Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Arheologii descopera dovada existenţei unui personaj biblic

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de personaje istorice mentionate in Biblie. Ei bine, Chris Mitchell ne va spune de ce sunt aceste doua descoperiri atat de deosebite.

Chris Mitchell: Aici s-au facut descoperirile, la situl de excavare Givati. Aceasta zona face parte din partea antica a Orasului lui David transformat de regele David in capitala acum 3.000 de ani. Arheologii israelieni au facut aceasta descoperire in aceasta structura, unde au gasit urmele unui incendiu de proportii care dateaza, potrivit arheologilor, din 586 i.Hr cand babilonienii au distrus Ierusalimul. Aici se poate vedea cenusa care a ramas in urma incendiului. Aici s-a gasit o bula antica si un sigiliu.

Dr. Yiftah Shalev: Aceasta este o bula. O bula este de fapt o bucata mica de lut atasata la o scrisoare sau un ulcior ca sa se stie ca nimeni nu le-a deschis fara sa fi lasat vreo urma.

Chris Mitchell: Aceasta bula a avut un nume deosebit.

Dr. Yiftah Shalev: Aici scrie Netan-Melec, numele dregatorului Netan-Melec, slujitor al regelui biblic Iosia. Numele lui Netan-Melec este mentionat in Biblie, in cartea Imparati.

Chris Mitchell: Desi arheologii nu pot afirma cu certitudine ca este vorba de Netan-Melec care este mentionat in Biblie, dr. Geberovich de la Universitatea Ebraica spune ca dovezile sunt convingatoare.

Dr. Anat Mendel-Geberovich: In primul rand, avem numele lui Netan-Melec, care este rar intalnit. Apoi, este vorba de mijlocul secolului al saptelea i.Hr., de perioada domniei regelui Iosia. Apoi, avem un titlu. Astfel, Netan-Melec a fost cineva care a fost apropiat de rege.

Chris Mitchell: Arheologii, prin aceste decoperiri, parca ating o parte din istoria Ierusalimului.

Dr. Yiftah Shalev: Aceasta descoperire este foarte personala pentru mine, nu doar din punct de vedere istoric, ci pentru ca ofera o imagine a istoriei care a avut loc aici acum 2.600 de ani.

Chris Mitchell: Aceste descoperiri ne dau mai multe informatii despre Ierusalimul antic si ne ofera o imagine mai completa a orasului regelui David.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 770 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.