Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O cresa de noapte pentru copiii prostituatelor din Cambodgia

In Cambodgia traiesc cele mai multe prostituate din lume. Dupa ce aceste femei devin mame, ele sunt nevoite sa se prostitueze in continuare pentru bani. Este o realitate foarte trista. Sarah Bowling are grija de copiii prostituatelor. Astfel, ea incearca sa distruga ciclul prostitutiei.

Sarah Bowling: Am vizitat o clinica intr-o zona rurala. Un medic a venit la noi si ne-a intrebat: „Ati adus bani?” „Nu.” „Ati adus medicamente?” „Nu.” „Atunci de ce ati venit?” „Puteti dona sange?” I-am spus ca da.

Sarah Bowling: Ma numesc Sarah Bowling si sunt fondatoarea lucrarii „Saving Moses”. Suntem o organizatie umanitara globala. Dorim sa ajutam copiii intre 0 si 5 ani acolo unde nevoia este cea mai urgenta si ingrijirea este cel mai greu de obtinut. Aceasta este perioada cea mai fragila si cea mai vulnerabila din viata unui om. Facem ceva neobisnuit, avem o cresa de noapte. Avem grija de bebelusii si de copiii mici ai prostituatelor, in tari din lumea a treia, in timp ce ele lucreaza. Primim copiii, le facem baie, le dam cina, ne jucam cu ei. Ii punem in cerc unde invata autocontrolul si disciplina. Ei canta, primesc gustari, se roaga, canta despre Isus. Apoi, ii ducem la culcare. In America mi se spune ca sustin prostitutia prin faptul ca am grija de acesti copii, ca mamele lor sa se prostitueze. Eu spun ca ajut copiii si ca ii protejez. Aceasta este prioritatea mea. M-am informat si nimeni nu face asta in lume. Am vizitat mai multe cartiere rosii din lume si am vazut ca proxenetii le ajuta pe mame. Eu inteleg asta. Insa, acesti copii sunt in pat cu mama lor in timp ce ea lucreza. Aceasta este realitatea zilnica. Opt din zece mame mi-au spus ca isi tin copiii in pat cu ele in timp ce ele lucreaza. In unul dintre cartiere, ele isi drogheaza copiii si ii pun sub pat ca sa nu faca galagie in timp ce ele lucreaza. Un baietel de doi ani a iesit singur pe strada si a fost lovit de o masina si a murit. Aceasta este nevoia cea mai urgenta. M-au intrebat cum pot aceste femei sa faca asa ceva? Daca ar putea iesi din acest cerc, ar iesi. Este un infern. Majoritatea sunt femei care nu stiu sa citeasca, sa scrie, nu se picep la nimic altceva. Nu au nicio alta posibilitate de a-si castiga existenta. Ele au fost abandonate de familiile lor. Intre timp, copiii lor sunt zilnic pe linia de front. Ei sunt cei mai expusi riscului de a fi abuzati si neglijati. Oamenii lezati ii lezeaza pe altii. Astfel, faci parte din eliminarea perpetuarii acestor atrocitati. Prin cresa de noapte, noi le dam oportunitatea de a avea un viitor diferit. Daca vrei sa schimbi industria, trebuie sa incepi cu bebelusii si copiii mici, pentru ca ei cresc cu o astfel de mentalitate. Daca ii scoti din acel mediu, le schimbi mentalitatea si inteleg nu trebuie sa se prostitueze, asa cum facea mama lor. Exista alte oportunitati. Macar au de ales.

„Kolab”: Trebuie sa fac aceasta munca ca sa imi sustin familia. Daca nu lucrez, nimeni nu mananca. Stiu ca copilul meu este in sigurnata la cresa de noapte, iar eu trebuie sa lucrez ca sa dau de mancare familiei mele. Fetita mea era foarte firava cand am dus-o prima data la cresa de noapte. Anul trecut a crescut foarte mult. Acum e mult mai sanatoasa. Sunt asa de recunoscatoare pentru tot ce fac pentru noi.

„Rangsei”: Este uimitor sa vezi transformarea prin care trec copiii. Cand incep sa vina la cresa de noapte, ei sunt cuprinsi de frica. Sunt subnutriti si bolnavi si nu interactioneaza mult cu semenii lor. Sunt foarte inactivi. Dupa o vreme se ridica pe fund si incep sa zambeasca si sa se joace cu prietenii. Ajungem sa avem legaturi stranse cu acesti copii si ne este dor de ei cand nu sunt aici. Cateodata ne spun „mama” fapt care este o mare onoare pentru noi.

Sarah Bowling: Mediul in care traiesc este destul de dubios. Unii locuiesc deasupra unor canale. Unii cad in acele canale, dar noi ii scoatem de acolo. Cand vin aici au rani. Daca Dumnezeu ti-a pus aceasta lucrare pe inima, trebuie sa mergi mai departe cu lucrarea. Ca americani, trebuie sa ne cunoastem propria mentalitate. In primul rand: sunt o persoana iubitoare? Iubirea presupune sa fii compatimitor, bland, bun. Aceasta este definitia crestinismului, pentru adeptii lui Isus. Iubirea ne caracterizeaza cel mai mult. „Saving Moses”. Moise a fost un bebelus de trei luni, prins in capcana sclaviei. Nu avea nicio sansa de scapare, dar a fost salvat de fiica faraonului. La capatul vietii lui stim ce a facut, ce a realizat, dar la trei luni, viata lui atarna de un fir de par. Cand salvezi un copil nu stii care va fi influenta ta, care este scopul lui Dumnezeu pentru acei bebelusi si copii mici. Noi suntem aici ca sa ii iubim, nimic mai mult.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 768 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.