Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Trezire spirituala in Rajasthan

In aceasta luna, India trece prin schimbari politice, dar si prin schimbari sociale si religioase. Multi locuitori din India traiesc in triburi si, in mod traditional, ei sunt hindusi. In ultimii ani a avut loc o schimbare majora in tinuturile muntoase din centrul Indiei unde sute de barbati, femei si copii au fost botezati si au devenit crestini.

George Thomas: L-am intrebat pe Dinesh Shur de ce Il accepta asa de multi oameni din triburi pe Isus Hristos si de ce este emotionat.

Dinesh Shur: Cand vezi cum lucreaza Dumnezeu si vezi roadele muncii tale, te simti coplesit. Cand vad vieti schimbate, fericire eterna pe fata oamenilor, cum sa nu ma emotionez?

George Thomas: Aici, in acest colt din Rajashtan, unde majoritatea populatiei este hindusa, se ridica un cor crestin.

Dinesh Shur: Transformarea este aproape imediata. Familiile nu se mai roaga la stramosi, nu mai beau alcool si nu mai practica vrajitoria. Viata lor se schimba radical dupa ce Il accepta pe Isus.

George Thomas: Si datorita lui Dinesh Shur , asa de multi oameni se intorc la Hristos. Timp de zece ani, pastorul Dinesh a slujit intr-un oras mare, asemenea acestui oras. Apoi, Dumnezeu i-a spus sa se intoarca in satul sau natal, la originile sale, la semenii sai ca sa vesteasca vestea cea buna a lui Hristos.

Dinesh Shur: Am fost asemenea lui Iona din Biblie. Nu voiam sa locuiesc in satul meu, ci voiam sa Il slujesc pe Dumnezeu intr-un oras unde viata este mai usoara. Am vrut sa vestesc Evanghelia in randul altor oameni, nu in randul consatenilor mei.

George Thomas: Unul dintre roadele deciziei lui Shur (Sur) de a se intoarce, este viata lui Sohan Lal.

Sohan Lal: Intr-o zi, pastorul Dinesh mi-a spus de Isus Hristos. El mi-a spus ca daca ma incred in El, ma voi vindeca si viata mea va fi diferita. I-am urmat sfatul.

George Thomas: Sohan Lal s-a alaturat celor 178 oameni din tribul sau, la malul raului, aproape de satul lor. Aici, au fost botezati de pastorul Dinesh.

Dinesh Shur: Ii cunosc pe toti acesti oameni personal. Stiu cum au trait inainte sa-L intalneasca pe Hristos. Este un privilegiu enorm pentru mine sa particip la acest eveniment important din viata lor.

George Thomas: Theru Bhai a asteptat aceasta zi de multa vreme.

Theru Bhai: Dupa ce L-am acceptat pe Hristos, nu am mai baut alcool. Nu am mai fumat si nu m-am mai batut cu altii. Prin botez, am aratat comunitatii mele ca m-am schimbat. Acum, Isus Hristos este Mantuitorul meu.

George Thomas: Mannu s-a aflat printre zecile de femei care au fost botezate in rau in acea zi.

George Thomas: Pastorul Dinesh este membru al comunitatii Bhil, unul dintre triburile cele mai numeroase din statele din centrul Indiei. Potrivit lui Dinesh, in aceasta zona au slujit misionari straini de mai bine de 135 de ani, dar el niciodata nu a vazut rezultatele pe care le vede azi. Numarul crestinilor este inca in minoritate in aceste zone insa, potrivit unor rapoarte, in ultimii zece ani, 300.000 de oameni au devenit credinciosi, multi dintre ei fiind din tribul Bhil.

Dinesh Shur: Avem 42 de grupuri de rugaciune in case in vreo 22 de sate. Mai avem 32 de slujitori din biserica noastra care viziteaza satele in calitate de evanghelisti ca sa impartaseasca Evanghelia. Anul viitor mi-am propus sa trimit misionari in satele vecine ca sa avanghelizam alti oameni din satele Bhil.

George Thomas: Jeevani Karadi, este un lider de biserica care viziteaza sate. Cand nu calatoreste, atunci aceasta femeie de 65 de ani il ajuta pe pastorul Dinesh sa conduca o biserica in casa. In ziua in care echipa Stirlor CBN a intalnit-o, ea si zeci de oameni au tinut o slujba sub acest copac.

Jeevani Karadi: Grupul nostru a devenit asa de numeros, incat nu am destul spatiu in casa mea ca sa ii primesc pe toti.

George Thomas: Marturia lui Karadi este motivul pentru care aceasta intalnire are loc. Acum vreo sase ani, ea umbla pe strazi ca o femeie care si-a pierdut mintile, adesea era fara haine. Apoi, ea L-a intalnit pe Isus Hristos. Azi, conduce o biserica care infloreste in Rajasthan.

Jeevani Karadi: Satenii isi bateau joc de mine. Oamenii au spus ca sunt blestemata. Apoi, l-am intalnit pe pastorul Dinesh. El s-a rugat pentru mine si eu m-am vindecat. Am fost izbavita.

George Thomas: Pastorul Dinesh spune ca aceste marturii ii amintesc, din nou, cat de important este sa asculti si sa te increzi in Dumnezeu.

Dinesh Shur: In prezent, culeg roadele deciziei mele de a ma intoarce in satul meu. Este usor? Nu. Ne confruntam cu provocari? Da. Dar ne bazam pe Hristos. Doar El ii poate schimba consatenii mei.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 774 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.