Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Un vanzator de masini pensionar construieste biserici

Janice Allen este directorul executiv al International Cooperating Ministries, o organizatie care vrea sa schimbe lumea cu fiecare biserica.

„Mereu am considerat ca Biserica lui Isus Hristos reprezinta planul lui Dumnezeu de a raspandi Evanghelia. Misiunea organizatiei este sa ajute congregatiile din toata lumea sa afle Cuvantul lui Dumnezeu si sa-si cladeasca propriile biserici. Lucram in parteneriat cu grupari locale care fac deja acest fel de lucrare, dar care nu au cladirile si resursele necesare pentru a o face intr-un mod adecvat.”

Tatal lui Janice, Dois Rosser, este fondatorul ICM. Lui i-a venit aceasta idee atunci cand majoritatea oamenilor se gandeau la pensionare. Pana la 65 de ani, tatal meu ajunsese un afacerist prosper. In lumea afacerilor se urmareste maximizarea.

„Cred ca, la un moment dat, am detinut 27 de francize. Trebuie cautate metode de rezolvare. Daca asa se procedeaza in lumea afacerilor, de ce nu s-ar putea si in Imparatie?”

Astfel, Rosser a inceput sa lucreze la realizarea unei serii ce urma a fi transmisa la radio: Mini Bible College, care sa ajunga la oamenii din toata lumea. Studiul elaborat scris de pastorul Dick Woodward ii reinnoise credinta lui Rosser, care voia acum sa transmita acest mesaj.

Mai apoi, dupa ce a vizitat unele dintre acele tari, a constatat ca exista o nevoie primara: cladirile bisericilor.

„Cel mai bun exemplu in acest sens e faptul ca exista 600 000 de sate in India. Populatia Indiei de 650 de milioane de locuitori e de doua ori mai mare decat populatia Statelor Unite. Asadar, e imposibil sa trimitem atatia misionari, caci nimeni nu-si permite. Drept urmare, trebuie pregatiti misionarii locali. Dupa ce construiam o biserica intr-un sat, ajutam la transformarea intregului sat.”

Apoi, cu propriile finante, Rosser a infiintat organizatia ICM. In urmatorii 30 de ani, organizatia le-a oferit congregatiilor locale fondurile necesare pentru a construi biserici in unele dintre cele mai periculoase zone din lume.

De exemplu, 50% din populatia Americii Centrale, cei sub 21 de ani, traiesc in zonele cu cea mai mare rata a infractionalitatii, a consumului de droguri, a violentei, a sarcinilor la adolescente si a prostitutiei. Aceste lucruri nu vor fi intrerupte pana cand nu va ajunge acolo Evanghelia lui Isus Hristos, care sa le schimbe oamenilor inimile, schimbandu-le viitorul si oferindu-le speranta.

Janice spune ca, adesea, biserica e singura cladire adecvata din intreaga comunitate. Atunci cand satenii si congregatiile rurale au o cladire, o folosesc drept scoala, drept spital... Adesea, singurul put cu apa potabila e sapat langa biserica. Unele biserici ii ajuta pe cei care au nevoie disperata de un loc de refugiu.

„Am inceput sa aflam relatari despre cum bisericile au devenit locuri de refugiu pentru cei care au fugit de atrocitatile ce se petreceau in tarile lor. Insa cei care ajuta la construirea Trupului lui Hristos sunt supusi persecutiei si violentei. Am primit in birou o fotografie in care erau doua sine de cale ferata. De o parte era capul unui om, iar de cealalta parte era si corpul. Era un baiat de 13 ani, fiul unui pastor al uneia dintre bisericile ICM. Extremistii l-au rapit si l-au decapitat

pentru a-l obliga pe tatal lui sa nu mai predice Evanghelia. Insa el a spus: Nu vom inceta sa fim prezenta lui Hristos in acest sat, orice ar fi. Pana in prezent,

ICM si donatorii sai au cladit aproape 6 500 de biserici in peste 80 de tari, iar studiul Mini Bible College a fost tradus in peste 40 de limbi, ramanand inca mult de lucru.

La inceput, iti dai seama ca omul nu poate rezolva totul, dar nici nu era de asteptat. Citind manualele de istorie, observam ca oamenii nu au reusit sa rezolve problemele acestei lumi. Dumnezeu este raspunsul! Ascultarea de care a dat dovada tatal meu cand Dumnezeu i-a spus:

Dois, pune-ti in slujba Mea talentul, timpul, abilitatile, iar Eu voi face ceva din ele !... El ne spune asta fiecaruia dintre noi. Aceasta este sansa noastra de a-L sluji pe Regele regilor.

Sursa: GNA

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.