Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Despre mișcarea catolică-carismatică - reînnoirea produsă de Duhul Sfânt în lumea catolică

Reînnoirea carismatică catolică a transformat bisericile catolice din prezent, și nu numai. „Papa Leo al XIII-lea a mers în Bazilica Sf. Petru înconjurat de episcopi și cardinali, și a spus în mod solemn "Veni Creator Spiritus", "Vino, Duhule Sfânt". El a dedicat și a consacrat în mod solemn secolul al XX-lea Duhului Sfânt. În același timp, 1 ianuarie 1901 în Topeka, Kansas, a avut loc revărsarea Duhului Sfânt pe un grup mic care s-au întâlnit la Școala Biblică Betel.”

Elena Guerra a fost devotată credinței sale de la o vârstă fragedă. În 1866 a înființat o congregație pentru a educa femeile tinere. Pasiunea ei cea mai profundă a fost să Îl vadă pe Duhul Sfânt cum reînnoiește lumea.
Patti Mansfield: Elena a spus despre Duhul Sfânt: "Numai de L-am dori! Numai de L-am căuta! Dacă ne-am ruga la El, El ar veni cu siguranță."

Între 1895 și 1903, sora Elena a scris 12 scrisori confidențiale papei Leo al XIII-lea. Ea l-a îndemnat pe acesta să conducă Biserica în odaia de sus într-o postură de rugăciune răbdătoare demonstrată de apostoli, de Maria, mama lui Isus, și alți credincioși înainte de Rusalii. Elena a vrut ca Biserica să trăiască o pogorâre perpetuă a Duhului Sfânt.

Al Mansfield: Este uimitor faptul că papa a luat în serios scrisorile ei și a răspuns la ele.

Îndemnat de scrisorile Elenei, papa Leo a chemat Biserica la o perioadă specială de rugăciune în fiecare an, între Înălțarea Domnului și Rusalii. În curând, episcopii și cardinalii și-au pierdut pasiunea pentru rugăciunile speciale, spre deosebire de Elena. Ea l-a încurajat pe papă să predice mai mult despre Duhul Sfânt ce l-a inspirat pe el să scrie o scrisoare episcopilor. Scrisoarea s-a întitulat "Divinum Illud Munus," și a subliniat puterea miraculoasă a Duhului Sfânt care locuiește în noi.

Al Mansfield: Este un document important despre Duhul Sfânt. Este un punct de cotitură privind documentele despre Duhul Sfânt.

Elena tot nu era mulțumită și l-a îndemnat pe papa Leo să cheme imnul "Veni Creator Spiritus", "Vino, Duhule Sfânt" peste prima zi a noului secol.

Al Mansfield: Papa Leo al XIII-lea a mers în Bazilica Sf. Petru înconjurat de episcopi și cardinali, și a spus în mod solemn "Veni Creator Spiritus", "Vino, Duhule Sfânt". El a dedicat și a consacrat în mod solemn secolul al XX-lea Duhului Sfânt. În același timp, 1 ianuarie 1901 în Topeka, Kansas, a avut loc revărsarea Duhului Sfânt pe un grup mic care s-au întâlnit la Școala Biblică Betel.

Agnus Ozman, o studentă de la școala biblică a fost botezată cu Duhul Sfânt și a vorbit în limbi la sfârșitul primei zile a anului nou după rugăciune și punerea mâinilor. Experiența ei, urmată de alți studenți, a aprins flacăra mișcării moderne penticostale.

Patti Mansfield: Se poate observa o convergență uimitoare a rugăciunii la Domnul pentru o nouă coborâre a Duhului Sfânt.

Al Mansfield: Este interesant ce s-a întâmplat la Roma în data de 1 ianuarie 1901. Papa L-a chemat pe Duhul Sfânt să coboare, iar în Topeka, Kansas s-a revărsat Duhul Sfânt. Este interesant modul în care Domnul a început secolul al XX-lea, prin revărsarea Duhului Său Sfânt în acel mod.

Până în 1906, membrii Școlii Biblice Betel, mai precis William J. Seymour au condus mișcarea de trezire din Strada Azusa în Los Angeles. Vindecări, mântuiri și o putere reînnoită a mărturisirii s-au revărsat din Azuza Street, așa cum au apărut semne și miracole din odaia de sus pe vremea ucenicilor.

Dr. Ralph Martin: Rămânem datori fraților și surorilor noștri protestanți care au fost martorii prezenței Duhului Sfânt timp de așa de mulți ani.

Rugăciunile surorii Elena au adus roade în 1958 când a ieșit fum alb din coșul Capelei Sixtine, semnalând alegerea papei Ioan al XXIII-lea, care asemenea surorii Elena, a dorit ca Duhul Sfânt să reînnoiască Biserica. El a spus că Duhul Sfânt l-a inspirat să restabilească relația Bisericii cu lumea. Era și timpul.

Dr. Ralph Martin: În timp ce vedem ostilitatea care ia amploare în cultura noastră împotriva Bisericii și a lui Isus Hristos, oamenii încep să înțeleagă că este nevoie de o schimbare.

În 1962, papa Ioan a convocat consiliul ecumenic care mai târziu s-a numit Conciliul Vatican II, și a sperat să pregătească calea pentru unitatea creștinilor. El a cerut creștinilor de pretutindeni să i se alăture și să repete cu bucurie rugăciunea lui către Duhul Sfânt: "Duhule Sfânt, reînnoieşte minunile tale în vremea noastră, lasă o nouă revărsare a Duhului."

