jim Tian Ming este pastorul uneia dintre cele mai mari biserici ilegale din Beijing. Pentru prima data dupa fondarea bisericii, de acum 17 ani, serviciul poate fi filmat.

Jim Tian Ming: Multi ani ne-am inchinat pe ascuns. Ne intalneam pe grupuri, in casele oamenilor.

George Thomas: Acum vreo doi ani, biserica a decis sa iasa din ascunzatoare. Oamenii au inchiriat spatiu intr-o cladire de birouri si au inceput sa se intalneasca intr-o singura locatie.

Liu Guan: Grupurile de case s-au intalnit intr-o singura locatie, desi a fost un mare risc de securitate.

George Thomas: Membrii au inceput sa invite necredinciosi la intruniri. Biserica a inceput sa creasca. Potrivit lui Liu, in jur de 1.000 de oameni participa saptamanal la servicii si adesea sunt locuri doar in picioare. Potrivit datelor guvernului chinez si sondajelor internationale, milioane de oameni aleg religiile precum crestinismul, budismul, taoismul si islamul. Insa, crestinismul s-a raspandit cel mai mult. In prezent, este dificil sa aflam numarul exact al crestinilor din China, dar in mod clar, ei fac parte din societatea chineza. Potrivit expertilor, crestinii care frecventau bisericile de case ies din ilegalitate.

Liu Guan: Pentru asta traiesc.

George Thomas: Pentru asta traiesti? Aceasta este dorinta ta? Acesta este scopul tau suprem? Sa fii recunoscut in mod legal?

Liu Guan: Da.

Wendy Griffith: De ce ii trateaza guvernul Chinei pe chinezi in acest fel?

George Thomas: Este incredibil. Acum zece ani ne-au lasat sa filmam. Ei au vrut sa fie recunoscuti de guvern. Insa, guvernul chinez se teme foarte mult de crestini. De ce? Deoarece crestinii ar putea fi o amentare pentru partidul comunist. Ei urmaresc evenimentele din Statele Unite unde evanghelicii au o influenta asa de mare in societate si pot influenta viata politica a tarii. Guvernul chinez se teme ca existenta comunismului poate fi amenintata de acesti crestini evanghelici.

Wendy Griffith: George, crezi ca aceasta actiune se va intoarce impotriva comunistilor si Biserica va prospera?

George Thomas: Da, eu realizez reportaje despre China de mai bine de 25 de ani. Sunt convins ca atunci cand presiunea este mare, Biserica infloreste. Am vazut asta peste tot in lume, din Orientul Mijlociu pana in anumite parti ale Africii si in sud-estul Asiei. De fiecare data cand credinciosii sunt persecutati, ei gasesc o cale sa spuna: „Doamne, ne vom increde in Tine indiferent ce se intampla, persecutie, arest, moarte. Noi nu vom spune niciodata nu lui Isus Hristos.” Aceasta persecutie se va intoarce impotriva guvernuli, deoarece Biserica va deveni mai puternica, mai indrazenata si va inflori.

Wendy Griffith: Politicienii nu inteleg asta niciodata.

George Thomas: Nu. Ei vor sa-i convinga pe crestinii chinezi sa se increada in partidul comunist si sa Il inlocuiasca pe Isus Hristos cu partidul comunist. Asta nu se va intampla niciodata.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 768 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.