Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

AO NEWS – 12-14 aprilie 2019

Ultimele stiri crestine la Alfa Omega TV:

1. Homeschooling: pro si contra

In ultimele decenii, homeschooling (scolirea acasa) a capatat un avant deosebit in lumea occidentala. La inceputul deceniului, doar in Statele Unite numarul copiilor care invatau acasa era estimat la aproximativ 2 milioane, potrivit Digi24.

Pornita in SUA ca o miscare educationala izvorata din nelinistile unor grupuri religioase, homeschooling (houmsculing) a devenit peste Atlantic un fenomen semnificativ din punct de vedere cantitativ, care angreneaza familii foarte variate din punct de vedere cultural.

In Europa ponderea copiilor educati in regim de homeschooling este mai mica de 0,1% (cu exceptia Marii Britanii). Fenomenul este in continuare unul cu o amploare mult mai mare in Statele Unite, decat in alte tari dezvoltate ale lumii

2. Moment istoric. Oamenii de stiinta au dezvaluit prima fotografie facuta vreodata unei gauri negre

Oamenii de ştiinţa din cadrul proiectului Event Horizon Telescope (Ivent Haruaizan Telescoup) au prezentat, miercuri, prima fotografie a unei gauri negre, un rezultat revoluţionar in domeniul astrofizicii.

Gaura neagra masoara 40 de miliarde de kilometri - de trei milioane de ori mai mare decat Pamantul - şi a fost descrisa de cercetatori drept un monstru, potrivit BBC.

Gaura neagra este la 500 milioane de miliarde km distanţa şi a fost fotografiata de o reţea de opt telescoape din intreaga lume.

Gaurile negre sunt alcatuite din cantitaţi uriaşe de materie stransa intr-o zona mica, potrivit NASA, creand un camp puternic gravitaţional care atrage totul din jur, inclusiv lumina.

3. Retelele de socializare, sursa de informare populara in America de Nord, dar putin fiabila

Reţelele de socializare reprezinta una dintre principalele surse de informare pentru americani şi canadieni, insa cei mai mulţi dintre cetaţenii celor doua ţari nord-americane nu au incredere in fiabilitatea acestor instrumente de informare online, potrivit unui sondaj publicat marţi, relateaza AFP si conform Agerpres.

Aproximativ jumatate dintre canadieni (52%) şi dintre americani (48%) afirma ca işi obţin informaţiile zilnice de pe reţele de socializare precum Facebook, Instagram şi Twitter, potrivit unui sondaj realizat la sfarşitul lunii martie de Maru/Matchbox şi comandat de Fundaţia pentru jurnalism canadian.

Totuşi, mai puţin de jumatate dintre canadieni (32%) şi americani (43%) spun ca au incredere in reţelele de socializare ca sursa de informaţii, considerandu-le cele mai puţin fiabile dintre toate modalitaţile de informare.

4. Sri Lanka – Peste 320.000 de persoane, afectate de seceta severa

Numarul persoanelor din Sri Lanka afectate de vremea deosebit de secetoasa care a cuprins acest stat insular a depaşit 321.000, a anunţat marţi Centrul naţional pentru gestionarea situaţiilor de dezastru, citat de agenţia Xinhua si conform Agerpres.

Districtele cele mai afectate sunt Vavuniya şi Jaffna, in nord, Puttalam in Provincia de Nord-Vest şi Kegalle din Provincia Sabaragamuwa.

Potrivit Centrului, lipsa ploilor, in special in regiunile montane, a condus la un deficit sever de apa.

Departamentul de Meteorologie a indicat, in cel mai recent buletin, ca situaţia s-ar putea agrava in urmatoarele zile, insa sunt aşteptate unele averse temporare.

5. Tanzania va interzice obiectele de plastic de unica folosinta

Tanzania intenţioneaza sa introduca pana in luna iulie masura de interdicţie a producţiei, importarii, vanzarii şi utilizarii pungilor de plastic de unica folosinţa in vederea combaterii poluarii provocate de deşeurile non-biodegradabile, relateaza Agerpres.

Statul est-african este cea mai recenta ţara care işi ia un angajament oficial pentru eliminarea treptata a obiectelor de plastic de unica folosinţa non-biodegradabile, calificate de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) drept una dintre cele mai mari provocari de mediu la nivel mondial.

Dintre cele 9 miliarde de tone de plastic produse in lume, doar 9% au fost reciclate, potrivit estimarilor ONU.

Tanzania se va alatura astfel celor peste 60 de state care au interzis total ori parţial pungile de plastic de unica folosinţa sau au impus taxe pentru utilizarea lor, printre acestea numarandu-se China, Franţa, Kenya, Rwanda şi Italia.

Mai multe stiri crestine gasiti la: https://alfaomega.tv/stiri#axzz5kmpMI3Qy 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.