Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Actele antisemite din SUA s-au dublat in 2018 fata de anii precedinti

Israelul face apel ca lumea sa-si reinnoiasca actiunile impotriva antisemitismului. Aceasta vine dupa o crestere brusca a actelor de ura, intre care si un recent atac mortal la o sinagoga din SUA, al doilea in doar sase luni.

„Acum abia sase luni, am asistat la cel mai grav atac asupra evreilor din istoria americana, despre care s-a vorbit chiar aici. De la sinagoga Tree of Life din Pittsburgh, la sinagoga Chabad din Poway, California, antisemitismul nu mai e un bigotism izolat in Statele Unite.”

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, vorbea cu cateva zile inainte ca atacatorul, un tanar de 19 ani, sa traga in credinciosii din sinagoga Chabad

din California si care a ucis o femeie si a ranit alte trei persoane.

Situatia a fost ciudat de asemanatoare cu tragedia din octombrie din Pittsburgh, cand un alt atacator singuratic a patruns intr-o sinagoga, ucigand 11 persoane.

Ambii au postat online remarci antisemite inainte sa treaca la actiune.

„Atunci, ca si acum, toti oamenii de bine spun ceea ce trebuie, isi exprima simpatia si fac apel la incetarea acestor violente si bigotism, dar se pare ca n-am invatat nimic din atacul de la Pittsburgh si probabil vom continua sa nu facem nimic si dupa atacul din San Diego.”

Danon vrea sa se treaca la actiune, spunand ca timpul pentru vorbarie a expirat: „Cei care se implica in antisemitism trebuie pedepsiti, fie de aici, de la ONU, fie de catre liderii politici sau colegi, profesori, nu conteaza. Pana ce antisemitismul nu e incriminat, acest bigotism va persista.”

Intre timp, Liga Anti-Defaimare a publicat statistici care spun ca actele antisemite din SUA s-au dublat in 2018.

Evreii americani spun comunitatii evreiesti sa fie curajoasa si grijulie: „Cred ca intotdeauna trebuie sa fim vigilenti. Nu mai incape vorba, a fi un american evreu e un lucru foarte confortabil. E cel mai bun loc unde ti-ai dori sa fii ca evreu, dar asta nu inseamna ca toata lumea din tara e de aceeasi parere.”

„Trebuie sa ne protejam pe noi si familiile noastre si, cand mergem la sinagoga, mai ales in timpul sarbatorilor insemnate, sa asiguram securitatea. Intotdeauna ma uit in jur sa ma asigur ca recunosc cei mai multi, daca nu toti oamenii, din sinagoga. ”

Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv confirma cresterea brusca a antisemitismului la nivel global: „Am vazut printre evreii din intreaga lume, dar mai ales in Europa vestica si in America de nord, o tendinta ingrijoratoare, un sentiment crescand de nesiguranta a faptului ca ei ar apartine locurilor lor, societatii din jurul lor si partidelor politice din care obisnuiau sa faca parte.”

Profesorul Dina Porat spune ca aceasta pune un stres enorm pe poporul evreu. Ea atrage atentia legat de rapoartele care ar indica o scadere a atacurilor: „Exista mai multa protectie pentru locuri, centre comunitare, sinagogi si tot mai putina pentru evrei si as spune ca e un fenomen tragic.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 276 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.