Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Alfa Omega News - 4-5 iunie 2019

Din sumarul editiei: Papa Francisc: „Trebuie depasite viziunile frontierelor”; 2. O nava italiana cu 100 de imigranţi la bord, salvaţi de pe mare, a acostat in portul Genova; 3. Provocare la adresa Romaniei: Reuniune de urgenta in Ucraina dupa difuzarea unei inregistrari cu o presupusa anexare a Bucovinei; 4. Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, a ERUPT din nou

1. Papa Francisc: „Trebuie depasite viziunile frontierelor”

La bordul avionului cu care se intorcea la Roma dupa vizita de stat, pastorala şi apostolica in Romania, papa Francisc a raspuns duminica intrebarilor puse de şase jurnalişti. Situaţia actuala a Uniunii Europene a fost discutata, precum şi cateva aspecte marcante din cele trei zile ale vizitei pe meleaguri romaneşti, noteaza vaticannews.va.

In cursul tradiţionalei conferinţe de presa organizate fiecare vizita apostolica, papa Francisc i-a raspuns mai intai unei jurnaliste care l-a intrebat despre emigraţie, fenomen frecvent in ţara recent vizitata de Sfantul Parinte. Acesta a denunţat „lipsa de solidaritate” de care dau dovada unele intreprinderi atunci se delocalizeaza. „Este o nedreptate sa nu ai de lucru pentru ataţia tineri”, a recunoscut papa, dupa ce a subliniat din nou „nivelul impresionant al naşterilor in Romania”, unde „iarna demografica” nu se vede.

Francisc şi-a exprimat dorinţa „rezolvarii acestei situaţii care nu depinde doar de Romania, ci şi de ordinea financiara mondiala”. „Avem nevoie de solidaritate globala şi in acest moment Romania deţine preşedinţia Uniunii Europene”, a remarcat el.

---

2. O nava italiana cu 100 de imigranţi la bord, salvaţi de pe mare, a acostat in portul Genova

O nava aparţinand marinei militare italiene a acostat duminica in oraşul portuar Genova din nordul Italiei, cu 100 de migranţi la bord preluaţi din apele Marii Mediterana, numarul celor salvaţi de autoritaţi a crescut in ultimele saptamani, relateaza Associated Press.

Agenţia italiana de ştiri ANSA a informat ca 23 de minori şi 17 femei, inclusiv cateva care sunt insarcinate, se numara printre migranţi. Ei au fost salvaţi joi de pe o nava care se plutea in deriva pe coasta Libiei.

Ministrul de Interne din Italia, Matteo Salvini, a declarat ca migranţii vor fi transferaţi in alte cinci state din Uniunea Europeana şi preluaţi de Vatican.

De la preluarea mandatului anul trecut, Salvini a promis ca va opri sosirea migranţilor in Italia.

Migranţii care au sosit in Genova proveneau din Libia, Camerun, Somalia, Coasta de Fildeş, Mali şi Nigeria, a informat ANSA.

---

3. Provocare la adresa Romaniei: Reuniune de urgenta in Ucraina dupa difuzarea unei inregistrari cu o presupusa anexare a Bucovinei

Procurorul militar şef al Ucrainei, Anatoli Matios, a cerut - duminica - convocarea unei reuniuni de urgenţa a conducerii Ministerului de Externe, Statului Major al armatei, Serviciului militar de informaţii şi Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) in legatura cu difuzarea pe internet a unei inregistrari video in care Romania ar anexa partea ucraineana a Bucovinei dupa declanşarea de catre Rusia a unui razboi pe scara larga impotriva Ucrainei, informeaza agenţia de presa ucraineana Unian şi portalul local de limba rusa Vesti.ukr.

Potrivit procurorului, in inregistrarea video difuzata pe Youtube se observa incalcarea integritaţii teritoriale a statului ucrainean.

Inregistrarea video, de şapte minute, realizata la nivel de amatori, sub denumirea de „Razboiul romano-ucrainean din 2022”, a fost postata pe YouTube pe 26 mai, noteaza Unian, fara sa ofere precizari despre cine sunt autorii acestei „diversiuni”.

In ea se arata cum, in 2022, dupa intensificarea acţiunilor militare in estul Ucrainei, care s-ar putea extinde pana la o ofensiva globala a forţelor de ocupaţie ruseşti, Romania ar putea sa ocupe regiunea Cernauţi şi o parte a regiunii Odesa pentru a-şi apara cetaţenii, noteaza Unian. Pana in prezent, inregistrarea a colectat deja 3.300 de vizualizari.

---

4. Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, a ERUPT din nou

Etna, cel mai mare dintre cei trei vulcani activi din Italia şi cel mai inalt din Europa, a erupt din nou, insa oficialii au informat ca activitatea are loc in varf şi nu prezinta un risc pentru oameni şi pentru oraş, relateaza site-ul postului CBS.

Institutul Naţional de Geofizica şi Vulcanologie din Italia a informat de asemenea ca a existat o activitate şi inaintea erupţiei, fiind o serie de seisme in saptamanile care au dus la apariţia fisurilor.

Vulcanul Etna a erupt ultima oara in luna decembrie. Vulcanul este o destinaţie turistica foarte populara.

---

Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.