Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Mike Pompeo, un om al credintei

Secretarul de stat al Satelor Unite, Mike Pompeo, se confrunta cu multe probleme complexe si vitale americane. Insa, credinta sa crestina ramane constanta. David Brody de la CBN ni-l va prezenta mai indeaproape pe reprezentantul presedintelui in lume.

David Brody: Pana in prezent, viata lui Mike Pompeo este plina cu realizari. A fost Cercetas Vultur, premiant la West Point, absolvent de Drept la Harvard, membru al Congresului si primul american care a avut cel mai mare rang la CIA si la Departamentul de stat. Insa, cea mai mare realizare a sa este decizia luata in facultate.

David Brody: Ne puteti povesti despre perioada in care ati fost la West Point locul unde ati luat o decizie importanta, anume aceea de a-L urma pe Hristos?

Mike Pompeo: In copilarie, duminica mergeam la biserica, insa credinta nu a fost o prioritate in viata mea. Am mers la West Point unde eram cadet. In primul an am intalnit doi colegi care erau credinciosi adevarati. Duminica dupa-masa ei orgaizau studii biblice intr-un cadru cu prajituri. Ii invitau pe toti cadetii, nu era ceva obligatoriu. Am inceput sa frecventez acele studii si a fost ceva remarcabil. Am inceput sa merg la biserica in fiecare duminica pentru ca am vrut sa invat si sa cresc. In primul an am ajuns sa cunosc adevarata identitate a lui Isus si asta mi-a schimbat viata in mod fundamental.

David Brody: Acesta este un teritoriu nou. In 2015, ca membru al Congresului pentru Kansas, el a predicat intr-o biserica despre lupta culturala pe care o va purta.

Mike Pompeo: Vom continua sa luptam. Este o lupta continua, pana la rapirea in vazduh, despre care a vorbit pastorul Fox.

David Brody: In preioada sa petrecuta la Capitoliu, fostul invatator la o scoala duminicala, a folosit un ton religios cand a vorbit despre terorismul islamic radical.

Mike Pompeo: Este vorba de o minoritate a credintei musulmane. Dar ei nu glumesc si ii detesta pe crestini. Noi vom persevera, vom lupta, ne vom ruga, pana cand vom intelege ca Isus Hristos, Mantuitorul nostru este singura solutie pentru lumea noastra.

David Brody: In calitate de director la CIA, el a participat in mod regulat la studii biblice. Ca secretar de stat el a condus prima conferinta mondiala despre libertatea religioasa a departamentului de stat. Credinta a ocupat un loc important in cadrul primului sau discurs in calitate de secretar de stat.

Mike Pompeo: Cu totii suntem copiii lui Avraam. Crestini, musulmani, evrei. In biroul meu tin o Biblie deschisa pe birou, care sa imi reaminteasca de Dumnezeu, de Cuvantul si Adevarul Sau.

David Brody: Interesul pentru interviul nostru recent cu Pompeo in Israel a fost de proportii biblice.

Chris Mitchell: Este posibil ca presedintele Trump sa fi fost chemat pentru o vreme ca aceasta, precum Estera, pentru a salva poporul evreu de pericolul Iranului?

Mike Pompeo: Fiind crestin, cred ca este posibil.

David Brody: El vorbeste despre Dumnezeu cand vine vorba de Israel.

Mike Pompeo: Sunt convins ca Dumnezeu lucreaza aici.

David Brody: Pompeo a fost criticat, deoarece a introdus credinta sa in ecuatie.

Mike Pompeo: Tatal nostru, cerceteaza inima oamenilor nostri! Ajuta-ne sa ne apropiem de Tine cu sinceritate si in adevar. Religia noastra sa fie plina cu bucurie si inchinarea noastra sa fie naturala.

John Kirby: Este in regula ca, daca esti intrebat, sa vorbesti despre credinta ta in calitate de secretar de stat. Insa, nu este in regula sa aplice, asa cum se pare ca o face, acele valori crestine, acele valori specific evanghelice in politica externa.

David Brody: Insa, in cazul lui Pompeo, mentalitatea sa este formata de credinta crestina, iar cele doua nu pot fi separate. Fac parte din persoana lui.

David Brody: Credinta dumneavoastra v-a format mentalitatea si vorbiti in mod deschis despre acest subiect. Cum se manifesta asta in viata dumneavoastra?

Mike Pompeo: Ca secretar de stat, am jurat ca voi sustine si voi apara Constitutia Statelor Unite. Am facut asta de mai multe ori, prima data ca soldat, apoi ca membru al Congresului, apoi ca director al CIA si acum ca secretar de stat. De fieacre data, implinirea sarcinii pe care o am este formata de credinta mea, de credinta mea in Isus Hristos ca Mantuitor. Asta conteaza si vreau ca oamenii sa stie asta. Eu vorbesc despre acest subiect din cand in cand. Vreau sa se stie cum abordez provocarile cu care ma confrunt, cum abordez munca mea si modul in care doresc sa respect standardele crestine.

David Brody: Aceasta sarcina nu este usoara. Din Coreea de Nord pana la Iran, si tot restul, el este omul cheie. Dar Pompeo, caruia ii place istoria Razboiului de Independenta a Statelor Unite, este hotarat sa lupte atat pe campul de lupta al diplomatiei, cat si pe cel spiritual.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 769 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.