Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Destituirea presedintelui Omar al-Bashir

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca tara timp de doi ani. Aceasta schimbare a avut loc dupa patru luni de proteste impotriva domniei lui al-Bashir. Ministrul Apararii al Sudanului a facut un anunt la televiziune. El a spus ca peste doi ani vor avea loc alegeri libere. El a declarat ca a fost istituita starea de urgenta pentru urmatoarele trei luni. Armata a suspendat constitutia Sudanului si a inchis granitele si spatiul aerian. Aceasta stire este importanta pentru crestini si pentru celelalte minoritati din tara, mai ales pentru cei care locuiesc in Muntii Nuba care au fost adesea tinta atacurilor si au fost macelariti in timpul regimul al-Bashir timp de decenii. Gary Lane vine cu detalii.

Gary Lane: Timp de mai multe decenii, presedintele sudanez Omar al-Bashir a purtat razboi impotriva locuitorilor din Muntii Nuba si impotriva locuitorilor Statului Kordofan de Sud. Musulmanii si crestinii au rezistat tentativei sale de a fi arabizati si islamizati. Ei spun ca el ii considera infideli, voia sa-i ucida si sa le ia titeiul. Crestin sudanez si activist pentru drepturile omului, Nahmia Ibrahim Shaloka spune ca multi americani cred in mod eronat ca luptele au luat sfarsit in Muntii Nuba cand Sudanul de Sud si-a dobandit independenta, acum vreo trei ani. El spune ca tocmai opusul este adevarat. Razboiul impotriva poporului sau a escaladat.

Nahmia Ibrahim Shaloka: Populatia este atacata zilnic, li se distrug fermele, scolile, centrele medicale, bisericile, totul.

Gary Lane: Locuitorii din Muntii Nuba s-au alarmat din cauza unei manevre noi de atac a lui al-Bashir cu parasute cu bombe. Aceste bombe sunt mai periculoase deoarece nu fac zgomot si nu se observa cand cad din cer.

Nahmia Ibrahim Shaloka: Vor sa ucida oamenii, chiar si civilii. Aceasta este situatia.

Gary Lane: Activista drepturilor religioase Tina Ramirez de la organizatia non-porfit Hardwired spune ca presedintele sudanez al-Bashir se afla in spatele fiecarui conflict sudanez de la Darfur pana la Muntii Nuba si Statul Nilul Albastru.

Tina Ramirez: Conflictul nu este intre crestini si musulmani, ci intre al-Bashir si versiunea sa a islamului. Este un regim opresiv fata de toti in Sudan, inclusiv in Sudanul de Sud unde provoaca ura intre oameni si creaza probleme.

Gary Lane: Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare pe numele lui al-Bashir, acuzandu-l de crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Pana acum, presedintele sudanez a evitat arestul.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 770 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.