Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Un nou proiect de lege ar putea obliga cetatenii irlandezi sa boicoteze Israelul

Un nou proiect de lege asteapta aprobarea guvernului irlandez si e aproape sa devina lege. Daca va trece, legislatia va avea consecinte profunde pentru cetatenii irlandezi.

Proiectul de lege propune intrarea in ilegalitate a oricarui irlandez care cumpara bunuri si servicii de la israelienii aflati in ceea ce ei numesc teritorii sub ocupatie. Aceasta ar face ilegala cumpararea de inghetata, carte postala sau de apa imbuteliata de aici, din Orasul Vechi din Ierusalim.

„Am cumparat inghetata si apa de aici, din Orasul Vechi de langa Poarta Jaffa. Daca legea va trece, am intra in ilegalitate.”

Cetatenii irlandezi Karen si Norman Ievers, impreuna cu gemenii Natalie si Nathaniel viziteaza des Israelul. „E o violare a libertatii noastre. Sper ca nu voi rani pe cineva sau tara mea prin ceea ce spun.”

Proiectul de lege se numeste Controlul activitatii economice din teritoriile sub ocupatie. Daca ajunge lege, un cetatean irlandez vinovat de incalcarea ei va plati peste un sfert de milion de dolari si va petrece pana la cinci ani dupa gratii.

Propunerea irlandeza e cea mai radicala legislatie anti-Israel din lume in afara ligii arabe.

Daca vii in Orasul Sfant si cumperi apa sfintita, un sal de rugaciune evreiesc sau carti religioase si le aduci in Irlanda, te trezesti la inchisoare.

Expertul in dreptul international, profesorul Eugene Kontorovich, numeste radicala aceasta lege. „Ceea ce socheaza e natura sa pur discriminatorie. Ei spun ca socotesc acel teritoriu ca fiind sub ocupatie si ca au o problema cu el. In afara de faptul ca nu e teritoriu sub ocupatie, legea nu se aplica niciunui alt popor sau etnii decat evreilor de aici, din Tara Sfanta.”

O organizatie juridica israeliana a pus un videoclip pe YouTube pentru a atrage atentia.

„Am intalnit un cuplu de treaba, Karen si Norman, si ne-am decis sa-i ajutam sa faca ceva in acest sens si sa facem lumea sa inteleaga cat de ridicola poate fi situatia.”

„Iubim Israelul, suntem sionisti crestini si sustinem poporul evreu si poporul palestinian. Socotim ca acest proiect de lege e nedrept si dorim sa fim auziti.”

Unul dintre motivele pentru care legea inca n-a trecut e fiindca guvernul irlandez e ingrijorat de consecintele companiilor irlandeze care fac afaceri in America si multe companii americane precum Apple, care fac afaceri in Irlanda, fiindca America are legi stricte impotriva boicotarii Israelului.

Intre timp, familia Iever spera ca nu vor ajunge la inchisoare dupa urmatoarea vizita la Ierusalim.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 279 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.