Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Lisa - femeia care si-a dedicat viata in a ajuta victimele persecutiei

Documentarul CBN Traiasca!, despre felul cum voluntarii israelieni schimba lumea, a primit doua premii la Daytime Emmy Awards, unul in clasa extraordinar de special si celalalt in clasa extraordinar de bine scris.

Va prezentam una dintre organizatiile israeliene evidentiate in film, Springs of Hope.

Oricine salveaza o viata e considerat ca si cum a salvat o lume intreaga. Talmud, Sanhedrin 37A.

Astazi e o zi a durerii pentru yaziditii din Kurdistan. Se comemoreaza al treilea an de la genocidul poporului lor. Pe 3 august 2014, luptatorii SI, sau Daesh, au invadat regiunea Sinjar din nordul Irakului, caminul ancestral al comunitatii yazidite. Cam 200 000 de yaziditi au fugit din Sinjar. 4 400 au fost masacrati si intre 4 000-10 000 au fost rapiti, fortati sa se converteasca la islam, torturati si vanduti ca sclavi.

Cei ce au scapat sunt acum imprastiati in tot Kurdistanul, locuind in tabere de refugiati. Astazi ei marcheaza inceputul celui de-al patrulea an de cand sunt in exil. Unii plang. Cei mai multi sunt tacuti. Toti insa se intreaba cand va lua aminte lumea.

Impreuna cu ei e o femeie israeliana care si-a dedicat viata sa ii ajute, in orice fel ar putea.

„Cine vrea sa intervina pentru un grup persecutat, necunoscut, minoritar, din Orientul Mijlociu? Constiinta mea nu ma lasa sa raman acasa. Sunt datoare mai mult ca niciodata si nu pot sa plec pur si simplu. De ce yaziditii? Imi pun mie insami intrebari fara raspuns.”

Aici, in tabara pentru refugiati Sharia, Lisa a intalnit pentru prima data femeile rapite de SI.

„Am lucrat inca din 2002 cu victimele terorismului din Ierusalim, in special cu vaduve si copii mici, de care nu se ingrijea nimeni. De asemenea, fac cercetari de multi ani despre finantarea terorismului la nivel global. La sase luni de la genocidul yaziditilor din Sinjar si Shingal, de pe 3 august 2014, am implorat, am insistat sa putem veni aici, am ajuns la tabara Sharia, am lucrat putin in jurul taberei, dupa care am plecat inapoi in Israel. Ma simteam distrusa. Cred ca am actionat impulsiv, fara sa fiu constienta in ce ma implic si mi-am dat seama ca noi, ca israelieni, nu aveam impact in ce priveste ajutorarea femeilor si copiilor care scapa de Daesh. Ne-am reintors in tabara Sharia, care adapostea pe atunci 22 000 de persoane, era supraaglomerata si ne gandeam, daca ONU nu face fata, cine suntem noi, un strop in galeata, sa credem ca vom reusi? Cand am intalnit insa femeile care scapau din ghearele SI si le-am ajutat sa-si lepede acele robe negre, le-am spalat si le-am dat haine noi, ne-am dat seama ca aici chiar putem ajuta si acesta ar fi locul unde putem implini Tikkun Olam, anume sa reparam lumea.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 272 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.