Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Catedrala Notre-Dame din Paris in flacari

Incepem emisiunea cu incendiul catastrofal din Franta. Oamenii au privit socati si cu disperare cum flacarile au distrus Catedrala Notre-Dame. Faimoasa turla centrala care se inalta deasupra Parisului s-a prabusit. Oamenii care s-au adunat pe strada au plans si s-au rugat in timp ce priveau cum acea biserica de o importanta istorica era mistuita de flacari. Azi, situl sacru este intact si presedintele Frantei promite ca biserica va fi reconstruita.

Heather Sells: Locuitorii Parisului jelesc Biserica Notre-Dame si isi aplauda pompierii. Aceasta filmare realizata de brigada de pompieri din Paris ne arata munca eroica a pompierilor care, in cele din urma, a salvat o parte din catedrala.

Femeie: Este extrem de socant.

Heather Sells: Anchetatorii cauta cauza incendiului. Au exlus posibilitatea unui incendiu premeditat si sunt de parere ca de vina ar fi lucrarile de restaurare a catedralei. Procurorul Parisului spune ca, initial, pompierii au fost alertati luni, la ora 18 si 20 de minute, dar acestia nu au gasit urma de incendiu. Au fost alertati din nou, 23 de minute mai tarziu, cand s-a descoperit ca acoperisul catedralei era cuprins de flacari. Catedrala este in proprietatea guvernului, iar presedintele Macron a promis ca va reconstrui o cladire mult mai frumoasa. El considera ca un plan de cinci ani este deajuns, desi nu toata lumea este de acord cu el. Donatiile si promisiunile au ajuns la aproape un miliard de dolari. Pe plan spiritual, pierderea este inestimabila.

Cardinal Timothy Dolan: Pentru francezi, pentru intreaga lume, Catedrala Notre-Dame reprezinta tot ce este mai nobil, mai inaltator, mai inspirat in ce priveste un proiect uman. Sa vezi cum se face cenusa… Apropo, imi aduc aminte de un cantec care spune ca ne renastem din cenusa. Am celebrat Miercurea Cenusii. Vrem sa inviem de Paste impreuna cu Isus. Cred ca biserica se va renaste din propria cenusa.

Heather Sells: Sincronizarea este incredibila! Incendiul a avut loc imediat dupa Duminica Floriilor inainte de Pastele Catolic. Multi credinciosi se intreaba daca aceasta pierdere va duce la o trezire spirituala. Decanul seminarului Universitatii Regent a spus echipei CBN ca acest caz poate creea Frantei oportunitatea de a-si concentra atentia asupra mostenirii sale spirituale.

Corné Bekker: Uneori credem ca Franta este o fosta tara crestina, dar nu cred ca ar trebui sa facem aceasta greseala. Acolo exista niste radacini crestine adanci. Povestea inca nu s-a terminat.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 771 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.