Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu George Thomas despre tarile unde persecutarea religioasa este cea mai grava

Wendy Griffith: George, esti corespondentul sef international si ai calatorit in lumea intreaga de multe ori. Sa vorbim despre acest raport. Ei bine, Iranul si China nu ne mai surprind, dar Rusia este putin surprinzatoare. In Rusia traiesc multi crestini ortodocsi.

George Thomas: Asa este si, in mare parte, de aici pleaca persecutia. Acum cativa ani, in Rusia s-a votat o lege controversata care interzice activitatea misionarilor. De fapt, Stirile CBN a fost prima agentie de stiri care a intervievat primul misioar american care a fost inculpat de aceasta lege. Aceasta lege prezinta o mare preocupare. Aparatul de stat colaboreaza cu Biserica ortodoxa si persecuta credinciosii care nu sunt ortodocsi. Acestia se confrunta cu multa persecutie, baptistii, penticostalii, evanghelicii.

Wendy Griffith: Acea mentalitate a fariseilor este vie. De ce este important sa vorbim despre tarile care persecuta credinciosii?

George Thomas: Stii Wendy, in multe privinte, persecutia se afla in centrul multor societati cand vine vorba de relatiile dintre oameni. Drepturile femeilor sunt conditionate de credinta lor. Persecutarea musulmanilor, a budistilor, a hindusilor, a crestinilor sta la baza multor societati din lume. Credinta este parte integranta a societatilor. Cand o credinta este persecutata, cumva si cealalta credinta sufera. Este foarte important ca deparatmentul de stat din SUA, organizatii ca „Open Doors”, „International Christian Concern” sa continue sa vorbeasca despre cei care sufera din cauza credintei lor. Stiu ca la Stirile CBN tindem sa ne concentram asupra persecutarii crestinilor, dar este important sa subliniem faptul ca musulmanii sufera in China si tot musulmanii sufera in randul grupului etnic rohingya in Myanmar. Acestea sunt toate aspecte importante si povesti importante despre care trebuie vorbit.

Wendy Griffith: Da, am vazut in Noua Zeelanda atacurile asupra unei moschei, atacurile asupra crestinilor din Sri Lanka si atacul asupra unei sinagogi in America. George de ce sunt acum casele de rugaciune tinta acestor atacuri?

George Thomas: Deoarece ele sunt vulnerabile. Situatia s-a schimbat, si vedem ca se multiplica atacurile asupra caselor de rugaciune. Oamenii au inceput sa ia in serios aceasta problema. Pentru a raspunde la intrebarea ta, bisericile sunt o tinta vulnerabila.

Wendy Griffith: Bine. George, iti multumesc foarte mult.

George Thomas: Cu placere.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 773 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.