Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

AO NEWS – 07-08 mai 2019

Ultimele stiri crestine la Alfa Omega TV:

1. „Drumul Crucii” a ajuns si in Republica Moldova

Patru orase din Republica Moldova au avut ocazia sa vada reconstituirea celui mai dramatic eveniment din istorie – „Drumul Crucii”. De la Pilat, la Golgota, urcand pe Via Dolorosa, Isus a platit pretul pentru viata fiecaruia dintre noi. Drumul Crucii este proiectul care a reinviat evenimentele de la instantele de judecata, pana la Crucea de pe Golgota.

In perioada, 23-26 aprilie, proiectul „Drumul Crucii” initiat de artistul ceramist Dan Les din Baia Mare a ajuns in orasele: Calarasi, Chisinau, Cahul si Straseni, din Republica Moldova.

Dramatizarea a fost realizata de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o incercare de a demonstra ca in creştinism nu sunt graniţe. Ei intruchipeaza persoanajele scenelor biblice, precum: Isus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Isus şi alte personaje ce fac parte din multime, imbracati toti in costume de epoca.

2. Autoritaţile din Faşia Gaza şi Israel au incheiat un armistiţiu de incetare a focului

Autoritaţile palestiniene au anunţat ca au incheiat luni un armistiţiu de incetare a focului cu oficialii israelieni, mediat de Egipt, pentru incetarea violenţelor din Faşia Gaza şi din sudul Israelului, relateaza Mediafax.

„Armistiţiul de incetare a focului va intra in vigoare luni la ora 4.30”, a declarat un oficial palestinian.

Informaţia a fost confirmata de un al doilea oficial palestinian şi transmisa de postul de televiziune al organizaţiei Hamas.

Armata israeliana a transmis ca peste 600 de rachete şi proiectile au fost lansate din Faşia Gaza in ultimele trei zile, aproximativ 150 dintre acestea fiind interceptate de sistemul de aparare antiaerian Iron Dome. Majoritatea rachetelor au cazut in zone nelocuite, insa 35 au lovit zone populate.

3. Inteligenţa Artificiala, urmatorul „paradis promis” in lumea afacerilor

Pana in anul 2025, piaţa globala a inteligenţei artificiale va atinge, conform estimarilor, valoarea de 60 de miliarde de dolari, in urma progreselor PIB-ul global urmand sa creasca cu 15.700 de miliarde de dolari, iar productivitatea la nivel de companie cu 40%, scrie Mediafax.

Aproximativ 75% dintre dispozitivele electronice pe care le folosim, dispun de o forma sau alta de inteligenţa artificiala. Sistemele autonome pot reduce sau elimina necesitatea implicarii umane in anumite sarcini. Instrumentele de artificial narrow intelligence (ANI), insemnand inteligenţa artificiala restransa – spre exemplu, motoarele de cautare şi „agenţii” digitali precum Siri, Alexa şi Cortana – sunt inca departe de atingerea obiectivului artificial general intelligence (AGI), o forma de inteligenţa artificiala mult mai apropiata de cea umana.

La inceputul anului trecut, 24 de state membre ale Uniunii Europene au semnat, la Bruxelles, o declaraţie de cooperare in domeniul inteligenţei artificiale, in incercarea de a ţine pasul cu investiţiile facute de SUA şi Asia. Iniţial, Romania s-a numarat printre foarte puţinele state membre (alaturi de Cipru, Grecia şi Croaţia) care au refuzat sau au amanat o cooperare in acest sens. Ulterior, guvernul Romaniei a adoptat un Memorandum privind aprobarea semnarii de catre Romania a declaraţiilor propuse de catre Comisia Europeana, privind cooperarea in privinţa inteligenţei artificiale şi lansarea radarului privind inovarea şi dezvoltarea tehnologiei blockchain, la nivel european.

4. Summit-ul liderilor UE de la Sibiu din 9 mai. Deciziile majore care ar putea fi luate in legatura cu viitorul Uniunii Europene

Summit-ul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european in perioada deţinerii de catre Romania a Preşedinţiei Consiliului UE. In acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agenda a UE pentru 2019-2024, scrie Mediafax.

Summit-ul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE va fi gazduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Urmariti mai multe stiri crestine la https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin#axzz5nEMVNu22 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.