Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Ultimele ore ale lui Isus, explicate de un medic

Isus a spus ca nu este dragoste mai mare decat sa-ti dai viata pentru cineva. El a trait potrivit acelor cuvinte si Si-a dat viata pentru omenire. Acum, o carte noua ne ofera detalii medicale privind rastignirea, ca sa putem intelege prin ce suferinte a trecut Isus pentru noi. Paul Strand vine cu detalii.

Paul Strand: Noi crestinii, stim ca Isus a murit pentru noi pe cruce. Insa, un medic care a studiat rastignirea timp de decenii spune ca pana nu intelegeti din punct de vedere medical prin ce a trecut Isus, nu puteti aprecia pe deplin cat de mult a suferit pentru a plati pentru pacatele noastre.

Dr. Joseph Bergeron: A fost cel mai crunt mod de a muri si romanii l-au folosit timp de trei secole pana la aparitia lui Isus, asa ca pana atunci au avut timp sa il prefectioneze.

Paul Strand: Dr. Joseph Bergeron a scris „The Crucifixion of Jesus”.

Dr. Joseph Bergeron: Cel mai des, de Paste auzim de modul in care s-a sufocat Isus pe cruce.

Paul Strand: Insa Bergeron spune ca din Evanghelii reiese ca nu a fost moarte prin sufocare, fiindca Isus a vorbit pe cruce.

Dr. Joseph Bergeron: Cand te sufoci, cand te lupti pentru ultima rasuflare, nu mai vrei sa porti o conversatie.

Paul Strand: Cauza adevarata a mortii Sale apare pentru prima data in cuvintele profetice ale lui Hristos la Cina cea de Taina.

Dr. Joseph Bergeron: Isus ne-a spus cum va muri. El a spus: „Acesta este sangele Meu, care se varsa pentru mulţi, spre iertarea pacatelor.” Asta nu inseamna ca va muri prin sufocare, ci prin sangerare. Aceasta este complicatia care apare in stare de soc.

Paul Strand: Aceasta ar fi explicatia pentru faptul ca Isus a transpirat sange in Gradina Ghetsimani.

Dr. Joseph Bergeron: Exista foarte putine astfel cazuri. Se intampla inainte de o ranire severa, inainte de o amenintare sau inaintea unei executari. Cand Isus a transpirat sange, El a stiut ce urma sa I se intample.

Paul Strand: Apoi a inceput totul. Evreii si romanii L-au batut cu bata si I-au sfasiat carnea cand L-au batut de doua ori.

Dr. Joseph Bergeron: Caiafa si Sinedriul L-au gasit vinovat de blasfemie, o fapta care se pedepsea cu moartea.

Paul Strand: Insa, sub domnia romana, evreii nu aveau dreptul de a-L executa, astfel L-au pedepsit in mod brutal. Apoi, un regiment intreg de soldati romani L-au batut pe Isus aproape pana la moarte.

Dr. Joseph Bergeron: Ei au fost antisemiti si acest om care a fost gasit vinovat pentru o rascoala politica, deoarece a spus ca este Regele evreilor, a intensificat furia lor. Astfel, L-au batut si mai brutal decat pe ceilalti condamnati la rastignire. El a pierdut mult sange si a avut leziuni ale tesutului.

Paul Strand: Astfel, El a fost in stare de soc inainte de a ajunge pe Calvar.

Dr. Joseph Bergeron: A inceput sa intre in stare de soc pentru ca nu putea sa duca singur crucea pana la locul rastignirii. Oamenii se asteptau sa o faca, insa nu a reusit.

Paul Strand: Apoi a urmat cea mai dureroasa si umilitoare rastignire a romanilor.

Dr. Joseph Bergeron: Rastignirea era considerata obscena. Un cetatean roman nu putea fi rastignit. Doar rebelii politici, crininalii in serie si scalvii fugari.

Paul Strand: Pe Isus L-au pedepsit asa de crunt, incat din cauza socului a murit cu cateva ore mai devreme decat majoritatea celor rastigniti. Potrivit lui Bergeron, socul a prevenit coagularea sangelui lui Isus si astfel, El a murit in sase ore.

Dr. Joseph Bergeron: Aceasta complicatie este greu de controlat chiar si in centrele de traumatologie moderne. Pe vremea lui Isus nu exista tratament si astfel, aceasta complicatie a dus la o moarte rapida. Asta explica de ce a murit Isus asa de repede.

Paul Strand: A murit rapid, dar intr-un mod oribil. Bergeron este uimit de sacrificiul lui Isus.

Dr. Joseph Bergeron: Este uimitor ca El a venit pe pamant ca sa refaca relatia oamenilor cu Dumnezeu, sa o redefineasca si sa ne restaureze partasia cu El.

Paul Strand: Pe cruce, El ne-a aratat cat de simplu este sa gasim mantuirea in El.

Dr. Joseph Bergeron: Talharul de pe cruce nu a stiut ce sa spuna. El I-a spus lui Isus sa Isi aduca aminte de el. O cerere sincera de rugaciune nu poate fi refuzata. Isus i-a spus ca va ajunge in ceruri cu El chiar in acea zi.

Paul Strand: Bergeron, a inteles ca este greu sa te confrunti cu toate detaliile mortii lui Hristos dar, astfel, putem sa-L iubim si sa-L respectam mai mult pe Dumnezeu, care a fost dispus sa vina pe pamant ca sa aiba parte de o astfel de durere si agonie, pentru ca oamenilor sa le fie spalate pacatele si sa poata petrece vesnicia cu El.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 771 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.