Dr. Ralph Martin: El a căutat energie, putere de sus. A căutat ca Dumnezeu să facă ceva. A căutat noi Rusalii.

Patti Mansfield: El a anticipat ca Conciliul Vatican II va deschide geamurile Bisericii pentru Duhul Sfânt, la semne și la miracole.

Papa Ioan a murit în 1963, înaintea terminării Conciliului Vatican II. El a fost urmat de papa Paul al VI-lea care a găsit o lume care se îndrepta spre haos. O nouă generație care batjocorea convențiile. Studenții ieșeau în stradă să protesteze. A fost un deceniu turbulent.

David Mangan: În acea perioadă oamenii aveau multe îndoieli, se îndoiau de Dumnezeu.

David Mangan a absolvit facultatea de fizică la Universitatea Duquesne din Pittsburg. A aparținut societății Chi Rho, un grup de studenți catolici care se întâlneau după cursuri pentru a se ruga și studia Scriptura. Fiindcă au vrut să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu și au căutat aceste noi Rusalii, ei au mers împreună într-o tabără de meditație la casa The Ark and The Dove în februarie 1967.

David Mangan: Am primit o carte mică, "Crucea și pumnalul" scrisă de David Wilkerson, un pastor penticostal care a lucrat cu tineri dependenți de droguri și a obținut rezultate miraculoase. Ei au fost vindecați și mântuiți prin rugăciune.

Patti Mansfield: Am continuat să spun: Toate astea au loc în ziua de azi? De ce nu am parte de ele? M-am întrebat: "Eu am fost botezată, confirmată, L-am primit Duhul Sfânt. Oare Duhul Sfânt de ce nu lucrează în viața mea?"

Patti Mansfield a fost o tânără de 20 de ani, studentă la franceză Universitatea Duquesne când a participat la tabăra de meditație.

Patti Mansfield: Ni s-a spus să facem trei lucruri. Mai întâi să ne rugăm, să avem credință și să fim răbdători. Să fim răbdători și să credem că în această tabără vom avea parte de ceva special. Apoi să citim Biblia, să citim primele patru capitole din Faptele Apostolilor. Cunoșteam așa de puțin Biblia, încât nu am știut unde să găsesc Faptele Apostolilor. M-am gândit că este în Noul Testament pentru că apostolii au trăit pe vremea lui Isus.

Studenții au deschis fiecare sesiune a taberei cu imnul „Veni Creator Spiritus”, „Vino, Duhule Sfânt”, imnul pe care l-a invocat papa Leo peste secolul al XX-lea. Unul dintre vorbitori a predicat folosind cuvintele lui Isus în Faptele Apostolilor 1:8: „Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi …”

David Mangan: Cuvântul pentru putere în greacă este dinamită în engleză. El a comparat coborârea Duhului Sfânt cu dinamita. Asta m-a impresionat foarte mult. Deși am fost crescut catolic, am ascultat de Domnul, El nu m-a abandonat niciodată. Știam care mi-e locul, și nu cred că aș fi putut să descriu viața mea spirituală în acea vreme folosind cuvântul dinamită.

David s-a alăturat sesiunilor unui grup mic și și-a pus o întrebare: „Unde este dinamita?” Mai târziu a scris în notițele sale că și-a dorit să audă pe cineva care să vorbească în limbi.

David Mangan: Apoi am trecut o liniuță și am scris "eu" cu semnul întrebării.

David a continuat să reflecteze singur asupra învățăturii.

David Mangan: Când am deschis ușa și am intrat în capelă, prezența lui Dumnezeu a fost așa de puternică încât mi-a fost greu să mă mișc. Am putut să spun doar: „Am fost pierdut în Hristos și sunt fericit.” Am uitat de întrebarea mea: „Unde este dinamita?” Exact asta am simțit. Am simțit mici explozii în trupul meu. Nici nu știu cum să mai descriu această experiență. Am început să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut și am început să mă rog într-o altă limbă.

Mai târziu, Patti i s-a alăturat lui David în capelă.

Patti Mansfield: Am început să tremur. Îmi amintesc cum mă gândeam că Dumnezeu era cu mine. Că El e sfânt, iar eu nu. Am stat în genunchi și am spus: „Tată, îmi predau viața Ție. Accept orice îmi ceri.” Stăteam acolo cu fața în jos, cufundată în dragostea lui Dumnezeu. Parcă aș fi înotat în harul lui Dumnezeu. Îmi amintesc că I-am spus: „Rămâi.”

Și alți studenți au fost atrași în capelă.

Patti Mansfield: Unii râdeau, iar alții plângeau de bucurie. Unii au spus că voiau să Îl slăvească pe Dumnezeu, dar nu credeau că vor reuși să o facă în engleză. Stăteam acolo, cu venerație față de Dumnezeul Suveran.

David Mangan: În acel moment totul s-a schimbat. Nu mi-am dat seama imediat. Însă totul a fost diferit după această experiență.

Participanții la mica întrunire a studenților de la Universitatea Duquesne care au plecat de la acel centru spun că s-au schimbat. Însă atunci nu au știut că experiența care le-a schimbat viața a fost menită să fie împărtășită. Și asta a fost doar începutul.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 676 - 2 iulie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.