Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Un centru de recuperare pentru copiii abuzati

Acum 10 ani, un tanar pe nume Jeremy a urmat chemarea lui Dumnezeu si a fondat o lucrare pentru a salva copiii de sclavia sexuala. In prezent, „Thrive” este cel mai bun centru de recuperare pentru copiii salvati de la sclavia sexuala din Thailanda. Urmariti reportajul!

Jeremy Kraus: Am mers cu feribotul ca sa vizitam un pastor pe o insula. Pastorul ne-a spus povestea unei fete tinere. Nici pana azi nu stim cine a vandut-o unor cargoboturi, mama sau bunica ei?! Acest pastor a salvat-o, dar nu a stiut unde sa o duca. I-am spus ca pentru asta am venit. Acum 10 ani, am inceput sa ma rog si sa-L intreb pe Dumnezeu care este voia Lui pentru mine. Dumnezeu mi-a spus sa merg in Thailanda. Am venit aici si am ramas trei luni. In ultima saptamana am fost in Pattaya, unde am vorbit la o conferinta pentru pastori. Nu stiam nimic despre traficul de carne vie, nu stiam nimic despre acest oras. Mi-a fost mila de acesti copii, victime ale traficului de carne vie. Am spus pastorilor ca vreau sa infiintez o lucrare aici. Ei au spus ca acest loc este Sodoma si Gomora al Thailadei. M-au intrebat de ce am ales acest loc.

Sonthaya Maenpuen: Traficul de carne vie este o sursa insemnata de venit pentru criminali, imediat dupa traficul de droguri. Recuperarea copiilor salvati este una dintre cele mai importante parti ale luptei impotriva acestei probleme. Insa, este foarte greu de gasit organizatii care sa ofere ingrijire de calitate pe termen lung.

Jeremy Kraus: Am decorat caminul asa cum ne-am propus. Am stat in birou si am spus: „Bine, Doamne, suntem pregatiti sa primim copiii.” Am simtit ca El mi-a spus: „Crezi ca diavolul iti va da acesti copii?” Am simtit ca trebuie sa ma duc sa ii gasesc. Oamenii nu au stat la rand sa ne dea copii. La inceput ne-am intalnit cu pastori, cu politisti, cu asistenti sociali. Le-am explicat de ce am venit aici. Intr-o zi, m-a sunat un pastor. Mi-a spus ca are un prieten care este pastor pe o insula si care a salvat o fetita. Cineva din familie a dus-o la un cargobot. Barbatii au platit. Familia a venit dupa ea dupa cateva ore sau dupa o zi sau doua. Nu mai auzisem de asa ceva. Nu mi-a venit sa cred. Dar asta s-a intamplat in fata noastra. El mi-a spus ca ar dori sa vina cu sotia lui si cu fata pe care a salvat-o la centrul nostru, pentru ca ea sa vada centrul, iar ei sa se asigure ca aceasta lucrare exista. Ea nu mai fusese intr-o camera cu aer conditionat, nu mai dormise pe o saltea cu arcuri. S-a pus pe o saltea si a spus: „Arc?” Noi am zis ca da si ca este patul ei. A fost uimita. Am intrebat-o daca vrea sa ramana si a spus ca da. Ea a fost prima fata. Detectivul cu care am colaborat a spus ca vrea sa vorbeasca cu mine. Mi-a spus ca ne-a urmarit in ultimii doi ani...

Sonthaya Maenpuen: L-am observat pe Jeremy si organizatia „Thrive Rescue” si am vazut ca au grija de acesti copii. Astfel, am colaborat in continuare cu bucurie cu ei.

Jeremy Kraus: Ne-au spus ca avem unul dintre cele mai bune centre din Thailanda. Mi-au spus ca vor aduce la noi fiecare copil salvat de ei si care satisface cerintele noastre.

Jeremy Kraus: Personalul thailandez este uimitor. Ei Il iubesc pe Dumnezeu si ii iubesc pe copiii nostri. Cand ma dau la o parte si ii las pe ei sa se ocupe de copii, vad cum copiii se recupereaza mai repede, deoarece ei vorbesc limba lor si cunosc cultura lor.

Suky Valle: Spun mereu echipei ca noi nu lucram, ci Il slujim pe Dumnezeu. Cateodata este obositor, dar la sfarsitul zilei ei vin si ma imbratiseaza si imi spun: „Mama, te iubesc.” Aceasta lucrare mi-a schimbat viata. Dumnezeu mi-a dat doar o fiica, dar acum mai am inca 18.

Jeremy Kraus: Cand ii aducem aici, nu le spunem ca trebuie sa devina crestini. Insa, dupa cateva saptamani ne intreaba de ce facem aceasta munca. Le spunem ca suntem crestini, ca ii iubim, iar Dumnezeu ne iubeste pe noi. El ne iubeste, atunci noi de ce sa nu ii iubim pe ei? Dumnezeu a facut asta pentru noi. Astfel, ei vor sa afle mai mult despre Dumnezeu. Aceasta lucrare este unica, deoarece fiecare camin este ca o familie. Copiii nostri nu trebuie sa plece cand implinesc 18 ani. Noi ii crestem ca sa devina victoriosi, nu victime.

Jeremy Kraus: Da, ei au fost victime, dar acum sunt rascumparati. Eu consider, in calitate de crestin, ca aceasta este datoria noastra. Eu nu am nicio pregatire pentru aceasta lucrare. Insa, Dumnezeu in intelepciunea Sa spune ca ma va transforma intr-o persoana calificata ca sa fac voia Sa. Este de datoria noastra sa ne asiguram ca ei vor prospera in viata.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 769 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.