Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

AO NEWS – 9 aprilie 2019

Ultimele stiri la Alfa Omega TV:

1. SUA fac apel la incetarea imediata a operaţiunilor militare in Libia

Statele Unite au facut apel la incetarea imediata a operaţiunilor militare in Libia, in contextul in care Armata Naţionala Libiana a efectuat duminica raiduri aeriene in zona sudica a capitalei ţarii, Tripoli, potrivit Mediafax.

Secretarul de Stat, Mike Pompeo, a declarat intr-un comunicat ca Washingtonul este „foarte ingrijorat despre conflictul din apropierea capitalei Tripoli”.

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 23 au fost ranite in urma raidurilor din sudul capitalei Tripoli, a informat Ministerul Sanataţii, fara a menţiona insa daca victimele sunt persoane civile sau militari.

2. Conflict intre doua puteri nucleare. Pakistanul afirma ca India pregateşte o noua agresiune impotriva sa

Ministrul pakistanez de externe, Shah Mehmood Qureshi, a declarat duminica la Multan (sud) ca India pregateşte o noua agresiune impotriva Pakistanului, prevazuta sa aiba loc intre 16 şi 20 aprilie, declaraţie ce survine dupa ce intre cele doua ţari vecine au avut loc in februarie primele lupte aeriene din ultimele decenii, relateaza Agerpres.

„Dispunem de informaţii fiabile potrivit carora India are un nou plan, care este in curs de elaborare. Exista riscul sa se produca o noua agresiune impotriva Pakistanului. Potrivit informaţiilor noastre, aceasta acţiune ar putea avea loc intre 16 şi 20 aprilie”, a declarat ministrul in faţa presei.

3. Presedintele Estoniei: scolile in limba rusa reprezinta un pericol

Presedintele Estoniei, doamna Kersti Kaljulaid, a declarat ca scolile in limba rusa reprezinta o amenintare la adresa limbii si culturii estone, conform unui reportaj publicat de RIA Novosti.

Astfel, presedintele estonian a afirmat ca tara sa are propria limba oficiala de stat, care trebuie predata copiilor in gradinite si scoli, astfel incat, dupa absolvire, toti sa poata vorbi estona.

Rata utilizarii limbilor estona, respectiv rusa, este de 60%, respectiv 40%. In prezent, in Estonia exista 74 de scoli care functioneaza partial in limba rusa. Un numar semnificativ de membri ai comunitatii ruse locuiesc in Estonia.

4. Austria a decis prelungirea controalelor la graniţele cu Ungaria şi Slovenia

Austria va prelungi controalele la frontierele cu Ungaria şi Slovenia pana cel mai devreme in noiembrie, potrivit agenţiei austriece de ştiri APA, citata de Euronews.

Ministrul de Interne, Herbert Kickl, a notificat Comisia Europeana cu privire la aceasta decizie prin intermediul unei scrisori. Printre motivele invocate de ministru pentru prelungirea controalelor se afla numarul inca mare de imigranţi ilegali de pe teritoriul ţarii, dar şi „o ameninţare terorista latenta”, legata de posibilitatea ca cetaţenii austrieci care au luptat alaturi de ISIS sa se intoarca in ţara. Controalele ar fi urmat sa fie eliminate pe 11 mai.

5. Romania, ţara unde bisericile sunt de 50 de ori mai multe decat spitalele şi de trei ori mai multe decat scolile

La finalul lui 2017, in Romania existau 576 de spitale dintre care 367 de stat. Mai precis, s-au inregistrat 132.480 de paturi de spital aferente anumitor specialitaţi medicale, potrivit Institutului National de statistica. In aceeaşi perioada, la nivel naţional funcţionau 7.047 de unitaţi şcolare, atat publice cat şi private, conform aceleiaşi surse, scrie Business Magazin.

Numarul lacaşurilor de cult la finalul anului 2015 era de 27.384, dintre care aproape 60% - 16.400 - aparţinand Bisericii Ortodoxe Romane, potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte. In Romania funcţioneaza 18 culte religioase şi 36 de asociaţii religioase.99,8% din populaţia rezidenta a Romaniei este afiliata religios, potrivit recensamantului din 2011.

Mai multe stiri crestine gasiti pe site-ul https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.