Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Cum sa ne rugam pentru musulmani in timpul Ramadanului?

In cadrul emisiunii „Worldbeat”, George Thomas a stat de vorba cu Paul Filidis de la WorldChristian. Timp de 25 de ani, grupul sau a distribuit anual zeci de mii de ghiduri de rugaciune pentru a ajuta crestinii sa se roage pentru musulmani si sa-i evanghelizeze in timpul Ramadanului. Cei doi au vorbit despre aceasta sarbatoare islamica si despre cum poate fi aceasta luna o perioada de slujire a musulmanilor.

George Thomas: Cum celebreaza musulmanii Ramadanul si care este semnificatia acestei sarbatori?

Paul Filidis: Ramadanul uneste musulmanii din multe culturi, din multe regiuni geografice intr-un devotament fata de ce inteleg ei ca asteapta Dumnezeu de la ei. Astfel, este o perioada foarte semnificativa. Cerem crestinilor din intreaga lume sa urmareasca ce are loc in lumea musulmana si sa Ii ceara Tatalui sa ii binecuvanteze pe musulmani in aceasta perioada, si sa li se descopere in aceasa perioada.

George Thomas: Cum sa foloseasca crestinii ghidul de rugaciune pe care il distribuiti de 25 de ani?

Paul Filidis: Ei bine George, eu cer mereu crestinilor sa ajunga sa-i cunoasca pe musulmani. Nu ajunge sa ii cunoastem doar prin titlurile de stiri sau prin MTV. Multi se tem de musulmani, ii urasc si vor sa-i ucida pe toti. Aceasta atitudine poate sa apara si printre crestini. Daca ne rugam pentru musulmani, daca parcurgem aceste ghiduri de rugaciune care sunt informative si colorate, aflam mai multe despre musulmani si astfel, vom afla ca musulmanii sunt oameni de rand, cu aspiratii, cu familii, cu sperante, cu vise, care au trecut prin tragedii. Sa ne rugam pentru ei ca Dumnezeu sa ii iubeasca.

George Thomas: Cum se pot ruga crestinii in mod specific in aceasta luna sfanta a Ramadanului?

Paul Filidis: Poate ati auzit, dar se vorbeste mult despre faptul ca musulmanii primesc vise de la Dumnezeu. Sunt de parere ca Dumnezeu li se arata in mod suveran prin vise si ii cheama la El. In ultimele decenii a avut loc o mare miscare intre musulmani spre Isus. Crestinii trebuie sa se roage cu nadejde in timpul Ramadanului pentru musulmani, ca Dumnezeu sa li se arate.

George Thomas: Poate acesta este unul dintre lucrurile cele mai nescunoscute cu privire la ce se intampla intre musulmanii din lume. Multi dintre ei se intorc la Isus Hristos de multe ori prin vise si viziuni. Este un lucru incurajator, nu-i asa?

Paul Filidis: Este foarte incurajator si fara precedent. Exista miscari ale musulmanilor in diverse parti ale lumii musulmane care devin adepti ai lui Isus.

George Thomas: Va multumesc pentru participare.

Paul Filidis: Cu placere.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 775 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.