Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Trump si evanghelicii din America discuta despre pacea din Orientul Mijlociu

Instaurarea pacii in Orientul Mijlociu este dorinta fiecarui presedinte, inclusiv al presedintelui Donald Trump, insa el abordeaza in mod diferit problema fata de predecesorii sai. El i-a rugat pe crestini sa ajute. Ei sunt o parte importanta a societatii americane. Echipa Stirilor CBN a aflat ca presedintele discuta cu crestinii despre planul sau de pace din Orientul Mijlociu. Corespondentul de la Casa Alba, Ben Kennedy, a vorbit cu unii dintre acei lideri despre intalnirea lor cu presedintele.

Ben Kennedy: Liderii crestini le-au spus celor de la Casa Alba sa nu uite ca Iranul este in continuare un dusman in Orientul Mijlociu. Astfel, intelegerea va functiona numai daca Autoritatea Nationala Palestiniana este deschisa la un dialog. Pentru a rezolva aceasta dilema, administratia Trump a vrut sa vorbeasca direct cu liderii crestini.

Jack Graham: Pe noi ne-a uimit acest fapt.

Ben Kennedy: Ei au ramas uimiti ca cei de la Casa Alba doresc contributia unor lideri ca pastorul Jack Graham pentru instaurarea pacii in Orientul Mijlociu.

Jack Graham: Am vorbit despre suveranitatea Israelului. Dreptul Israelului la existenta si al Ierusalimului ca si capitala este un subiect foarte important pentru crestini, mai ales pentru cei care cred in Biblie.

Ben Kennedy: La intalnire a participat si secretarul de stat Mike Pompeo, ginerele presedintelui Jared Kushner, Graham si altii. Au subliniat faptul ca securitatea Israelului trebuie sa reprezinte o prioritate.

Jack Graham: Trebuie sa ne asiguram ca Israelul este in siguranta. Atata timp cat Israelul este bombardat, instaurarea pacii este dificila. Toata lumea intelege acest fapt. Insa, in acelasi timp, am vorbit despre parteneriate cu tari arabe si cu guverne care ar intra in parteneriat cu noi. Dezvoltarea economica ar putea face parte din plan.

Ben Kennedy: Un alt participant, pastorul Jentezen Franklin este de acord. Credeti ca acest plan poate opri actele de violenta care au loc la granita cu Fasia Gaza?

Jentezen Franklin: Sunt de parere ca este posibil. Se intampla ceva pozitiv. Oameni ca Jared Kushner, Jason Greenblatt si altii lucreaza cu sarguinta pentru a ajunge la un compromis.

Ben Kennedy: Compromisul ar putea include solutia celor doua state, insa Autoritatea Nationala Palestiniana refuza sa vorbeasca cu Casa Alba de cand presedintele Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului. Ce trebuie sa contina acest plan pentru a-i convinge pe palestinieni sa se aseze la masa de discutii?

Jentezen Franklin: Oportunitate. Nu se poate trai fara nadejde. Multi palestinieni si-au pierdut nadejdea.

Ben Kennedy: Casa Alba nu a dat multe detalii despre planul de pace pentru Orientul Mijlociu. In septembrie, Trump a spus ca planul va fi gata in patru luni, insa este clar ca a fost nevoie de mai multa vreme pentru a ajunge la un consens.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 769 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.